Članek
pičke kavč filozofske
Objavljeno Jul 15, 2015

kdor se na osebnem nivoju ni pripravljen nečemu odpovedat, ampak si nasprotno želi še več in se ne zaveda posledic propada države (z vsemi žrtvami vred), ta naj bo lepo tiho o pravicah in o varčevanjih. pičke kavč filozofske.

dejstvo je, da (zahodnjaki) trošimo preveč, porabimo preveč, požremo preveč, zemlja, lepi naš planet zeleni, modri, tega ne prenese. to gre vedno na račun nekoga (tretji jebeni svet). pa vsi bi radi meli dobre službe, pa normalne avte, pa svojo nepremičn...ino, pa kvalitetne oblekce, pa super telefone, pa čarunalnike, pa dobro hrano bi jedli, pa super zdravstveno oskrbo, pa zastonj šole, pa javni prevoz, pa.... če bi cel svet živel kod zahodnjaki, bi potrebovali 3 planete, ki pa jih enostavno nimamo. NIMAMO.

očitno je tam nekdo (država, banke) za svoje delovanje (pol legalno, legalno, dajanje kreditov firmam, posameznikom, socialni transferi) najemal kredite, ki jih ne more odplačati. ok. sedaj hočejo nove kredite/odpis dolgov in kaj, da vse ostane, kot je bilo (delovanje naprej, po istem sistemu trošenja, kreditiranja)?! kako bo to rešilo situacijo dolgoročno? in če je že tako, zakaj ne bi potem kar vsem odpisali dolgov, pa ajde, gremo iz nule. đabe, če se bo isto ponovilo čez 5, 10 let.

očitno nekdo v državi troši preveč, veliko več, kot si lahko privoščijo. država je "last" in odgovornost vseh državljanov. če oni (večina njih) podpirajo obstoječe stanje (aktivno ali pa pasivno), potem je itak vse brezveze. in očitno ga podpirajo. kje so obdavčitve bogatih (ki naj bi bili krivci za nastalo situacijo?) a ni kao levičarska politika, da obdavčiš nesramno bogate, jebena (kvazi) levica?!

druga stvar je v tem, da je sedanji grški scenarij z novimi zadolževanji in varčevanjem "najboljši od vseh slabih." drahma je utopistična iluzija, prav tako izstop iz EU povezav, saj bi to vodilo v državljansko vojno, anarhijo, razpad, žrtve,...

tretjič, grki res so specifični, pa naj rečejo kar hočejo. tako kot smo mi recimo ponižni hlapci. čist specifično.

ja, ljudstvo bo plačalo, kdo pa drug. ljudstvo in to tisti, ki jih je največ, nižji in srednji sloj, saj imajo tudi največ volilnih glasov, s katerimi podpirajo/so podpirali politike (sistem), ki so jih pripeljali v to. jebiga, temu se reče državljanska odgovornost in aha, demokracija.

se spomnim, ko sem na naših protestih govoril z ljudmi, pa mi je velika večina njih na vprašanje koliko krat do sedaj so se udeležili volitev odgovorila z "nikoli." kaj, dokler so kradli vsi okoli tebe, pa so ti drobtinice letele z neba, takrat ni blo problema, zdaj, ko so drobtinice presušile, zdaj bi pa vsi grabli za orožje. jebeš to, to je ena navadna hinavščina. in ja, živeli smo nad svojimi zmožnostmi, na sposojen denar in sposojen čas, nerealno. tako kot ubogi fakin grki.