Članek
slovenska glasba
Objavljeno May 31, 2016

že sliši se idiotsko. pa idiotsko tut je. pa predvajanje na radiu, pa avtorske pravice, pa SAZAS krade, pa kvote, pa bla bla bla fakin bla. 

po spletu okoliščin mam kr dobr vpogled v celotno situacijo, tako s strani avtorjev, izvajalcev, pravnikov, producentov, studijev, odrov, you name it. vedno in povsod, okej, razn pr top odvetnici, s katero smo opet po spletu okoliščin v kontaktu (pa še ona je ena svetla izjema v obeh, tako glasbenem, kot pravniškem svetu, valjda zato, ker se je šolala pa delala v memerikah) se pojavlja ista rdeča nit, jebeni amaterji, polovičarji, hobi ustvarjalci, malomeščani, ogromni egi brez podlage, balkanizmi, pomanjkanje idej, neizvirnost. brutalne kombinacije vam povem.

res je, niso vsi takšni, kakšnih (radodarno) 5% je tistih ljudi, ki ustvarjajo, ker ne morejo drugače, zaradi potrebe, ker bi se jim drugače zmešalo, ker je to del njih, ker imajo talent. no, pa še pri teh se pa v 99% primerov pojavi neke vrste nateg s strani založb, radijev, sponzorjev,... in jih sjebe! tisti promili, ki ostanejo, pa itak pičijo v tujino (recimo gramatik) in tam furajo. 

potem pa slišim nekje pred dnevi, da kaj, da kao slovenci pa ja mamo ogromno kvalitetne glasbe in ustvarjalcev... ne ga pokat! po katerih točno merilih?! po merilih ustvarjalnosti, pa idej, pa progresivnosti, pa zvoka, pa sporočila, globine?! vse kar kao mamo sploh ni naše. če začnemo pri harmonikah, na katere smo kao kot nacija tko zelo ponosni. pa tut če si ajd, lažemo da mamo, a jo znamo cenit?! 

valjda ena od tistih situacij ko nacija razvije kompleks zaradi majnosti, pa vpetosti v karkoli okol in nad. okej, sm ne mi govorit da smo izjemni pa originalni pa kvalitetni. ker pač nismo. 

odnosa do glasbe (al pa katere koli druge umetnosti) nimamo. pa čeprav mislimo da ga imamo, čist prepričani. nimamo ga. tako kot ne znamo cenit sami sebe, tako ne znamo ceniti niti drugih. umetnost nam je hobi, popoldansko zapravljanje časa. vsaj takšen odnos imamo. vse bi top in najboljše, samo plačal pa ne bi nihče nič. ne založbe, ne radii, SAZAS krade itak vsem, podjetniki bi vrteli glasbo đaba,.. mindfuck. 

če hočeš bit zvezda, znan (večina njih) je ustvarjalnost nula. če hočeš zaslužit keš in je to tvoj cilj, opet ništa. če hočeš bit del scene si itak fejk, če hočeš bit vrten na radiu, katastrofa! če čš fukat, fail! pa to velja povsod, ne samo pri glasbi.