Članek
simbolika bodeče žice v možganu (anti)fašista
Objavljeno Nov 13, 2015

dejte no težit s to ograjo... ne, ni prav da jo postavljamo, a je prav, da stotisoče ljudi hodi peš čez kontinent?!

ne, ne branimo se pred njimi, ker jih realno niti ne zanimamo, oni hočejo naprej, mi hočemo to urediti čim enostavneje in neboleče, kar to, da ljudje kot ovce razpršeni vsak po svoje tavajo po podalpju vsekakor ni.

ni žica tam zato da se bojo po njej obešali ljudje in puščali na njej notranje organe, ampak ravno zato da se ne bodo, da gredo organizirano na jebeni vlak/bus in v manj kot dnevu zapustijo to balkansko jebo. koliko vem naši itak najprej poskrbijo za ranljive skupine, otroke, ženske, na kar lahko v vsesplošni anarhiji in prostemu prehajanju teh namišljenih mejnih črt enostavno pozabimo.

slika antižice so tisti nočni posnetki stotin ljudi, ki plezajo čez ledeno mrzlo sotlo, a tam pa ni blo groza in oh in sploh?!

"centri" so relativno neugodna rešitev, a trenutno najmanj slaba od vseh slabih. tam je organizirana pomoč, hrana, zdravniška oskrba, osnovne zadeve, ki jih ljudje tam nekje v grmovjih gorjancev sigurno ne bi bili deležni.

a veste kaj bi prinesli prosti prehodi, brez državnega/institucionalnega nadzora? šverc, kriminal, potopljeni čolni, fejk jebeni rešilni jopiči... turčija ma "prosto" pot, pa vsi spuščamo solzice ko vidimo kako jih izkoriščajo, pa kako tonejo dol po egejskem morju.

ne razumem ljudi, al so tako mizerno omejeni v svojih malih provincionalnih glavah, zavedeni al pa enostavno hinavski.