Članek
Zabavni vrtički
Objavljeno Jul 27, 2014

Ni to čisto kuhanje, je pa povezano z njim. Če nimamo sestavin, ne moremo kuhati. Sestavine lahko kupimo, ali pa jih pridelamo doma, kar vam priporočam. Tudi če nimate vrta, lahko v posodah za rože gojite veliko vrst zelenjave. Res, da ej za letos že pozno, vendar grah in solato lahko še vedno poizkusite posejati, če želite pa tudi drugo zelenjavo pa je nakup sadik najboljša izbira. 

Mogoče ste že opazili, da v vrečkah s semeni je veliko semen, ter jih ne morete vseh obenkrat posejati, če gojite v posodah za rože. V tem primeru vam priporočam, da kupite sadike, si s prijatelji razdelite seme, vprašate prijatelje iz podeželja ali pa kar kmete iz bližine ali če od njih kupujete zelenjavo. Lahko pa nekatera semena posejete večkrat v letu in imate, ko porabite prejšnje sejanje spet novo. Primerni za večkratno sejanje sta grah in solata, vendar se lahko tudi druge vrste zelenjavo sadi/seje večkrat.

Vse, ki ste že navdušeni vrtičkarji pa imam pošnjo, pokažite svoj vrtiček, da tudim ostalim pokažemo, da se tudi na tak način lahko pridela zelenjava za vse. Za začetek vrtiček pri nas.

To je v resnici mamičin vrtiček pred 1 mesecem. Poleg pa so moje začimbe, vendar tudi zelenajvo se lahko goji na takšnih dvignjenih gredicah. Verjetno se sprašujete, kaj so te palice, ki štrlijo iz zemlje. No, v te palice, ki so cevi se da noter betonsko železo, ki je drobnejše od notranjega premera cevi, in sicer tako, da nastanejo loki, čez katere se napne protitočna mreža. Kako to zgleda pa na spodji fotografiji.

Tukaj pa dokaz, kaj vse raste v posodah. Če si ne upate gojiti zelenjave, pa si lahko naredite čudovit nasad dišavnic. Tudi te pridejo včasih prav. 

Več o sajenju, setvi in podobnem spet kmalu.

Klavdija Hiti

Bravo!