V tem intervjuju Policija prvič javno prizna, da imamo v Sloveniji problem z islamizacijo, radikalizacijo in ekstremizmom. Posamezniki, ki prišli živeti v Slovenijo iz Bosne in Hercegovine širijo te ideje... Potrebno jih je takoj aretirati, zaseči njihovo premoženje in izgnati iz Slovenije!

Intervju je zelo politično korekten, vendar za začetek, pove dovolj. Novi člani dobivajo "finančne ugodnosti"... Raziskati, od kje denar za spremembo vere, za nošenje burk, za odhode na bojišča... Denar zaseči in vpletene kazensko preganjati!

Romi, naši državljani, so tukaj žrtev. Žrtev lažnivih prerokov, ki jih želijo zgolj zlorabiti. Država jih je dolžna zaščititi.

Problem imamo in je več kot očiten. Vendar oblast ne želi sprejeti predpisov, ki bi lahko celovito in učinkovito razrešili vsa ta vprašanja. Zakaj?

Policija: Ekstremisti novačijo Rome v severovzhodni Sloveniji - siol.net

"Policija je med Romi v severovzhodni Sloveniji zaznala več primerov sprememb verskega prepričanja. Glede na osebe, ki so v tem sodelovale, so zaznani indikatorji, da obstaja tveganje radikalizacije," na policiji pojasnjujejo navedbe v Europolovem poročilu, da džihadisti v Sloveniji novačijo Rome. Dodajajo, da stopnja teroristične ogroženosti pri nas ostaja nizka.