Članek
JE*B*O VAM PAS MATER
Objavljeno Jun 19, 2022
Zatišje pred nevihto.
V Tivoliju sem.
Čarobni dan, na katerem se vsak na svojem štantu predstavljajo firme, društva, klubi, organizacije. Med drugim tudi ljubljanska nogometna šola Fenix, s katero od prejšnjega tedna sodelujem kot moderator prireditev, pisec člankov, itd.
Tivoli je poln ljudi. Menda pričakujemo okrog 25.000 obiskovalcev. Ljudje so veseli, nasmejani, srečni. Z našimi fanti smo imeli nastop na glavnem odru pred kratkim. Krasno je. Energija je prava.
Zaradi vseh teh razlogov nisem imel namena pisati o politiki danes. Preveč lep dan je za te stvari.
A moram. Ker se ne da biti tiho.
Golobova vlada torej želi uzakoniti ZNB (zakon o nalezljivih boleznih). Po hitrem postopku in brez javne razprave. S še večjimi restrikcijami in še višjimi kaznimi kot doslej. Pridni izvajalci agende. Pred dnevi so v Bruslju dobili dodatna navodila za delovanje. Kaznovanje. Lomljenje hrbtenic. To, kar je Janševa vlada začela, bi oni radi dokončali.
Pa vam povem eno stvar, novoizvoljena gospoda. V primeru, da to udejanjite, boste doživeli takšne proteste, kakršnih sodobna slovenska zgodovina ne pomni. Ne, ne bomo se vozili s kolesi, nosili transparente ali risali s kredami na asfalt. Malo drugače bo, malo bolj divje. In takrat tudi policijski robocopi ne bodo dovolj.
Ne bodo nas ustavile vedno višje cene bencina. Prišli bomo tja z avtobusi, vlaki, ali peš. Ne bodo nas ustavile policijske blokade.
Ekstremno potrpežljiv narod smo. Celo preveč.
Dokler se nam ne utrga.
Ne se zajebavat!
Dragi facebook, zdaj me pa blokiraj, če želiš.
Zaradi "kršenja standardov".
Jebali vam standardi mater!
(napisal NN)