Med vojno je tudi občina Vrhnika zaradi izzivanja partizanov doživela svoje 'Dražgoše' in sicer italijanski požig vasi Ligojna

Oddajdamjan likar1, dne 2019-05-27 ob 11:21:23

Ligojno so požgali med 7. In 8. julijem 1942. Krivci za to so bili partizani, ki so začeli zbirati fante in može ter zahtevali, naj na cesti proti Horjulu postavijo ovire, ker bodo napadli Italijane.  Nekaj fantov je prosilo partizane, naj jih ne napadajo tako blizu vasi, ker bodo Italijani vas samo požgali. Partizani se niso zmenili za to. V arhivskem poročilu zasledimo: »8. 7. 1942 je skupinica nedoletnih partizanov na cesti napadla italijansko kolono kamionov in tankov. Od Italijanov ni bil nihče ubit, pač pa je bil pokvarjen kamion.« Italijani niso streljali na partizane, obrnili so se proti vasi in jo požgali. Zgorelo je 43 stanovanjskih hiš in več sto gospodarskih poslopij.

Slavko je bil dijak vozač. Med razpravami na vlaku je razlagal, da so za OF skriti komunisti. To je bilo dovolj. Naročilo za likvidacijo je dobil Vinko Turk.

 

 

Emil Vičič je bil delavec. Sosedom in sovaščanom je vedno rad pomagal. Med prvo svetovno vojno je bil mobiliziran v avstrijsko vojsko. Na italijanski fronti je bil ujet in se v ujetništvu za silo naučil italijanščine. To znanje je lahko preizkusil leta 1941, ko so tudi na Borovnico prišli Italijani. Včasih ga je kdo od sosedov prosil, da mu je pomagal na italijanskem poveljstvu urediti za potno dovoljenje ali kake druge zadeve. Posredoval je za tetino družino, ki so jo Nemci preselili iz Mengša v Srbijo. Ker je bila rojena v Borovnici, so Italijani dovolili, da družina pride v Ljubljansko pokrajino. Zato se je partizanom zdel sumljiv in so ga likvidirali. Vičičevim zmagovalci  tudi po letu 1945 niso dali miru. Zaplenili so jim hišo in zemljo, materi niso po očetu priznali nobene pokojnine, staremu očetu so pokojnino znižali.

Ker med domačimi fanti ni bilo pravega odziva za odhod v gozd, so partizani 4. julija 1942 pri Kožljeku oddali nekaj strelov na Italijane in se umaknili, oni pa so nato požgali celo vas.

O ugotovitvah in rezultatih izkopavanj je bilo ugotovljeno, da je bilo vseh žrtev Krimske jame 28, med njimi so en nerojen dojenček, star komaj 32 tednov, ter otroka stara okrog eno leto in dve do tri leta. Novinar Urbančič ob ogledu jame: »Kako surov in strahoten je način, s katerim so na tem kraju spravljali s sveta nedolžne Slovence. Zamišljam si žrtev, ki so jo pripeljali ob rob prepada ter jo sunili s puškinim kopitom v črno globino. Koliko jih je živelo s polomljenimi udi še več dni in brez nade na rešitev pričakovalo smrt.«

Da je bil to spontan pojav, dokazuje dejstvo, da so vaške straže nastale na različnih krajih, brez organizacijske povezave, ločeno druga od druge. Šele pozneje sta prišla organizacijska pomoč in posredovanje Slovenske zaveze. Vaške straže so torej nastale »od spodaj«, v prebivalstvu samem, in ne od »zgoraj«, kakor je na primer KPS od zgoraj začela, organizirala in vodila ljudsko revolucijo. Tako je dejstvo, da do oboroženega odpora proti partizanom ni prišlo zaradi odločitve Slovenske zaveze, pač pa predvsem kot samostojen odgovor na teror in likvidacije, ki so jih partizani izvajali.

Mednarodni pravnik Dieter Blumenwitz meni, da gre pri različnih legijah, vaških stražah in domobrancih, ki jih je revolucionarna stran vseskozi razglašala zgolj za »okupatorjeve kolaborante«, v resnici za skupine, ki so si za nalogo zadale ohranitev javne varnosti in reda. 

Tekst predstavlja odlomke iz knjige Revolucionarna nasilje na osrednjem Notranjskem 1941-1945, avtor dr. Damjan Hančič.

Vir: https://www.zalozba-planet.si/index.php?module=blog&op=show&blogID=1178

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
29
APMMB2
0
Jun 10, 2019
Gremo po vrsti:
Do začeetka vojne leta 1941 je bilo v Sloveniji okrog 1.000 komunistov. Partija je bila sicer prepovedana, pa kljub temu 1.000 komunitov ni pomenilo mnogo.
Na začetku okupacije so se komunisti postavili na čelo odpora in se proglasili za edino silo, ki sme upor voditi. Vse, ki se niso upirali pod vodstvom komunstov so proglasili za izdajalce. Vse, ki so jih sumili,da so izdajalci, so jih likvidirali. Torej zelo majhna manjšina je diktirala, kdo je pravi upornik in kdo ne. Tako imenovanim izdajalcem so sodili sami brez procesov, brez zakonov. Žrtev je bilo na tisoče. Še sdedaj jih štejejo za izdajalce.
Nemški rjah je kapituliral zaradi zmagovitih bitk zaveznikov, na vzhodu Sovjetskeztveze, na Zahodu Američanov in Angležev.
Zlasti porazi na vzhodu, kjer je prodirala Rdča armada, so omogočili partizanom zasedanja ozemelj, ki so jih umikajoče nemške armade zapuščale z umikiom. Tako je bil osvobojen Beograd. S prebojem Sremske fronte pa se je začel umik nemške vojske iz področja Jugoslavije in partizani so osvoaali izpraznjene teritorije . Tako so zasedli Reko in Trst. Ljubljana je bila osvobojena praktično ob kapitulaciji Nemčije. V Ljubljano so partizani le ukorakali. Enako tudi v Marbor in druga slovenska mesta. Mursko Soboto in Prekmurje pa je tako in tako osvobodila Rdeča armada.
Prav s pomočjo Rdeče armade je v Jugoslaviji zavladal komunizem.
Prva leta po vojni so dejansko v Jugoslaviji vladali sovjetski boljševiki., saj je Stalin želel celotno Jugoslavijo okupirati enako kot ostale vzhodnoevropske države.
Ko je Tito ugotobvil, da mu Stalin streže po življenju in seveda ostalim vodilnim komunstom, so se Stalinu uprli. S tem so omogočili, da je Jugoslavija začela dobivati pomoč iz zahoda, da je dobila kar zajetne reparacije in da je dobivala tudi kredite.
Ko se je obdobje pomoči začelo iztekati je moral Tito odpreti meje in dopustiti, da so Jugosovani odšli na delo v tujino. V obdobju največjega razcveta gastarbajterstva je v tujini delako okrog 1,5 mio gastarbajterjev.
S tem je bila v Jugoslaviji rešene brezposelnost. Gastarbajterji pa so zaslužili približno toliko, kot vsi zaposleni v Jugoslaviji. Bili so tudi znaten vir deviz, ki jih je Jugoslavija potrebovala. Bili so tudi vir napredka Jugoslavije. Če prav so komunisti naravnost izganjali delavce v tujino, so se hvalili, kako cvetoča je Jugoslavija, kako cveti samoupravljanje.
Prav zaradi gastarbajterjev se Jugoslavija ni rabila bistveno zadolževati. Kljub temu pa so tuji krediti bili nujno potrebni za jugoslovansko ospodarstvo.
Ko je v Ameriki prišel na oblast Regan in v Vatikanu papež Janez Pavel II, je bilo ktditiranja vzhodnih komunističnih držav konec in začela se je kriza komunizma. Komunizem je padel na kolena. Tudi kardeljevo samoupravljanje.
Brez tujih kreditov je v Jugoslaviji zmanjakalo vsega. Najbistveneje je bilo, da ni bilo nafte,in reprodukcjskih materilaov. Zato je obstala industrija in pričel se je propad komunizma in razapad Jugoslavije.
Gost, če nimaš denarja za kruh si lačen. Če ne dobiš kredita stradaš, pa ni nujno da si veliko zadolžen, ali pa sploh ne. Ga pač ne dobiš. In Jugoslavija kredita ni dobila zato je propadla. Tudi Sovjetska zveza ni dobila kredita, zato je zavladala lakota, nemr in končno je razpadla. S tem je bilo še zadnjemu butcu dokazano, da komunzem ni obstojen družbeni režim in padel je Berlinski zid.
Padlo je tudi jugoslovanko samoupravljanje in razpadla je Jugoslavija.
Komunisti so v Sloveniji le navidezno sestopili z oblasti. Sedaj so se okrepili in vladajo. Od 30 let samostojnosti Slovenije nam vladajo vsaj 25 let in podoba Slovenije je danes vse bolj slična tisti iz razvitega samoupravljanja.
Slovenija praktično vse od osamosvojitve še ni imela popolnoma desne vlade. Vedno so imeli komunisti pri vladanju zlato delnico in vsedno so rušili vse reforme, tako, da Slovenija tranzicije še ni dokončala. Za razliko od ostali vshodnoevropskih držav pa Slovenija prav zaradi tega, ker se ni otresla komunistov na oblasti zaostaja. Prehitevajo nas že nekatere najrazvitejše. Kmalu pa bomo na repu Evroskih držav. K sreči so v Evropi še Modavija, Belorusija, pa Albanija, Kosovo in Srbija, tako, da še nismo popolnma na repu.
Vse to pa se dogaja zato, ker Slovenija ni izvedla tranzicije, ker vlada še vedno komunizem,ker še vedno slavimo revolucijo preobleženo in zamaskirano v NOB.
Še več, komnisti na obasti zlorabljajo NOB in se sedaj z njim postavljajo tipi, ki nam vladajo, ki o vojni in revoluciji nimajo pojma. Še več v šolah učijo mladino o revoluciji, ki da je prinesla blagostanje.
Poglej si samo kaj je revolucija naredila iz Slovenije. Kmetijska zemlja se zarašča. Komunistične tovarne propadajo, ali pa jih za bagatelo prodajamo.
Je to dovolj?
#29
Gost
0
Jun 09, 2019
Dolg Slovenije danes je 38 milijard evrov, kar znaša 43 milijard USD, toliko dolga je uspelo demokratom ustvariti v samo 28ih letih, pa nimajo kaj pokazati.

Toliko o lopovskih boljševikih.

Bova nadaljevala?
#28
Gost
0
Jun 09, 2019
APMMB2, zopet floskule, kajne?

Laž št. 1

Pobili 20000?

V povojnih pobojih je življenje izgubilo 12.891 pripadnikov oborožene protirevolucije, pravi Vida Deželak Barič.

Da je kreditov zmanjkalo, niso krivi komunisti, ki jih je bilo v osemdesetih letih zelo malo, da o boljševikih, ki jih spola ni bilo več ne govorim. Kriv je Reagan, ki je podpiral razbitje SFRJ in z ukazom prepovedal finančno pomoč MFS ali IMF. Ampak tebi to ne bo jasno nikoli, opletaš s floskulami, ki so ti jih naplozali.

Konec koncev so boljševiki državo gradili s temi krediti, medtem, ko demokrati in osvoboditelji s krediti vračajo dolgove, ki jih je ustvaril največji demokrat in avtokrat Janša, zadnji komunist v Sloveniji. In pokaži mi eno državo, ki ni zakreditirana pri IMF. Lahko?

Dolg SFRJ ob razpadu $22 milijard, dolg Slovenije danes

https://commodity.com/debt-clock/slovenia/

Bo dovolj, da prenehaš z bruhanjem svojih nebuloz polnih sovraštva? Ne. Boljševiki so iz agrarne države polne nepismenega prebivalstva, ustvarili moderno državo, ampak ti si enostavno pretumast, da bi to dojel.

Najprej si me obtožil, da sem morilec, sedaj me obtožuješ, da sem lopov, če so to tvoji argumenti, potem so zelo slabi.
#27
APMMB2
0
Jun 09, 2019
Gost, bila je revolucija. Pred vsem revolucija, ki je pripeljala boljševke na oblast. Ti so pobijali, ropali in ustrahovali. Vodja te tiolpe je bil maršal Tito, eden največjih vojnih žločncev.
V Sloveniji so mu bili pajdaši Kardelj, Kidrič, Maček in še cela vrsta podobnih. Brez milosti so pobijali in ropali.
Zavzeli so oblast in vladali. Dokler so lahko hlinili poštenje in socialno pravičnost, dokler so se lahko predstavljali kot antifašisti in so dobivali pomoč in kredite osovraženih kapitalistov, pred vsem Amerike, so lahko vladali. Ko ni bilo kreditov in pomoči, je Jugoslavija bankrotirala. Bankrotirala je tudi Slovenija. Konec je blo z revolucijo, saj je morala partija v ilegalo.
Posledice divjanja boljševokov so še dandanes vidne.Pred vsem se še vedno ni opomoglo kmetijstvo, saj je polovica zemlje v Sloveniji neobdelane in roovitna kmetijsak zamljišča zarašča gozd. Dane s je z gozdom obraslao že 60 % Slovenije. Preden so boljeviki prevzeli oblast in pobii ter razlastili "kulake" je bilo v Sloveniji 60% obdelovalne zemlje.
Da o neštetih porušenih podržavljenih zgradbah niti ne govorim. Boljševikom je uspelo pobiti 20.000 Slovencev, prav toliko pa jih pregnati v tujino.
To so uspehi revolucije in revolucionarjev.
Potem, ko so v celoti zavozili držao, jo pahnili bankrot in zanetili bratomorno vojno, so morali zapustiti obast in se potuhniti.
S prevaro o liberalizmu in demokraciji so se ponovno zavihteli na oblast in sedaj vladajo lutke, ki jih iz ozadja nastavljajo. Podpirajo kriminal in neenakost.
Narod pa slepijo z bajlkami o sociali, pravičnosti in demokracji.
Vse te lopovščine nimajo nič skupnega z narodnoosvobodilnim bojem.
Gre preprosto za bando, ki je poleg materialne škode povzročila množično poneumljanje, saj je takšnih kot si ti, patentirano budalo vse več in več. Če pa si slučajo pri tej lopvščini še obogatel si kriminalec tako kot je večina vladajočih politikov.
Vlada in večina v parlamentu namreč ščitita kriminal, ropareje, ki ropajo Slovenijo. To je žalostno.
Ob milijardnh ropih bank pa si prirejajo Dražgoše in podobne neumnosti samo zato, da zavajajo naivneže, hkrati pa varujejo roparje. Proti temu sem. Če ti pa še to ni dovolj dober dokaz, se prijavi k pssihiatru.
#26
Gost
0
Jun 09, 2019
APMMB2

Osem, s številko 8, komentarjev si napisal in v njih kot mantro ali religijo ponavljal eno in isto. In ti temu praviš argumenti? Saj nisi resen, kajne?

Vse države, ki si jih omenil in so jih osvobodili Sovjeti, so imele odporniška gibanja. Res pa je, da je bilo naše - jugoslovansko največje, če odštejemo legalno Rdečo armado, ki je premagala nacizem.

In ti praviš, da si zgodovinar in potomec herojev. Splet še več prenese, kot papir, tudi tvoje nebuloze.

Sicer pa en Likarjev, zblojen prepis in samopromocija njegove založbe ni kraj za kakšno resno razpravo. Še dobro, da obstojajo desna trobila in blogosfere, kjer to sranje lahko promovira in si zagotavlja obstoj.

#25
El Barto
0
Jun 08, 2019
Rdeči, beli, pisani,...čez 5 let spet na luno.

Kajneda?

Disneyland in China
https://www.youtube.com/watch?v=swZG5KJczvs

Disneyland in China - YouTube

The new ride at the Epcot Center
#24
APMMB2
0
Jun 08, 2019
Zim Zelen!
Na osvobodilni boj ne pozabljam. Ga spoštujem, saj izhajam iz zavedne partizanske družine. Nosim celo ime po stricu heroju, kljub temu pa se ne morem strinajti, da še dnes nakateri zagovarjajo zločine boljševikov, ki jih je prtija prikrivala, dokler je bila na oblasti. Danes pa bi že bil čas, da zločine razkrije, jih prizna in zločince obsodi, čeprav mrtve.
Ni namreč prav, da so morilci še vedno heroji in častici prvorazeredni državljani, ki imajo vse privilegije, kot so jih imeli krvavi zločinci.
Jaz sem se že davno odpovedal biti pomočnik narodnemu heroju in zato vleči privilegije.
Brez njih sem uspel in pošteno živel.
#23
Zim Zelen
1
Jun 08, 2019
Zanimivo je tudi to, da se zgodovino odkriva z dokumenti, ki so po nemarnosti ostali po uničevalni akciji.
Predelani v WC papir so nekaj času služili v higienske namene, sedaj tudi tega recikliranega papirja ni več.


*APMMB2 - ampak odpor je pa le bil. To so zavezniki priznali, sicer bi si danes pod perutmi orla stiskali in iskali zavetje.

Med sebojno pobijanje je le odraz naše kulture, ko se je iz vaških pretepov zaradi ene dečve, razvilo v klanje za politične interese vele spoštovane gospode.
#22
Gost
0
Jun 08, 2019
Ko ti bodo do živega prišli zločini, ki so jih storili "belčki", potem se javi. kar se je zgodilo po WWII, pa je bilo odobrenoi na Jalti, da se kolaborantske enote vrnejo v države odkoder so in da se jim ne prizna status POW.

Operacija Keelhaul, preberi "zgodovinar"

Floskule si pa nekam obesi.
#21
APMMB2
0
Jun 08, 2019
700 prikritih grobišč, kjer so boljševiški revolucionarj morili svoje nasprotnike, priča o zločinih. Danes se o zločinih ve več, skorajda vse, saj so priče povedale, kaj se je dogajalo ob moriščih in kdo so bile žrtve. Zverstva so tako strahotna, da sodijo v antologijo zločinov sveta.
Klub temu da je vsaj 75 let mogoče pljuvati po "belčkih" in je v ta namen bilo spisanih na tisoče knjig, ni mogoče z njihovimi zločini vsaj za silo uspostaviti ravnotežje.
Sicer je zločin , zločin in zanj ni opravilčila. Če pa so zločii podkrepljeni z lažmi, potem so ti še mnogo hujši.
Vsa mrobišča so bila dolga leta prikrita in marsikatero so varovali policisti, ali slavna JLA. Nekatera morišča so spremenili v odlagališča za smeti, ali pa ustvarili ribnike. To je šele sramotno in kaže, da so se storilci zavedali svojih zločinov. Ja zavedali so se, da so storili hude zločine in so jih prikrivali, dokler ni napočila demokracija. Še sedaj jih prikrivajo in eden takšnih si tudi ti Gost. A žal ti ne uspeva, ker pač nimaš argumentov.
Zaslepljen si zato, ker si morda sam morilec, ali pa so morilci tvoji sorodniki.
Predstavljam pa si lahko, kakšen moraš biti, ko ti tako hudi zločini ne pridejo do živega. Negiraš jih in jih celo odobravaš.
Kaj je storila romska družina, ki so jo boljševiki zverinsko pobili. Večino celo z noži in sekirami.Med njimi je bilo 22 otrok.
Tak zločin vrže senco še na tako plemenito gibanje kot je osvobodilni boj.
Senco je mogoče sprati le tako, da se storilce obsodi in proglasi za zločince. Danes se ve, kdo je to storil. A na žalost takšni kot s ti Gost . še vedno te zločince slavijo in jim še vedno pripadajo odlkovanja, celo narodnih herojev.
Kdor slavi zločin , je sam zločinec.
#20
Gost
0
Jun 08, 2019
Narod naš dokaze hrani. Uspeh tvojih belčkov, demokratov, "osvoboditeljev"

https://www.delo.si/gospodarstvo/finance/golob-90-odstotkov-kriminala-v-bankah-je-povzrocila-janseva-vlada.html

Golob: 90 odstotkov kriminala v bankah je povzročila Janševa vlada

Ljubljana – Ker nekdanji član uprave Agencije za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN) Danilo Grašič danes
#19
Gost
0
Jun 07, 2019
#16

Ker že vlečeš za jezik. O kakšnih argumentih je govora? O tvojih? Berem samo neko bruhanje desnih floskul, ki so vas jih naučili na Trstenjakovi. Pa mi povej, kaj imajo "belčki" danes za pokazati. 400.000 ljudi na pragu revščine v državi z 2.2 mio prebivalcev, vse v lasti tujih investitorjev, ... A je to za tebe uspeh?

Iz 600 morišč si kar na hitro prešel na 700 in v naslednjem komentarju jih bo že 800, kajne? Napisal in ostal živ.

Desni manipulator in nakladač si. Tvoji argumenti so sikanje in bruhanje desnega populizma.
#18
Zim Zelen
0
Jun 07, 2019
*APMMB2
Opažam, da si uravnotežen in boš lahko naštel še kaj dobrega v prid druge strani.
(zaradi razprave:)
#17
APMMB2
0
Jun 07, 2019
Gost, končuješ razpravo tako, kot vsi tvoji somišljeniki.
Ko vam zmanjka arumentov začnete kvantati, ali pa utihnete.
Danes se je pač toliko spremenilo, da so zločini revolucionarjev prišli na dan. O njih se sme govoriti in dokazi so javni.
700 morišč priča o tem, kaj so revolucionarji počeli. Vse to so naredili samo zato, da so prišli na oblast. Vladati niso znali in so spravili Jugoslavijo, pa tudi Slovenijo v bankrot. Tako so morali sestopiti iz oblasti, česar so se neznanskio bali, saj so mislili, da jih bodo poraženci podobno kaznovali, kot oni nih. Pa se je izkazalo, da so poraženci( belčki, če želiš, da jih tako imenujem) bolj kulturni in človeški, če prav bi si revolucionarna banda zaslužila, da bi jo poslali v zapore in da bi tam zgnila.
Še danes po 75 letih lahko vidimo kvarne posledice revolucije.
#16
Gost
0
Jun 07, 2019
APMMB2 pa daj, ti nam povej odd ti tole nakladanje? Pa ne, da te je sam Janša učil lagati. Tisti Janša, ki je Slovenijo zadolžil 3 kratno.

Brez veze, se pregovarjati z desnim trollom.

Lepo bodi

SF/SN
#15
APMMB2
0
Jun 07, 2019
Zločini partizanskih boljševikov so v glavnem razkriti. Na stotine knjig, prikritih morišč in pričevalci so razkrili, kaj se je dogajalo med vojno in seveda tudi po vojni.
Čas je že, da se razmeji osvobodilni boj in revolucija.
Sprva je bila samo revolucija ijn vsi vodni komunisti so se šteli za revolucionarje Revolucionarji so bili vse do takrat, ko so bili na oblasti in so lahko s prisilo in udbo prikrivali zločine. Ko so morali zapustiti oblast, saj so uspeli držao spraviti v bankrot, pa so obrnili ploščo. Denes našemljeni ponaredki partizanobv priznavajo samo še narodonoosvobodilni bolj, revolucijo pa skrivajo kot kača noge.
Torej iz ene laži prehajajo v drugo.
Po tem, ko je bil TIGR proglašen za teroristično organizacijo in so boljševiki vodstvo obglavili, ga sedaj ti isti faloti priznavajo in so mu na čelo vsilili bolševika, ki ima nalogo, da potvori zgdovino.
Tako je to Gost, ki skušaš zavajati, pa ti ne bo uspelo. Laž ima kratke noge, kot tvoj firer.
#14
Gost
0
Jun 07, 2019
Zgodovinar, TIGR ni bil prepoverdan, TIGR je ob okupaciji razpadel, TGRovci, pa so postali del odpora.

#13
Gost
0
Jun 07, 2019
hohohohohoho, dobro, da poznaš samo VOS in njihove usmrtitve, medtem, ko te usmrtitve, izdaje, deportacije, ... zaradi teh, ki jih je usmrtil VOS, ne zanimajo.

Si samo eden, ki se naslanja na posledice in ne na vzroke. ZZ ima prav, nima smisla.

Zgodovine ti ne bom razlagal. Zgodovine, ne Leljakove zgodovine in zgodovine NSZ.

Najprej je bila okupacija in z njo kolaboracja in nato odpor.

Jebi ga.

#12
APMMB2
0
Jun 06, 2019
Gost, ne napihuj se. Komunisti so TIGR prepovedali. prepovedali so tudi upirati se okupatorjem vsm, če jih niso komunisti mogli nadzirati. Vsi tisti, ki so se upirli in se niso pokorili komunistom, so postali žrtve VOS.
Če pa primerjamo, koliko je VOS pobil zavednih Slovencev, je to grozljivo v primerjavi s tistimi, ki so jih pobili Tigrovci.
Ko boš spregovoril o teh žrtvah VOSa, potem se javi k zgodovini. Do takrat pa bodi tiho in se pritoži mami, ketr te napačno uči. Cvek !
#11
Gost
0
Jun 04, 2019
#8

kakšne bebave izjave zafrustriranca

zgodovina cvek

sedi, pa mama naj pride v šolo

TIGR bi osvobodil Primorsko in Istro, hahahahahaha

v vseh letih svojega obstoja so pihnili 6 fašistov, ja pravi borci
#10
Pokaži več komentarjev
damjan likar1
damjan likar1
Objavil/a 2019-05-27 11:21:23 (May 27, 2019)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Neverjetno, kako se nekateri zdravniki maščujejo staršem, ki povedo, da je njihov otrok utrpel poškodbe po cepljenju
Vse zgodbe o uničenih življenjih po cepljenju na cepilne fanatike ne vplivajo
Zdravnik je oblastnikom priskrbel goro dokazov, da je cepivo nevarno, toda niso ga poslušali
Medicinske sestre so se raje odločile zamenjati poklic, kot da bi se morale prisilno cepiti proti hepatitisu B
Zdravnik, ki je zdravil nalezljive bolezni z vitaminom C: »Če obstaja čudežno zdravilo, potem je to vitamin C«.
Vrhunsko športnico je cepivo oropalo možnosti za osvojitev zlate medalje na olimpijskih igrah
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
december 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj