Članek
Toliko njih!
Objavljeno Sep 28, 2014

Politika, naša, svetovna, pokvarjena, ena  in ista. Gospodarstvo, liberalizem, stremuštvo, neznanske razlike. Kopanje v masti in stradanje. Vojne, nasilje, posiljevanje in rezanje glav. Neskončen, nerazumljivo večen proces. Zgodovina, dejstva zdaj taka, drugič spet obrnjena okoli. Nikoli nič ni bilo in nikoli nič ne bo res. Nikoli in nikdar se človeštvo kot celota popolnoma nič ne nauči. Gluh , slep in invaliden idiot. Posameznik zna zamenjati človeku organe, poslati raketo na Mars in izdelati snov,ki še tisoč let ne bo razpadla v oceanu.

Ljudje, takšni drugačni, vsi enaki. Razmišljujoči ali potegnjeni v tok večine. Izjemni  po moči, hitrosti, lepoti ali številu prstov na nogah. Verniki, goreči, borci za vero, verniki do smrti. Verniki zaradi tradicije in vedno pri maši, da stari ne bi gruntov prepisal drugemu sinu. Ljudje zagnani za stvar. Liderji, idealisti, sledilci in ovčice. Ljudje kar tako, v skupinah ali vsak sam zase. Nemočni in ubogi. V svojih beticah ali zares.

Neenakopravni, neenaki, zatirani, privilegirani. Brezpravne ženske, maltretirana deca, grobijani, pijani, zadrogirani, obupani nad življenjem. Geji, lezbače, transseksualci. Narcisi, pozerji, paranoiki  z diagnozami iz shizo sfer.  Avtistični spekter, hiperaktivci, perverzneži neznanih , neslutenih vrst. Čudaki, posebneži, marginalci iz sence in teme. Tisti, ki zanje ne vemo zares … so to oni ali smo tisto mi!?

Ideologi, razlagalci, analitiki. Pokroviteljski in vzvišeni mojstri teorije. Tvorci novih sistemov in novih svetov. Ciniki, arogantni, sarkastični kritiki. Tipi, ki obvladajo, razumejo sistem in pravila. Filozofi, ki ne dovolijo, da bi jih izbezali iz njihovih boemskih kavarn in zahtevali odgovor in jim podrli odmaknjeni svet. Pesniki, tisti, ki osupnejo s haikujem  in pisci nikomur razumljivih modernističnih dram. Slikarji, ki z dušo in akademskim znanjem onesnažijo trimetrsko platno s prgiščem črt. Pet plavih in ena rumena!

Ljubečih in nežnih, naravnih, nepokvarjenih. Tistih, ki delajo svet znosen in lep. Nežni, prijazni, lepi in moji. Tisti, ki se rad k njim vračam in nerad od njih grem. Tisti, ki se zanje bojim in vedno nemirno čakam, da spet pridejo nazaj. Prijazni  pogledi,  objemi in razumevanje. Vsi, ki  ne pašejo v celotno podobo in se zaradi njih sprašujem, kako da stvari sploh lahko  peljejo v vedno večji mrak.

Toliko ljudi, toliko stvari, tako veliko vesolje in tako lep jesenski dan.

In potem ti tip reče, da pojma nima o čem bi pisal!