Članek

Genocid nad malimi kmeti

Kam so šli milijoni malih kmetov vsi

Evropa izvaja lasten genocid in ga predstavlja kot samouresničujočo se prerokbo že od začetka svojega obstoja

Objavljeno Apr 07, 2022

Prikriti genocid nad malimi kmeti v Evropski Uniji

Od malega kmeta, ki prideluje, se pričakuje, da propade, sicer se mu priskoči na pomoč - da propade. To je prikrita agenda slovenske in EU uprave. Subvencije so orodje za dumping večjih nad manjšimi. Uspešno uporabljeno orodje pred sto leti v Ameriki. Tam je cilj te agende postal povsem jasno viden čez desetletja, ko so za agendo prestrukturiranja tudi velike kmetije bile premajhne. Kdor noče subvencij in s tem ne daje podatkov o svojem delu upravi, je prepuščen nemilosti državnih ovratnikov, specialcev v upravnem nasilništvu. A zakaj potrebujejo podatke? Za upravljanje z našimi zasebnimi viri, saj le tako lahko usmerjajo tvoj propad ali upravljajo tvojo hibernacijo, če delaš kaj po svoje. Ko je postalo jasno, da s subvencijami lažejo v svoji nameri (potreboval sem 3 leta) sem kmetijski upravi odtegnil informacije o mojem delu. Ker so sami naknadno spremenili pogoje in znižali kriterije za ekološko kmetijstvo, me niso mogli nadalje izsiljevati z vračilom subvencij, ki sem zanje pred tem z lažmi zaveden med prvimi zaprosil. Od takrat so na maščevalnem pohodu. Kriminalizirali so kmetijstvo z 5000 predpisi. Imam blokiran račun že 12 let, v tem času kakšnih 40 ali 50 postopkov pravd, izvršb, inšpekcijskih glob in vzgojno-maščevalnega zaračunavanja sodnih stroškov. Zakaj propadajo male kmetije? Celo druge, "fizične osebe" se lepijo na izvajalce te agende JU s svojimi interesi, inšpektorji, Sklad kmetijskih zemljišč in njihov izvršitelj(moj sosed) so našli skupno točko(če je niso že prej imeli) z mojimi sosedi, ki z Občino sodelujejo v uničenju naravnega okolja s športno-turističnimi projekti v enem in edinem izolskem gozdu, da bi le iz njega pregnali vse, kar tam živi, že dlje kot 15 let. 

V tej objavi predstavljam poskus, da bi dobil povrnjeno nekaj promilov od škode, ki jo še vedno povzroča kriminalna združba v javno zasebnem partnerstvu "posejana" po različnih javnih ustanovah:

Zadeva: Ugovor zoper sklep sodišča II Ps 170/2022, podpisane sodnice Ane Verbič


v zadevi: Odločba 12301-171/2021/2 – Socialni spor,

ki ni vloga za izredno denarno socialno pomoč, pač pa Odločba o vlogi za IDSP pri pritožbenem organu MDDSZ, ki je s trikratnikom zavlačevanja predpisanega roka odločanja sam, s svojim molkom organa povzročil dodatno neopravičljivo škodo v imenu RS, katero predstavlja v zadevi. Nedopustno in nerazumno je, da Socialno sodišče postavlja dodatne zahteve po priložitvi dokazov o poskusu poravnave, če je iz osnovne dokumentacije v vlogi razvidno, da si k temu prizadevam že več deset let. Nedopustno, nesorazmerno in nerazumno je, da postavlja Socialno sodišče tožniku 15 dnevne roke z grožnjo o zavrženju celote, če to ne bi bilo izvedeno po njegovih željah in pogojevanjih, po tem, ko je stala moja pritožba pri ministrstvu, ki predstavlja v tej zadevi RS, celo leto. Že tu so mi kršene temeljne ustavne pravice, sumim pa na nadaljnje usklajeno delovanje državnih inštitucij različnih vej oblasti v organiziranem kriminalu le teh. Saj dodatna škoda ni nastala z mojim zavlačevanje, pač pa z zavlačevanjem tožene stranke, ki je s tem v postopku kršila ZUP in pa zdaj z nadaljnjim preusmerjanjem pozornosti od priloženih dokazov s strani Socialnega sodišča.


Ironično je, da sodišče od mene zahteva dodatna dokazila v postopku, v katerem sem v osnovi poslal na MDDSZ 30 (trideset!) elektronskih sporočil in prilog, v dopolnitev vloge za IDSP že v izhodišču obsega več GB. Skupaj dokazno gradivo obsega preko 530 dokumentov in slik. Po tem, ko je MDDSZ, za katerega pravite, da ga zastopa Državno pravobranilstvo, brez zadržkov eno leto zadrževalo zadevo v predalu, od mene pričakujete dokaze, da sem se hotel pogoditi o škodi - v 15 dneh?!?. Preprosto neverjetno! To je enako, kot da bi se moral pogajati z MDDSZ o tem, da naj mi da RS 5 drobtin, po možnosti danes, če se jim zdi dati nazaj 6 drobtin od po RS in njenih akterjih ukradenih ali uničenih - mojih 2000 drobtin, preveč, ker bom porabil nekaj let ščitenja pridelave pred novimi napadi RS, pridelave in izčrpavanja, da bom lahko plačal postopek, v katerem si bom izboril 6 drobtin od ministrstva. Za vašo logiko poslovanja vam le čestitam in vsem, ki ste zgradili in izvajate takšen sistem privoščim dolge terapije, da boste lahko premislili o svojem početju.


Podpisana napačno ugotavlja, da pri sklicevanju v tožbi gre za vlogo, pač pa gre za tožbo zaradi Odločbe (delne (dvotretjinske) zavrnitve v postopku in nato za pritožbo v postopku odobritve na prvi stopnji, ki se je končala s ponovno odločbo o zavrnitvi). Skratka gre za odločbo. Sodišče lahko ustrezne dokumente pridobi tudi po uradni dolžnosti. Tožba se nanaša na zavrnitev delne povrnitve škode (tri promile), ki dnevno nastaja po organih, inštitucijah, agendah, programih in mednarodnih projektih RS, kot tudi javno-zasebnih partnerstvih. Nova škoda nastaja z naknadnim nadaljevanjem izčrpavanja spodaj podpisanega državljana v tem dejanju. V vsakem primeru gre za dokumentacijo, ki jo lahko sodišče pridobi na MDDSZ in DTRS in si je obenem sam ne morem privoščiti dostaviti v papirni obliki, kot tudi sodišče ni posredovalo nobenega elektronskega naslova za posredovanje izvornih sporočil poslanih v 30-ih e-poštnih sporočilih s prilogami MDDSZ, ob vložitvi vloge za IDSP.


Upam, da se podpisana ali samo sodišče ne namerava osredotočati v postopku le na povzročeno škodo z nezakonitim zavlačevanjem in na tej osnovi zavračati obravnavo, pač pa, da se osredotoča tudi na vse poslane priloge - in organiziran kriminal državnih uslužbencev, ki je iz njih razviden - saj sta mi doslej v vseh postopkih pred sodišči, vključno s tem, kršeni načeli pravice do učinkovitega sodnega varstva in enakosti pred zakonom. Zato ponavljam. Če nobenemu organu RS ni treba ravnati po zakonih in predpisih in ravna s tem v škodo državljana (dokaz: priloge k vlogi za IDSP), potem tudi MDDSZ ni dolžno omejevati se na zakone in predpise takrat, ko mora v imenu istih kriminalnih združb v sestavi kriminalnih posameznikov, ki službujejo v imenu in za institucije RS, povrniti minimalni delček povzročene škode po takšni kriminalni združbi. Ta (IDSP, dec. 2020) znaša 3 promile od do sedaj povzročene škode, s strani sistemske korupcije in kriminalnih dejanj državnih uslužbencev le proti meni in moji družini v nekaj desetletjih. Nastajanje škode seveda še traja med drugim tudi po tem postopku.


Postavljanje kakršnihkoli rokov meni, za prikazovanje dokazov o mojih ponižnih prošnjah za sporazume s kriminalno združbo, kot tožniku proti kriminalni združbi, ki prek položajev v vseh segmentih slovenske družbe in uprave obvladuje tako-imenovano RS je povsem nedopustno pričakovati. Tudi: ne gre za spor, pač pa za genocid. Kot že rečeno, ker se nihče na strani vseh državnih vej oblasti ni dolžan ravnati po zakonu, nimate nobene podlage, da bi mi grozili z zavrženjem zadeve ali čim podobnim na podlagi rokov in pogojev, ki jih je menda zakon poln.


Raje preverite, ali je dokazno gradivo pristalo v pristojnem reševanju drugih ministrstev, in tam preverite, kaj so postorili, da bi prenehala nastajati škoda na moji dejavnosti, meni, in moji družini.


Ne verjamem, da ne veste ali da ne razumete, da je nedavno imel vsak povprečen kmet v Sloveniji več kot 19.000 evrov premoženja, če kmetuje, in se v to šteje vse kar se lahko, da se BPP kmetu ne ugodi. Zato je v zadnjem desetletju propadlo v EU 4 milijone kmetov. Predlagam vam, da ne promovirate dodatno samo izčrpavanja kmetov s postopki BPP, ki jih kmetijska uprava že tako prefinjeno muči in nad njimi izvaja genocid, saj boste na koncu obravnavani kot sodelavka v genocidu. Izvedba postopka za BPP, ki sem jo sam že opravil na koprskem sodišču je le dodatno izživljanje sistema pravosodja nad kmetom, ki misli, da bi mu to pripadlo. Agenda genocida nad kmeti je v so-izvajanju s strani pravosodnega sistema po določilih, na katera očitno celotno sodstvo pristaja in se jim zdijo ustrezna. Rubiti kmetije na „lokacijah“ je zelo popularno početje in verjamem, da nisem edini primer: ko se Sodišče v Piranu, Občina Izola, turistična kmetija na katero mejim, njihov osebni družinski prijatelj Izvršitelj Franko Slavec z in s kolegi, Kmetijski inšpektor za vinarstvo, KI za kmetijstvo, KI za lovstvo, KI za oljkarstvo, KGZS, Lovska družina Izola, Zavod za gozdove, FURS, GURS, Policija, SKZGRS in Telekom Slovenije povežejo, v skupnih prizadevanjih za spodkopavanje enega samega kmeta. Pri tem imejte pred očmi povezane osebe, ki jih zastopajo in ne nazivov inštitucij in poslovnih subjektov.


Glede mirne rešitve spora ni jasno, kaj s tem mislite. Svoja videnja sem poleg vloge navedel dvakrat v pritožbi, ki je bila dvakrat zavrnjena, drugič z odločbo MDDSZ. Jaz povsem mirno čakam, da se rodi slovenska pravna država in takšne reinterpretacije pogojev za to, kar mora storiti RS, da to postane vidim le kot stranpoti od cilja, v Vaših rokah in po Vaših izbirah v izogibanju dolžnosti. Jaz zahtevam v zadevi z IDSP ves čas isto, od prvega dne v 3 dokumentih. Domnevam, da pričakujete, da se, tako kot eksplicitno zahteva od mene tudi VIP Sklada, „mirno“ predam praksi, ki jo izvaja kriminalna združba - uprava RS, in s tem sklenem sporazum o lastnem propadu in strinjanju z genocidom, ki se po kriminalni združbi - Upravi RS vrši nad menoj in mojo družino že več generacij. Večina kmetov se ukloni barbarstvu uprav in tako pridemo do milijonov propadlih kmetij. Če želite še večjo „jasnost“ me lahko naslovite, dokazov je na pretek. Vendar najprej poskrbite, da tožena stranka, RS dokaže iz česa je izhajala, ko je odločala, kot je.


Priznam MDDSZ, da je ta s priznanjem, da je v obsežni dokumentaciji dokazano uničenje habitata in s tem povzročitev neravnovesja v celotnem okolju in povzročeno poplavno ogrožanje, kot posledice nestrokovnega in s tem nezakonitega upravljanja in gradnje javnih cest in vodotokov, ter opuščen nadzor nad obojim (dokazi), vse našteto s strani pristojnih organov RS in občin, MDDSZ po CSD Koper prepoznalo kot naravno katastrofo in kot višjo silo, na katero prej vlagatelj in zdaj tožnik nima vpliva. S tem je vsak, ki mora opraviti svojo nalogo, kot zaposlen v državnih organih v službi državljanov (in ne obratno) lahko pozitivno navdahnjen v smeri dokončnega prevzema odgovornosti odgovornih oseb, zaposlenih v JU, uradnikov, in zaposlenih v sodstvu, za povzročeno škodo po teh osebah in inštitucijah, za zaustavitev nastajanja škod in njeno dosledno povrnitev z obrestmi.


Pogosto so to ljudje v obeh vlogah v isti osebi. K temu se vrnem na koncu.


Ravno sem zaključil zgornji dve strani odgovora samovšečnemu „sodišču“, ko me je zdaj ob 4-ih zjutraj (31.3.2022) in nekaj minut prišel sin obvestit, da se je zbudil, ker da pada nanj voda skozi streho. Streha je bila poleti dokončana le do sekundarne kritine (izotekt s posipom). Šel sem pogledat, in zgodilo se je, kar so mi zagotovili moji bolj izkušeni pomočniki, a laiki, da se ne more zgoditi vsaj dve leti: izotekt s posipom je počil vzdolž strehe. Zdaj imamo po težko pričakovanih padavinah za kmetijstvo še namočeno povsem novo izolacijo v prenovljenem ostrešju nad sobo otrok.


V lanskem letu sem porabil poleg enega meseca delovnih dni za samo izvedbo strešnega popravila (za katerega MDDSZ ni želelo prispevati celotnega zneska), še 700 ur dela za pripravo ovadbe proti državnim inštitucijam in sosedom, vsem zgoraj navedenim. Medtem je direktorica SKZGRS ugotovila, da bi bilo zelo prikladno zdaj vložiti tožbo na prepustitev zemljišč, ki jih je po njihovem že dodelilo mojim tem istim sosedom; po prijavljenem koruptivnem postopku v 15 let trajajočem načrtovanem projektu odvzema zemljišč meni, s podtikanjem poplavnih zemljišč in domnevno nedeljivostjo pogodbe. Zadeva je trenutno na tožilstvu v fragmentirani obliki. Celotna ovadba še ni vložena ravno zaradi te tožbe, je pa vmes tudi preminil odvetnik, ki me je zastopal. (po objavljenih informacijah sodeč je FURS izvajal tudi nad njim zlorabo oblasti, odkar je "dosodil neko sodbo")Tako sem poleti pisal ovadbe, odgovore na tožbo, se sončil na strehi in cela družina z mano. Že drugo leto 0 dni počitnic zame, za ženo in otroke, medtem ko SKZGRS s pomočjo osebnega prijatelja izvršitelja obojih udejanja sosedove 40-letne mokre sanje, ki so v interesu tudi vsem ostalim prijavljenim storilcem kriminalnih dejanj in njihovim botrom.


Da bi lahko vsaj delno še naprej izvajal kmetijsko dejavnost v ekološkem kolobarju, sem te dni moral dodatno ograjevati del zemljišč, ki sem jih predhodno opustil (pred 10 leti) zaradi stopnjevanega uničenja po divjadi v zadnjih 15-ih letih. To je dodatno delo, dodaten strošek, kot tudi dodatna izguba delovnega časa in dodatna degradacija družinskega življenja. Temu sem prisiljen dati prednost pred vsemi ostalimi deli, ki so enako nujna, a je verjetnost, da bo kaj pridelka od njih na koncu sezone primerljivo manjša. Ograja v tem delu in tudi drugod, kjer je, je zasilno vzpostavljena ali še v delu. Razen redkih izjem sem lani vsa kmetijska dela opravil z 2 mesečnim zamikom, ravno zaradi omenjenih okoliščin pravne samozaščite, jasno z zelo slabimi rezultati pridelave. Leto prej sem doživel 20 000 evrov škode po divjadi prijavljene v 14 prijavah po navodilih MKGP, evidentirane v več sodno cenilskih postopkih, povrnjene v ničnem deležu.


Npr.: ker še nisem uspel niti pridobiti drugega ustreznega odvetnika, in sem s težavo pridobil dokumente, kaj šele, da bi uporabil ustrezna pravna sredstva po njem, in ob tem, da vse zadeve, če se tožilstvo sploh odzove, končajo v predalih okrajnega tožilstva, v najboljšem primeru nisem obveščen o tem, da morda se kaj dogaja ... je večji od dveh vinogradov zadnji na seznamu obveznosti, ker je verjetnost pridelka minimalna, dodatno še vsako leto manjša zaradi nezmožnosti ograditve v dolžini 700 m, tako časovne, kot finančne. V času škod po divjadi in koruptivnega postopanja LDI, MKGP, KGZS, ZGS in Lovske inšpekcije in drugih kmetijskih inšpekcij ter 15 letnega izganjanja divjadi iz bližnjega gozda po 5 javnih športno turističnih kohezijskih projektih v javno-zasebnem partnerstvu, režiji mojih sosedov(„razvoj podeželja“kot ga razume K. Schwab), se je razvila intenzivna peronospora (10 let bonsaji striženi po srni v travi) , vsa vlaganja pa so vržena stran. Sklad se obnaša, kot da mi je del vinograda na državni zemlji že ukradel in ga prodal mojemu sosedu, istemu sosedu, ki bi se širil že 40 let. Medtem sem bil sam prisiljen za ograjevanje mojih kmetijskih površin rekonstruirati 80 m2 suhozida, podrtega na moje površine iz površin, ki so v so-lasti RS in v upravljanju Sklada. Dokler sklad ni posegel po mojem imetju na osnovi neupravičenih (zrežiranih in izsiljenih) izvršb, so bile te površine od RS v zaraščanju (drevje in grmičevje z robido) in se je tja zatekala divjad med obdelanimi površinami. Malomarnosti pri upravljanju zemljišč Sklad še danes ne priznava. Sam pa direktorico Sklada v tej zadevi sumim naklepnega izčrpavanja mene in moje dejavnosti ob kolaboraciji več uslužbenk in uslužbencev Sklada. Kmetijski inšpektor ni ukrepal v primeru drevja na tem zemljišču s podrtimi škarpami v lasti RS, medtem je istočasno pripravljal podlage za Sklad (spodnje nadstropje od Sklada- prvič sem jih ovadil leta 2014, in so ustavili postopek v 24 h na osnovi laži, epiloga in povrnitve škode pa nisem bil deležen), da bi mi gotovo odpovedal pogodbo po moji krivdi, češ da na površinah, ki jih želim vrniti zaradi več vrst degradiranosti, na katero ne morem vplivati in me sklad ni o njej predhodno obvestil, rastejo suhe zeli. Tako me je Sklad želel razlastiti nasadov, mi onemogočiti kmetovanje, pa še izvršiti povišane najemnine za te povsem nedonosne poplavne površine, ki jih ni bilo nikakor možno izvzeti iz pogodbe (molk organa do končanih izvršb in dlje od leta 14-18).To je le primer, kriminalno dejanje zlorabe položaja in korupcije. Takšnih imam celo serijo v dokumentih. Direktorica mi žuga dobesedno naj sprejmem utečeno kriminalno prakso, kot jo ona izvaja. Sklad je posegel po mojem premoženju in me pri tem telesno poškodoval po svojih paradržavnih agentih. Bolj kot se ti izpostavljajo s svojimi kriminalnimi dejanji, bolj jih zgleda da rinejo na položaje.


Med tem, ko se ukvarjam z vsem navedenim, se mi zdi, da se sodišče s postavljanjem rokov meni v tej zadevi izrecno in namerno norčuje iz mene in mojega dostojanstva, ob tem, da ni zahtevalo od tožene stranke, RS, da priloži dokumentacijo. Ponavljam: nisem jaz začel s tožbo. Sistem postopanja v RS to diktira s prikrojenim postopkom nadvladanja (in z neustavnim okoriščanjem vladajočih posameznikov na položajih, ki se vzajemno ščitijo), kot edinega. Začeli so prodani državni ovratniki, spečani z mednarodnim in domačim kriminalom na najvišji ravni z agendo genocida nad kmeti. In to je le eno od področij. Zdaj lahko rečete, da je to samouresničujoča se prerokba. V resnici pa se je od nastanka države le zgodilo tisto, pred čemer so govorili, da nas bodo zaščitili, saj z reševanjem problemov, ki jih ni, je najlaže dokazati, da nekaj počneš. V resnici je bil njihov namen nasproten, zdaj dokazljiv v statistiki. Programiranje mase, da bo zanjo sprejemanje „neizogibnega“ hipnotično in lahkotno. Berite Klausa Schwaba.“... sami bodo šli v klavnico...“


Sodišče obveščam, da je bila streha obnovljena le delno, da smo za doseženo stopnjo porabili vsa razpoložljiva lastna sredstva, donacije sorodnikov in pomoč prijateljev in kritina ni ne kupljena v celoti, niti položena, manjkajo pa tudi žlebovi, podložna kritina pa je ob napušču zaradi nenameščenosti nosilcev žlebov le zasilno pritrjena in izpostavljena močnejšemu vetru. Od danes ponoči pa vem tudi to, da je nameščena kritina s posipom (hidroizolacija), ki bo po končani izvedbi strehe nameščena pod opeko predstavljala sekundarno kritino, na več mestih pozimi napokala.


Sodišče tudi obveščam, da bom tudi sicer še naprej vlagal ovadbe proti vsem, ki bodo v postopkih na sodišču iskali postopkovne ovire in zakonske žepe pri tem, da tako ne bi opravili pošteno sojenje, in ne bodo obravnavali vsebin, saj na nobenem sodišču in na nobeni stopnji doslej še nisem bil deležen poštenega sojenja proti državni inštituciji (op. razen ene zadeve, a še te proti drugi fizični osebi).


S tem, kar opisujem in dokumentiram, v tem postopku že od začetka vložitve vloge dokazujem sistemsko korupcijo vseh vpletenih državnih inštitucij in vseh vej oblasti. Zato začnite iskati napake pri sebi, ki ste plačani, da delate v korist državljanov in javnega dobrega in po zakonih (in ustavi), ne pa da se izživljate nad državljani, ki ob vaši korupciji ne moremo opravljati pošteno svojega dela in biti za to pošteno preživljeni. Smatram, da več kot enkrat v postopku nisem dolžan nobenemu državnemu organu posredovati dokazov, zahteva sodišča, da mu moram dostavljati dokumente, ki jih izdaja državni organ ali ki sem jih že posredoval državnemu organu, vpletenemu v korupcijo in nesorazmerna in ne poravnalna dejanja glede na ostalo kriminalno prakso drugih državnih organov RS. Sodišče, ki se sklicuje na določila, ki so sama po sebi v prid „državi“, so neizpodbiten dokaz, da smo državljani proti-ustavno v podrejenem položaju. Kot že dokazano na primeru zavrnitve BPP naklepno izčrpanemu državljanu po kriminalnih javno zasebnih partnerstvih, v primerjavi z neomejenimi resursi Državnega pravobranilstva.


Ko je treba izčrpavati državljana je vsa državna „infrastruktura“ spečana, vključno s sodišči (imam obsežne dokaze), in deluje usklajeno kot bati v motorju, ko pa je treba vedeti za kaj gre, ko se kmetič potoži čez to mafijo, pa se delate, da ne veste eden za drugega. Potem to prakso daste še v zakon? To je sistemska korupcija. Sprašujem se, če imam dejanja sploh še komu prijaviti razen ljudstvu?


Ta noč je še ena od mojih neprespanih, ki sodijo v kategorijo sistemske koruptivne genocidne dejavnosti državnih ovratnikov proti državljanu, ki s tem izgublja vire, zdravje, čas, pravice, življenje, dostojanstvo,... Naj vam bo kazen mila in poučna. In naj bo pravica še v tem življenju! Zavedam se, da imam opravka s sistemsko mafijo, ne vem pa, če se vi zavedate, da ste svobodni v duhu. Kako bi vi ravnali ob 5:30 zjutraj, po neprespani noči. Bi šli spat v mokro sinovo posteljo ali bi rekli sinu, naj „se spoka“ iz vaše? Gasilci 112, bi mi prišli pomagati na streho, a sem šel raje sam. Morali bi še nekoga zbuditi od tistih, ki so najbrž ravno kaj gasili. (Slike strehe naslednje jutro..) Skupna prijavljena škoda po sistemski korupciji in genocidnem upravljanju kmetijstva samo v mojem primeru znaša več kot 2.000.000 evrov v zadnjih desetletjih, na več ravneh, na mojem kmetijskem gospodarstvu, meni in moji družini.


V vednost:

Tožilstvu, komplet vsebin pošiljk po elektronski pošti. (kot prijava suma vpletenosti)
Protikorupcijski komisiji (kot prijava suma vpletenosti)
javnosti.

 

Priloge:
Zahteva za povrnitev škode izgube dohodka po tem induciranem postopku;
vloge in pritožbe;
slike strehe (predmet ISP) in prostora, danes med dežjem, „prej in potem“, vhodna vrata;
dostavljena dokumentacija MDDSZ – dokazi o pošiljanju.

 

 

danijel mivšek