Članek
Knjiga Črne bukve s številnimi dokazi popolnoma razgali delo komunistične OF proti slovenskemu narodu, 10. del
Objavljeno May 04, 2018

Komunisti so med vojno najprej oropali in pobili na tisoče slovenskih civilistov. To je najhujša možna izdaja. Da so se lahko še živeči svojci obranili pred pošastnimi plenilci iz OF, so bili prisiljeni prositi okupatorja za pomoč (za razliko od komunistov, ki so prostovoljno sodelovali z okupatorji). Ti ljudje so namreč v partizanskih komunističnih zverinah videli veliko večje zlo od okupatorja. Žalostno je, da večina Slovencev sedaj te ljudi, ki so bili zaradi komunističnih ogabnih zločinov potisnjeni v kot, vidi kot izdajalce in tudi na volitvah izbira ideološke naslednike komunistov, ki še naprej siromašijo Slovenijo. Številne dokaze za delo komunistične OF proti slovenskemu narodu ponuja knjiga Črne bukve, katero celotno vsebino lahko preberete na strani: http://www.safaric-safaric.si/knjige/1944%20Crne%20Bukve.pdf 

KOLABORACIJA MED KOMUNISTI IN FAŠISTI, 2. DEL:

Po končanih posvetih so imeli zastopniki Savojcev ter »narodno-osvobodilne vojske« veliko gostijo. Italijani so jim šli tako na roko, da so po končani gostiJi komunistične odposlance pospremili celo na njih položaje. Da so vsi ti razgovori res uspeli, se vidi iz tega, ker so začeli cesarski ljudje pošiljati tolovajem ogromno blaga: hrane pa tudi municije. Spomladi leta 1943 so poslali na postajo Mirno cel vagon vojaške oprave, velike množine hrane, municije, čevljev, papirja za propagando in pa cele skladovnice Slov. poročevalca« in drugega propagandnega blaga.

General Cerutti se je 9. septembra 1943 v Novem mestu uradno zvezal z vodstvom Osvobodilne fronte, ki je komunistični »narodno-osvobodilni vojski« uradno izročil vse težko orožje, topove, tanke, avtomobile in skladišča divizije »Isonzo« v Novem mestu ter s tem pripomogel k poznejšemu uničevanju naše domovine po komunističnih tolpah. Isti general Cerutti je iz Novega mesta poslal okrog 1500 slovenskih proti komunistov v smeri proti Straži, da bi padli v komunistične zasede. Bili bi vsi pobiti, če ne bi bili te Ceruttijeve nakane zadnji trenutek opazili in se rešili.

Isti general Cerutti je iz Novega mesta pripeljal 13. septembra 1943 leta 2000 svojih vojakov na Bloke, prevzel vodstvo napada na to vas, kjer so se zbirali proti komunistični borci, ter s svojim topništvom pomagal neznatni peščici komunistov, da je kraj delno porušila, ga zavzela in začela na debelo pobijati. Isti Cerutti se je po tem slavnem vojaškem dejanju proti Slovencem udeležil slavnostne pojedine na Blokah ter s članoma Izvršnega odbora Osvobodilne fronte Borisom Kidričem in Edvardom Kocbekom ter poveljnikom rdeče divizije Perom Popivodo sredi podrtin popival v proslavo svoje poslednje zmage nad slovenskim narodom.

Zvezni oficirji, ki jih je poveljstvo XI. armadnega zbora postavljalo vojaškim stražam, so imeli - po naročilu - zveze s komunisti v gozdu in v kraju ter dajali »narodno-osvobodilni vojski« točne podatke o Vaških stražah. V vsako posadko so vsilili vsaj po enega človeka, ki ga je ves kraj poznal kot zaupnika komunistov. Primerov o takem delu cesarskih zveznih oficirjev in o tem, kako je savojska vojska načrtno onemogočila vsak uspešen boj Slovencev proti komunistom, je vse polno.

V Dobrepoljah so člani Vaške straže doživeli nešteto primerov sodelovanja med cesarsko ter »narodno-osvobodilno vojsko« bodisi v »bojih«a bodisi drugače. Komunisti in cesarski častniki so se shajali po bunkerjih ob železniški progi, tam popivali in se razgovarjali. Stalni odposlanec cesarske posadke v Dobrepoljah je bil poročnik Gabaglio, pribočnik poveljnika, podpolkovnika Bissantija. Gabaglio se je stalno družil s komunističnim zaupnikom Vodlanom Egonom, apneničarjem na dobrepoljski postaji. Poročnik Gabaglio je vedno nosil pri sebi komunistično čepico z rdečo zvezdo. To soglasje med cesarsko vojsko in komunisti v Dobrepoljah je tako dobro uspevalo, da je »narodno-osvobodilna vojska« za prvi maj leta 1943 nemoteno obesila rdečo zastavo na hišo poleg sedeža cesarskega vojaškega poveljstva!

Meseca decembra 1942 je patrola Vaške straže iz Dobrepolj v Kočevju, kjer je bil sedež komunistične organizacije - in sedež italijanske cesarske divizije - v nekaj urah razkrila vso organizacijo komunistične Osvobodilne fronte v mestu. Odkrila je skladišča orožja, blagajno, prostore za tisk propagande ter prijela vse glavne organizatorje in člane Komunistične partije. Na poveljstvu cesarske divizije je zaradi tega izbruhnilo silno razburjenje. Prijeli so poveljnika dobrepoljske straže in grozili, da bodo zaradi tega ustrelili njega in več njegovih vojakov. Ljudje, ki Jih je Vaška straža prijela, so bili nekaj dni v zaporu, a so jih tam stalno obiskovali cesarski častniki in jim prirejali gostije. Čez nekaj dni jih je polkovnik Fantini vse izpustil, članom Vaških straž pa prepovedal vstop v Kočevje . . . V Dobrepoljah so komunisti imeli stalno zalogo streliva v italijanski vojaški baraki poleg postaje in so se sami javno hvalili, da tukaj dobe od cesarske vojske vsega, kar hočejo.

To sodelovanje med cesarsko vojsko in med »narodno-osvobodilnimi« morilci je segalo tako daleč, da so pripadniki cesarske oborožene sile celo spravljali poštene Slovence v roke komunistom, da so jih pobili.

Vir: https://www.zalozba-planet.si/14/show/blogID=887