Članek
Pražen krompir malo drugače
Objavljeno Aug 04, 2014

Tokrat vam predstavljam staro jed, za katero ste mogoče že slišali, mogoče še ne. Imenuje se Grenadirmarš. Tako kot je več različnih receptov za pražen krompir, je tudi za to jed. Ta recept je povzet po notranjski verziji, katero sem tudi zapisala.

 

Grenardirmarš po notranjsko (po moje)

 

Sestavine:

1kg krompirja

30dag blekov

10dag masla

2 žlici ocvirkov

sol

poper

majaron

 

Potek dela:

Original recept: Skuhamo bolj droban cel krompir in ga neolupljenega prepražimo na maslu, da se lupinica lepo zapeče. Dodamo kuhane domače bleke in ocvirke, ter še malo pomešamo in nazadnje posolimo, popopramo in potresemo z majaronom.

Moja verzija: Skuhamo cel krompir, olupimo in narežemo na pol cm debele rezine, prepražimo na maslu, da se zapeče. Dodamo kuhane domače bleke in ocvirke, pomešamo, posolimo, popopramo, potressemo z majaronom in ponudimo.

Sera, izvoli, ter prosim, da pokomentiraš kako ti je bil všeč.

Andrej, med mojim in originalom je razlika samo v prvem stavku.

AT

Ja, Marija, v življen ju je dobro imeti krompir. :D ;)

AT

Gdč. Hiti, tvoja verzija mi je bolj všeć, ker jo, v nasprotju z originalnim receptom, na koncu ponudiš. :D :D

Marija, Krompirfest v Dornavi si že zamudila, bo pa v septembru Festival praženega krompirja v Škofji Loki, in sicer 6.9.