Članek
Točka za krepitev imunskega sistema
Objavljeno Sep 17, 2022
Točka za krepitev imunskega sistema
Ta točka je nadvse uporabna, saj si z njo lahko pomagamo pri številnih težavah. Točko poznamo pod imeni kot so ST-36, Zu San Li, točka treh milj oz. ” točka 100 bolezni “.
Z gretjem - moksanjem te točke si lahko pomagamo pri:
- krepitev imunskega sistema,
- odpravljanje prehlada, kašlja, gripe,
- ugodno vpliva na prebavo,
- pomaga pri želodčnih težavah,
- poveča energijo,
- uravnava krvni tlak,
- pri bolečinah v nogah,
- bolečinah v predelu pasu
- bolezni oči
- težave z živčnim sistemom,
- urino-genitalni sistem
- alergijska stanja,
- bolezni respiratornih organov
- ogreje telo.
Pomaga pri splošni slabotnosti in omogoči hitrejše okrevanje od utrujenosti. Z gretjem točke za krepitev imunskega sistema si vzdržujemo zdravje, torej lahko preprečimo bolezen, še preden se pokaže kakšen simptom.
Ljudska zgodba o Točki ST-36 oz. točki za krepitev imunskega sistema:
Znana je Japonska ljudska zgodba iz leta 1603 o kmetovalcu Manpeiu. Zapisano je, da je Manpei živel 243 let, njegova žena 242 let in njun sin Mankichi 196 let. Ko so Manpeiua vprašali, če jim izda skrivnost kako ohranja tako dolgo in zdravo življenje, je odgovoril, da vsak dan poleg malo žganja, moksa točko ST-36. Dela samo to, kar so delali že njegovi predniki in očitno se izplača.
Kje se nahaja točka ST-36:
Točko bomo najlažje našli tako, da se usedemo na stol. Z roko si potipamo koleno in takoj pod pogačico postavimo 4 prste (kazalec, sredinec, prstanec in mezinec). Takoj pod mezincem na zunanji strani golena – med kostjo in mišico, se nahaja točka ST-36.
Akupresurna - Akupunkturna točka ST-36 na nogi:
Gretje točke ST-36 z moksa palčko poveča energijo v meridianih in ureja energijsko stanje v telesu, spodbudimo dobro počutje.
Kako izvajamo moksanje:
Prižgemo moksa palčko. Moksa terapijo izvajamo enkrat do dvakrat na teden oz. bolj pogosto, če nas pestijo kakršne koli težave, ki smo jih navedli zgoraj. Moksamo obe nogi, vsako vsaj približno 5 minut, oz. poslušamo - čutimo svoje telo..