Članek
Nagradna igra Dobre Žlice! Za kaj se uporablja izdelek na fotografiji?
Objavljeno Aug 22, 2014
Nagradno vprašanje: Za kaj se uporablja izdelek na fotografiji?
Pravila in pogoji:
- nagradna igra traja od 22.08. do 29.08. 2014, rezultati bodo znani v času 3 delovnih dni po koncu nagradne igre, torej do 01.09. 2014 in bodo objavljeni na PublishWall strani Dobra Žlica. 
- kako lahko sodelujete:
  -> odgovor na vprašanje na PW (stran Dobra žlica), deljenje igre na zid FB
  -> odgovor na vprašanje na FB (Kuhanje za vse starosti), deljenje fotografije, všečkanje fotografije
Torej? 
Za kaj se uporablja izdelek na fotografiji?  

Ana, malo bo potrebno pa še počakat.

No, da vidimo! :)

Nagradna igra je končana. V žrebanju sodelujete vsi, ki ste komentirali, tudi tisti, ki ste mi naknadno rekli, da ne želite nagrade. V navodilih je namreč pisalo, da obstaja nagrada. Prav tako v samem naslovu piše nagradna igra.

Zlobni, tako ti kot Dobra žlica sta me čisto presenetila, mislila sem, da nihče ne bo vedel, o čem govorim! :) No, temu smo mi rekli: mlizga (mlezga). Nismo pa potresali nobene kumine in nič ne vem, da bi se peklo. No, mama je pač dala v peč! :)

Samo iz prvega mleka? Mislim, da smo par dni jedli to. Na začetku - mislim - je mama še malo redčila. Kako je bilo dobro! In to rečem jaz, ki se ne maram pogovarjat o hrani, ker se mi zdi škoda za to. Ampak ob spominjanju na nekatere stvari iz otroštva se pa razlezem od ugodja ob spominu! :)

Ana, samo iz prvega mleka se to skuto naredi.

Pri nas doma smo imeli take sklede le za pogledat! :) Mislim pa, da naj bi bile pri nas za mlezgo - mlezga je bila pri nas nekakšna in edina skuta, ki smo jo jedli ... in ki je nastala doma. To je bilo iz prvega mleka krave po telitvi, nekaj dni, morda do enega tedna, dokler je teličku še ostajalo, ker še ni vsega popil. Mislim, da je mama dala na toplo in potem je počasi nastala mlezga (mlizga). Kako je bilo dobro! Sploh tista rumena skorja na vrhu .... Ko sem odraščala, sem se "pripravljala" na to, da se bom nekoč poročila ... in sem kupila tri takele sklečke ... precej majhne. Eno še imamo, okrušeno, a še uporabno za npr. orehe ali kaj podobnega.

Uh Dobra žlica... mene kar preskoči. Nagrade ne bi prevzela. Oprosti... a nanjo še pomislila nisem...

Zlobni, drugače se ne vtikam v komentarje, vendar glede na to, da si komentiral, to pomeni, da sodeluješ v nagradni igri. Kaj pa bi bilo, če bi slučajno bil izžreban za nagrado, bi jo prevzel ali ne, glede na to, da se tako zavzeto skrivaš?

Bravo Zlobni, še eden takšen kot jaz ! Evo, si mi polepšal večer!

Lili, jaz pa še na par let ne. Ko si zaželim ajdovih žgancev, grem k moji mami v Belo krajino, ona naredi take "fajne". Aja, saj mogoče imaš prav. Če pa povem tako po pravici, jaz te latvice uporabljam za dekoracijo.

Azra, za prebranac se ponavadi uporabljajo manjši keramični pekači... Tole je pa bolj podobno skledi. Sicer pa tudi jaz žgancev ne kuham... vsake par let kupim instant žgance, ki jih je bolj enostavno narediti.

Res je, tudi za žgance in kislo mleko. Ampak, jaz žgancev ne kuham, kislo mleko ne jem, zato uporabljam za prebranec in džuveč.

Se strinjam z Anko. Latvica je.

za žgance in kislo mleko

Lazanja, prebranec, džuveč ....