Članek
VSAK MORA DELATI VSAK DAN FIZIČNO!
Objavljeno Jul 25, 2022

Mi smo popolnoma izgubili stik z naravo in s fizičnim, odkar imamo stroje, ki nam čistijo, perejo, pospravljajo, kuhajo, pečejo in nas vozijo okoli. Tako nam ni treba nič delati, lahko samo sedimo oz. ležimo. Kaj potem počnemo? Sedimo cele dneve ali pa ležimo na kavču in se sploh ne premikamo. Če je treba jesti, si gremo hrano kupiti v trgovino, obleko si kupimo v trgovino, umazano pa pa damo v pralni stroj in posušimo v sušilcu. Poglejmo, kaj so delale naše matere in stare mame... Morale so najprej posejati seme, da je zraslo žito in da so lahko iz njega naredili moko in spekli kruh. Ni bilo trgovin, kjer bi lahko kupili kruh, vsaj v času moje babice ne, moja mama je že kupovala kruh v pekarni, imela doma hladilnik - in je rabila veliko časa, da se je naučila, da se jogurt in kislo mleko da v hladilnik! Ko je bila otrok pač niso imeli hladilnik in so držali mleko na hladnem v kleti. Stranišče je bilo na štrbunk, umivali so se v lavorju, kjer so tudi prali perilo. Za čevlje so imeli enega čevljarja v vasi, ljudje so hodili bosi naokoli, čevlje so si sposodili samo za velike praznike, ko so šli k maši k krstu, obhaliju itd. Šivalo je veliko ljudi iz vasi, moja stara mama je šivala in je še meni in sestri šivala "dindrlice".

Ko sem bila otrok, sem vsake počitnice preživljala na vasi, kjer sem pomagala pasti krave, opravljati kmečka opravila. Spomnim se ličkanja koruze, kjer se je zbrala cela vas, najprej pri enem sosedu, potem pri drugem... obiranja koruze pa se ne spominjam rada, bilo je to zame težko delo.

In potem so se čez noč pojavili traktorji in kombajni in ni bilo treba več rečno obirati pridelkov. Potem so prodalivse živeli, ker se jim ni splačalo držati niti krav, niti prašičev, stari tata je umrl, stara mama ša je "potegnila" skoraj do 100.leta. Vsi so si nabavali televizije in ljudje so kmalu namesto, da bi delali na polju ves prosti čas preželi na kavču. Vsi so imeli avte in vsak si je iskal službo nekje v tovarni ali v trgovini ali v prevozništvu. Kmetov ta pravih skoraj ni bilo več... Ljudje so se masovno začeli drogirati s tabletami in prenajedati, ker so postali zelo nesrečni v tem modernem življenju. Dokler se niso nekateri odločili, da bodo odprli svoje privatna podjetja in turistične kmetije. Vsi, ki so pametni so si naredili na zemlji, ki jo posedujejo vrtove, da jim ni treba kupovati drage zelenjave po trgovinah. Zdravniki so začeli predpisovati ljudem, obolelim za depresijo delo na vrtu.

In tako bodo ljudje vedno bolj hodili nazaj na zemljo in fizično obdelovali zemljo, kar jih izpolnjuje duševno, ker nekaj morajo fizično delati, pa čeprav samo  eno uro na dan na vrtu. Televizija bo odpadla, kot orodje globoke države za zasužnjevanje ljudi. Začeli se bodo - bomo spet družiti med sabo po domovih, izmenjavati pridelke, se pogovarjati in početi to, kar jih veseli! Ne pa, da težko garajo in nimajo niti toliko denarja, da bi poplačali račune, hrana pa je izredno draga.