Članek
Franc Rode na razkošnih 400 kvadratih, papež jih ima 50
Objavljeno Nov 06, 2015

Vatikansko stanovanje Franceta Rodeta je veliko kar 409 kvadratnih metrov, piše Primorski dnevnik.

Včeraj sta v Italiji izšli knjigi, v katerem avtorja Emiliano Fittipaldi inGianluigi Nuzzi razkrivata finančne miškulance in nepravilnosti v vatikanskih kuriji. Med drugim razkrivata, da je Tarcisio Bertone, nekdanji vatikanski državni sekretar, med kardinali pravi "car", poroča Primorski dnevnik.

Živi namreč v razkošnem 700 kvadratnih metrov velikem stanovanju v zadnjem nadstropju palače San Carlo v Vatikanu.Bertone naj bi dal svoje stanovanje denimo preurediti z 200 tisoč evri, ki jih je nek sklad zbral za pediatrično bolnišnico Bambino Gesu. 

Nič skromnejši naj ne bi bil 81-letni slovenski kardinal Rode, ki sredi Vatikana živi v stanovanju, ki meri 409 kvadratnih metrov, tako velika stanovanja pa naj bi imelo več kardinalov. 

Papež Frančišek, ki si prizadeva za prelom s preteklostjo, si je denimo za bivališče izbral skromno 50-metrsko stanovanje.

Beri dalje...

Mike, res ni mogoče razumeti razkošja oz. tega, da v takem razkošju resnično živijo ljudje ... In to cerkveni ljudje ... :((( Meni je zelo všeč tale knjiga: http://www.publishwall.si/solzemlje/post/89748/zadnji-po-malahiju-papez-eskim Včasih se mi zdi, da je papež Frančišek prebral to knjigo :D :D

Le kaj je v resnici pomembno? Jaz bi, če bi živela sama, raje imela 50 m2 kot 400 m" :) Jezus: Lažje pride kamela skozi Šivankino uho kot bogatin v nebesa! http://www.publishwall.si/solzemlje/post/146883/bogati-mladenic-in-kamela-in-sivankino-uho Gre predvsem za to, kaj počnemo z "bogastvom", ki ga imamo. Mnogokrat je bogastvo bolj breme kot blagoslov ....

Cerkev bi morala biti revna in poštena. 1965 na II. koncilu je 500 škofov poskušalo to spremeniti, pa niso bili uspešni ravno zaradi takih kot je Rode in Bertone. Novi papež Frančišek je na dobri poti, da bi to spremenil, za kar pa bi moral razpistai nov Koncil. Upam, da to stori čim hitreje, ker to ne pelje več nikamor. Preberite si spodnji zapis ali pa si poglejte dokumentarec, ki ga omenjam. Pa lep pozdrav (upam, da tudi pri nas kmalu izideta ti knjigi, ki ju bom z veseljem prebral) http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/149607/vera-ii-ali-neuspeli-koncil-1965

Sponko, saj veš, zakonca morata imeti malo prostora, da se stisneta (vsaj zato, ker drugače ne gre ;) ), neporočeni pa naj imajo veliko prostora, da se ne tiščijo skupaj :)) Grozljivka je, če eni živijo na račun drugih.