Članek
Kuhanje na Bledu
Objavljeno Sep 19, 2014

Mogoče ste opazili, da v tem tednu v torek nisem objavila nič. Bila sem vabljena na Bled, kjer se je odvijala dobrodelna prireditev in za to prireditev so kuhali kuharji iz celega sveta. No, ti kuharji so povečini prispevali recepte in povedali kako se naredi posamezna jed, nadaljevali pa smo kuharji iz Slovenije. No, večinoma so bili kuhari, samo jaz amaterka. Že na začetku so nas razdelili po skupinah, k vsakemu kuharskemu mojstru nekaj kuharjev, ki smo se prišli izobraževat in pomagat.

1. skupina je pripravljala male prigrizke pod vodstvom K. K. Yau, tukaj so fotografije teh prigrizkov:

2. skupina je pripravila hladno predjed pod vodstvom Willment Leong z asistentom Juenmeesukom Jatuporenom in sicer Mariniran lososz yuzu holandsko omako, kremni koprc na kumarični in grahovi peni z ikrami, to je fotografija jedi:

3. skupina je pripravila juho pod vodstvom Oliver Esser Soe Thet in sicer Kokosova juha s piščancem in riževimi rezanci, to pa je fotografija:

4. skupina je pripravila toplo predjed pod vodstvom Tony Khoo in sicer Gosja jetra z morskimi ježki in omako miso, jed pa je takšna:

5. skupina je pripravila glavno jed pod vodstvom Ray McCue in Thomas Gugler in sicer goveji file s skorjico iz sira s plemenito modro plesnijo, pire iz gomoljne zelene, frikase z zelenimi beluši in jurčki, paradižnikov konfit in marinirana rdeča čebula v portskem vinu, jed pa je bila takšna:

6. skupina pa je že prej pripravila sladico pod vodstvom Jožef Oseli in sicer "Labodji spev", to je Tortica iz bele in temne čokolade, jogurtov sladoled z gozdnimi sadeži in svežimi borovnicami, bila pa je takšna: