Tokrat vam predstavljam staro jed, za katero ste mogoče že slišali, mogoče še ne. Imenuje se Grenadirmarš. Tako kot je več različnih receptov za pražen krompir, je tudi za to jed. Ta recept je povzet po notranjski verziji, katero sem tudi zapisala.
Grenardirmarš po notranjsko (po moje)
Sestavine:
1kg krompirja
30dag blekov
10dag masla
2 žlici ocvirkov
sol
poper
majaron
Potek dela:
Original recept: Skuhamo bolj droban cel krompir in ga neolupljenega prepražimo na maslu, da se lupinica lepo zapeče. Dodamo kuhane domače bleke in ocvirke, ter še malo pomešamo in nazadnje posolimo, popopramo in potresemo z majaronom.
Moja verzija: Skuhamo cel krompir, olupimo in narežemo na pol cm debele rezine, prepražimo na maslu, da se zapeče. Dodamo kuhane domače bleke in ocvirke, pomešamo, posolimo, popopramo, potressemo z majaronom in ponudimo.
Aug 04, 2014