Članek
Dare in PW
Objavljeno Nov 05, 2014

Moje bloganje ima zdaj pa res že kar orenh kilometrino. Kmalu bom začel lahko govoriti o desetletju kar to počnem. O statistiki ne bom pisal. Vsekakor gre za veliko število dolgih in relativno obširnih tekstov. Del svojih zapisov sem objavil pod kategorijo ČRKAR, kar pomeni zgodbe, ki imajo namen biti literarne. Nekaj zgodb sem zbral in jih izdal v (za zdaj) dveh knjigah. 

Na blogosferi imam s samo prisotnostjo včasih kar nekaj težav. Ne znam biti stalno zraven. Nikakor mi ne uspe sistematično spremljanje meni sorodnih avtorjev in velikokrat pri tem nisem najbolj fer. Pa čeprav se trudim, delam zaznamke, označujem prijatelje ipd., ipd.. Vsega je preprosto preveč. Nedavno sem v nekem malo kritičnem sestavku napisal, da na teh straneh preprosto ni več prave komunikacije. Posebno še na PW. Dobil sem komentar, da je večina krivde na meni, saj bi marsikdo komentiral, moral pa bi (logično) tudi sam pogledati kaj pišejo ljudje, ki so me na mojem blogu obiskali in jim vrniti pozornost.

Kritiko sem popolnoma sprejel. Res sem nekoliko slab za te stvari. Tudi zelo slab bralec digitalnih zapisov sem. Sicer sem stalni obiskovalec knjižnice, z ekrana pa nekako ne berem zlahka daljših stvari.

Od takrat se sicer trudim malo izboljšati stvari. Iščem ljudi, ki imajo blog za uresničevanje svojih navdihov, manj tiste, ki pišejo o politiki ali neumorno gonijo kakšne druge, meni ne preveč domače ideje. Nekoliko mi jemljejo veselje tudi modeli, ki dobesedno preplavljajo portal z nekimi objavami, velikokrat brez konteksta in rdeče niti. 

v glavnem, trudil se bom še naprej. Rad bi rekel, naj me kdo pocuka za rokav, če sem kdaj navidezno ignorantski, pa bi mi lahko kdo odvrnil "kda pa si ti ... da bi se ukvarjali s tabo" , vendar resnica je res, da mi sistematično, redno spremljanje včasih dela težave. Vendar pa zelo pogrešam več komunikacije in povezav med literati in sploh vsemi, ki jih zanima kultura in lepe stvari okoli nas. Bodite fajn. Lep pozdrav, Dare!