Članek
Val beguncev se umirja: V Avstrijo prišlo tudi sedem hudo bolnih otrok
Objavljeno Sep 06, 2015

Z Madžarske v Avstrijo trenutno ne prihajajo novi begunci, a se to lahko v pol ure ali uri hitro spremeni, zaradi česar je avstrijska policija še naprej v pripravljenosti, je za avstrijsko tiskovno agencijo APA dejal namestnik načelnika gradiščanske policije Christian Stella.

Z Madžarske v Avstrijo je sicer od noči na soboto prispelo okoli 10.000 beguncev, od katerih jih je večina že odpotovala proti Nemčiji. Tudi davi je z Dunaja proti Münchnu odpeljal nov vlak z begunci. Po navedbah avstrijske policije je na vlaku okoli 700 beguncev.

Noč na dunajski železniški postaji Westbahnhof je preživelo od 700 do 800 beguncev, na glavni dunajski železniški postajo pa od 50 do 100 beguncev. 

Kot je še dejalChristian Stella, naj bi z mejnega prehodaNickelsodrf na meji z Madžarsko z okoli 20 avtobusi neposredno v Salzburg odpeljali okoli tisoč beguncev, 400 beguncev pa naj bi že bilo tudi na posebnem vlaku.

V bavarski prestolnici pa po poročanju nemške tiskovne agencije DPA pričakujejo v prihodnjih urah okoli 1.200 beguncev, ki naj bi prispeli s tremi vlaki iz Salzburga.

600 beguncev, ki so v bavarsko prestolnico prispeli v nedeljo zjutraj, pa je že na poti v zatočišče za begunce v Dortmundu na zahodu Nemčije.

Beri dalje...