Smisel življenja

OddajDeja Zu, dne 2014-07-01 ob 22:23:09

Sestavljeni smo iz telesa, uma in duše. Naše misli ustvarjajo, vse okoli nas je odsev nas, našega delovanja in prepričanj. Ves svet je naša kreacija, Bog nam je v roke položil svobodno voljo in skozi nas izkuša tudi on. Naša duša se inkarnina v točno določeno telo, okolje, v osebo s točno določenimi vzorci in dušna pot je pred rojstvom jasno začrtana. S svobodno voljo pa potem ali hodimo po dušni pot, gremo po še (naj)daljši poti ali pa popolnoma zgrešimo dušno pot. A še vedno nobena pot ni napačna, vse so v skladu z našo vibracijo, kakšne izkušnje potrebujemo itd. ... tako, da se v slehernem trenutku vedno odločimo prav.

In naše telo, oh, kako lep napreden stroj imamo, eden najnaprednejših, ki jih obstaja. V našem telesu se naenkrat odvija na tisoče funkcij, imamo izjemno moč samo regeneracije, naše telo nas ponese praktično kamorkoli in ravno tako je hitro prilagodljivo. Nobeno drugo bitje nima takšnih orodij kot jih imamo prav mi, ljudje. Če ne bi bili narejeni za samostojno ustvarjanje, potem ne bi imeli tako čudovitega stroja (telesa), uma, čustvenega sistema in duhovih zaznav.

Če bi bil naš namen in smisel samo nadaljevanje vrste, potem tudi naša življenjska doba ne bi bila tako dolga, v bistvu bi lahko po opravljeni osnovni vzgoji kaj kmalu duše prešle v višje stanje zavesti. Kaj pa tisti, ki ne prispevajo k nadaljevanju vrste v svoji inkarnaciji? Potem oni niso pomembni? A vendar vsi ustvarjamo in smo vsi soodvisni - še najmanjši in navidezno nepomemben človek je pomemben, vsi smo del kolektiva in smo soodvisni. Že zlajnana fraza - ampak vsi smo eno. Potem se tudi ljubili ne bi zaradi užitka ali zato, ker nekoga ljubimo. Živali (razen delfini - pa še iz iste snovi smo) to počnejo zgolj za razmoževanje in nagona. Nimajo tako razvitih umskih, telesnih in dušnih sposobnosti. Tudi nimajo tako dolge življenjske dobe.

In če sem že omenjala dušne odločitve ... nekateri ljudje ne potrebujejo izkušnjo starševstva v tej inkarnaciji. Lahko gre za karmo, zavezo iz prejšnjega življenja, a to se da razvezati, lahko se svobodno odloči, da otroka pač v tem življenju ne bo imel, nekateri pa tudi nimajo materinskega/očetovskega čuta, ne čutijo potrebe po otroku ali pač svojo energijo usmerjajo v druge stvari (kar pa ni nujno vedno kariera). Poti je mnogo in mi smo pisatelji svoje zgodbe. Če pa je otrok namenjen, potem se pač bo odvilo po božjem planu ob pravem času. Ravno tako menim, da je starševstvo lahko namenjeno tudi drugim stvarem in ne samo, da postaneš starš človeku/otroku. Kaj s tem mislim? Lahko postaneš mama/oče projektom, ki si jih ustvariš, lahko postaneš starš tudi zapuščeni živali ...

Bog nas je ustvaril in poslal na ta čudoviti planet z namenom, da izkušamo, da ustvarjamo in rastemo. Skozi fizično inkarnacijo je to edino mogoče, saj duša, ko je Doma, je v popolni Ljubezni in Svetlobi in ne raste, ne izkuša, ker tam pač je - popolna. Kot je zapisal Neale Donald Walsch (ja, sem fanica, ste uganili :P) - edino pomembno je to, kar si posameznik želi. In ker smo vsi eno z vsem, to kar si posameznik želi, sploh ni tako egoistična misel, kajne?

Menim, da ko se bomo enkrat nehali spraševati, kakšen namen imamo, se povezali z Božanskih v sebi, se prepustili toku življenja in se zavedali, kako blagoslovljeni in vsemogočni smo (sem že omenila, kako vsemogočni smo, lahko bi premikali gore, če bi to želeli :)), potem bomo našli pravi smisel življenja - ŽIVETI in ljuBITI, predvsem pa življenje obČUTITI.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
4
Zlobni
0
Jul 04, 2014
Koliko stvari na enkrat, pa vse v isto smer.
Meni je dovolj pogledati obrazek, vsako jutro naskrivaj in se ne sprašujem več o smislu.
Uganka pa vseeno ostaja
#4
Ana Kos
0
Jul 02, 2014
Kajne! :)
#3
Deja Zu
0
Jul 02, 2014
Ja, točno to Ana :) Smisel je živeti.
#2
Ana Kos
0
Jul 02, 2014
Včasih smo toliko razglabljali o smislu življenja ... zdaj se mi predvsem zdi, da je življenje zato, da ga živimo. Čim polneje. In to je smisel.
#1
Deja Zu
Deja Zu
Objavil/a 2014-07-01 22:23:09 (Jul 01, 2014)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Smo pozabili na sanje?
Priprave na jesen
Modre oči skupaj držimo
Človeško
Smisel življenja
Vidim dobro
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
avgust 2021
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj