Članek
ŠPELA P. PETERNEL
Objavljeno Jun 30, 2022
Ko sem pred 20 leti začela delati v znanosti je bila Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) ugledna ustanova, kjer so zbirali podatke o vseh področjih medicine in pripravljali strokovna priporočila za preventivo in zdravljenje.
A v zadnjih dveh desetletjih so se stvari zelo spremenile. Nadzor nad najuglednejšimi raziskovalnimi institucijami po svetu, ki pripravljajo priporočila za načine zdravljenja bolezni, je počasi prevzela farmacevtska industrija, ki plačuje večino raziskav. Zdravniki iz teh raziskovalnih skupin seveda posledično niso neodvisni raziskovalci, saj so finančno še kako odvisni od denarja farmacevtske industrije.
Nato je vodenje WHO prevzel Gates, taisti možic,, ki služi s tem, da njegovi se njegovi operacijski sistemi konstantno sesuvajo pod napadi virusov.
In svoj način poslovanja je prenesel v vodenje WHO. Ki se vedno izdaja priporočila za načine zdravljenja.
In zakaj pišem o tem?
Ker mi iz glave ne gre včerajsnja novica, ki so jo objavili v večernih odmevnih. Zadovoljni so ugotovili da je bil sprejeta novela zakona o nalezljivih boleznih. Ki NE uvaja obveznega cepljenja, zakaj se torej pritožujemo?
A v naslednjem stavku so pojasnili, da sedaj vladanje z začasnimi odloki ni več neustavno. Z novelo zakona so omogočili, da bo stroka prevzela nadzor nad državo v primeru epidemije. Stroka, ki kot pred 20 leti še vedno zaupa (ali pa služi) z medicinsko diktaturo, v kateri smo živeli v preteklih dveh letih. Uzakonili smo, da nam bo vladala svetovna zdravstvena organizacija.

Ko sem pred 20 leti začela delati v znanosti je bila Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) ugledna ustanova, kjer so zbirali podatke o vseh področjih medicine in pripravljali strokovna priporočila za preventivo in zdravljenje. A v zadnjih dveh desetletjih so se stvari zelo spremenile. Nadzor nad najuglednejšimi raziskovalnimi institucijami po svetu, ki pripravljajo priporočila za načine zdravljenja bolezni, je počasi prevzela farmacevtska industrija, ki plačuje večino raziskav. Zdravniki iz teh raziskovalnih skupin seveda posledično niso neodvisni raziskovalci, saj so finančno še kako odvisni od denarja farmacevtske industrije. Nato je vodenje WHO prevzel Gates, taisti možic,, ki služi s tem, da njegovi se njegovi operacijski sistemi konstantno sesuvajo pod napadi virusov. In svoj način poslovanja je prenesel v vodenje WHO. Ki se vedno izdaja priporočila za načine zdravljenja. In zakaj pišem o tem? Ker mi iz glave ne gre včerajsnja novica, ki so jo objavili v večernih odmevnih. Zadovoljni so ugotovili da je bil sprejeta novela zakona o nalezljivih boleznih. Ki NE uvaja obveznega cepljenja, zakaj se torej pritožujemo? A v naslednjem stavku so pojasnili, da sedaj vladanje z začasnimi odloki ni več neustavno. Z novelo zakona so omogočili, da bo stroka prevzela nadzor nad državo v primeru epidemije. Stroka, ki kot pred 20 leti še vedno zaupa (ali pa služi) z medicinsko diktaturo, v kateri smo živeli v preteklih dveh letih. Uzakonili smo, da nam bo vladala svetovna zdravstvena organizacija.