Članek
NEKAJ O POPKU
Objavljeno Jan 29, 2023
Popek potrebuje redno umivanje
Ali veste, zakaj bi morali v popek dajati različna olja?
Po znanosti je popek prvi del našega telesa, ki nastane po spočetju. Ko je ustvarjen, se preko popkovine pritrdi na materino posteljico.
Vse naše žile so povezane s popkom, ki tako postane žarišče našega telesa. Popek je življenje samo! Popek ima preko 72.000 žil.
Vedeli smo, da smo za znižanje temperature dojenčkov v popek dali bombažno krpo z alkoholom, zdaj vemo, da je z oljem bolje.
Nanos olja v popek zdravi suhe oči, slab vid, trebušno slinavko, razpokane pete in ustnice, ohranja obraz svetlejši, lasje so bolj zdravi, bolečine v kolenu, tresenje, letargijo, bolečine v sklepih in suho kožo.
Nanesite neemovo olje na popek, da se znebite trmastih mozoljev in aken.
Nanesite mandljevo olje na popek za sijoč obraz.
Nanesite gorčično olje na popek, da se znebite suhih razpokanih ustnic. Prav tako bo ohranil gibanje črevesja, da odstrani škodljive bakterije, vendar bo ohrani vaše zdravje. Res deluje kot blag detox.
Nanesite olivno olje ali kokosovo olje, da izboljšate svojo plodnost.
Bombažno volno namočeno v alkohol pustite v popku za zdravljenje prehlada, gripe in izcedka iz nosu. Ko ima dojenček bolečine v trebuhu, dajte nekaj kapljic direktno v popek in masirajte okoli popka nekaj minut, bolečina je ozdravljena. Nafta deluje na enak način.
V popku imejte namočen bombaž z žganjem za lajšanje menstrualnih bolečin in krčev.
Sezamovo olje se uporablja pri vseh vrstah bolečin v sklepih. Znano je tudi, da krepi kosti. Mnogi starši jo nanesejo na svoje otroke vsak večer pred spanjem.
Uporabite enake količine gorčičnega olja in ingverjevega olja za vznemirjen želodec, napihnjenost, slabost in prebavne težave.
Uporaba vročega olja izboljša krvni obtok v živčnem sistemu in izboljša tudi imunski sistem. Zdravi zaprtje in gradi močan prebavni sistem. Lajša bolečine v sklepih.
Timijanovo olje deluje protispazmično, pomaga sproščati arterije in ožilje ter znižuje krvni tlak in stres na srce. Poleg tega lahko pomaga krepiti in tonirati srčne mišice.
Kot diuretik lahko timijanovo olje pomaga vašemu telesu odstraniti odvečno vodo, sol in toksine iz telesa, s čimer koristi težo, krvni tlak, prebavo in še več.
Timijanovo olje je hranilno, kar pomeni, da lahko pomaga čistiti sluz iz dihalnih poti in pljuč. Timijanovo olje je odobrila nemška komisija E za zdravljenje bronhitisa, oslovskega kašlja in vnetja zgornjih dihal.
Upoštevajte, da je timijanovo olje močna spojina in se ga ne sme nanašati neposredno na kožo, saj lahko povzroči alergijsko reakcijo in draženje. Najprej jo razredčimo z ležajnim oljem (kot so olivno olje, kokosovo olje ali mandljevo olje).
Uporabljajte 100% čisto terapevtsko eterično olje.
BOLEČINE KOLENA * ТА
Zvečer pred spanjem položite 3 kapljice ricinusovega olja na popek in 1 cm okoli popka.
BOLEČINO V SKLEPIH IN SUHO KOŽO* Zvečer pred spanjem nanesite 3 kapljice gorčičnega olja na popek in nanesite 1,5 cm okoli popka.
ZAKAJ MASIRATI POPEK Z OLJEM?
Tvoj popek lahko pove, katere žile so posušene in z nanosom olja se ti živci odprejo...
Majhno stekleničko olja, ki ga potrebujete, lahko hranite poleg postelje in nekaj kapljic položite v popek pred spanjem.

Super nasvet! Danes se bom posvetil samo popku!