Članek
DVE LETI STE AKTIVNO SODELOVALI PRI ZLORABLJANJU OTROK, BREZ KAKRŠNEGAKOLI UPORA IN VPRAŠANJ!
Objavljeno May 24, 2022
(Mateja Černič)
Da vas ni sram!!! Kako si potem, ko ste dve leti aktivno, brez kakršnegakoli upora ali vprašanj sodelovali (in še sodelujete in boste seveda pridno sodelovali še naprej) pri zlorabljanju otrok, sploh drznete napisati tak zmazek?
Ko ste otroke (OTROKE, VKLJUČNO Z MALČKI V PRVI TRIADI!!!) maltretirali z natikanjem nagobčnikov (jih s tem seveda ves čas psihirali in opozarjali, da "mora biti maskica čez nos"), pa s "socialno distanco" (spontana igra in druženje sta za otroke ena najpomembnejših stvari za njihov razvoj), pa z invazivnim testiranjem (ki je poleg potencialnih fizičnih pošodb za marsikaterega otroka predstavljalo velik psihološki stres, saj so se zaradi vsega psihiranja bali pozitivnega rezultata), itd. itd. itd.? Ob tem pa niste znali povedati drugega kot "da je tako ukazala stroka" in "da vi upoštevate navodila"???
Marsikateri učitelj in ravnatelj bi se zaradi psihične, fizične, čustvene, socialne idr. škode, ki jo je s svojim ravnanjem povzročal otrokom, moral znajti na zatožni klopi!
In potem si VI DRZNETE govoriti o socializaciji, o prikrajšanosti otrok, o motenem razvoju in podobne nebuloze? PO VSEM, KAR STE POČELI? Nimate popolnoma nobenega sramu? Nobene morale, etike, integritete? Pa, konec koncev, vsaj nekaj sočutja, občutka in ljubezni do otrok?
Nikakršne pravice nimate, da bi kateremukoli staršu, še najmanj pa staršu doma šolajočih se otrok, očitali karkoli. Ne po tem, kar ste (večinsko) pokazali v zadnjih dveh letih!
In namesto, da bi bili vsaj tiho, zdaj še aktivno vršite pogrom nad tistimi otroci in starši, ki so premogli toliko poguma (ali obupa), da so izstopili iz skrajno nečloveškega sistema? Iščete načine, kako bi jim še bolj otežili življenje? Kličete po še večjem nadzoru, še večjih omejitvah, še večjih pritiskih? Ker je očitno treba kaznovati tiste starše in otroke, ki (v nasprotju z vami učitelji in večino ostalih staršev) niso upognili hrbta?
Ob tem pa vse to zavijate v "skrb za otrokovo dobro"? Kako skrajno hinavsko, perverzno in izprijeno!
Iskreno upam, da se takim učiteljem 10x povrne vse, kar ste počeli in še počnete (in da se povrne seveda tudi tistim redkim izjemam, ki so se dejansko skušali boriti in zavzeti za otroke, ki so otroke in njihovo dobrobit vsaj poskusili postaviti na prvo mesto.... žal jih je mnogo, mnogo premalo).
Za vas morda še nekoliko bolj kot za druge družbene skupine velja, da SUŽNJA UBIJEŠ S SUŽNJEM! Da vas ni sram.
p.s. vse našteto je v bistvu samo vrh ledene gore... ali morda najbolj ekstremno izražen vidik... spodaj pa se skriva še grmada vsega, kar je še od prej narobe z izobraževalnim sistemom (npr. prevelika obremenjenost, "ubijanje" z grmado podatkov, ki lomijo otroško voljo in vedoželjnost ter otroke umerjajo v robotsko piflanje ter seveda odsotnost kakršnegakoli resnega prizadevanja, da bi se pri otrocih razvijalo kritično mišljenje, samoniciativnost, razmišljanje izven okvirjev, kreativnost, avtonomnost, itd. itd. itd.).

Da vas ni sram!!! Kako si potem, ko ste dve leti aktivno, brez kakršnegakoli upora ali vprašanj sodelovali (in še sodelujete in boste seveda pridno sodelovali še naprej) pri zlorabljanju otrok, sploh drznete napisati tak zmazek? Ko ste otroke (OTROKE, VKLJUČNO Z MALČKI V PRVI TRIADI!!!) maltretirali z natikanjem nagobčnikov (jih s tem seveda ves čas psihirali in opozarjali, da "mora biti maskica čez nos"), pa s "socialno distanco" (spontana igra in druženje sta za otroke ena najpomembnejših stvari za njihov razvoj), pa z invazivnim testiranjem (ki je poleg potencialnih fizičnih pošodb za marsikaterega otroka predstavljalo velik psihološki stres, saj so se zaradi vsega psihiranja bali pozitivnega rezultata), itd. itd. itd.? Ob tem pa niste znali povedati drugega kot "da je tako ukazala stroka" in "da vi upoštevate navodila"??? Marsikateri učitelj in ravnatelj bi se zaradi psihične, fizične, čustvene, socialne idr. škode, ki jo je s svojim ravnanjem povzročal otrokom, moral znajti na zatožni klopi! In potem si VI DRZNETE govoriti o socializaciji, o prikrajšanosti otrok, o motenem razvoju in podobne nebuloze? PO VSEM, KAR STE POČELI? Nimate popolnoma nobenega sramu? Nobene morale, etike, integritete? Pa, konec koncev, vsaj nekaj sočutja, občutka in ljubezni do otrok? Nikakršne pravice nimate, da bi kateremukoli staršu, še najmanj pa staršu doma šolajočih se otrok, očitali karkoli. Ne po tem, kar ste (večinsko) pokazali v zadnjih dveh letih! In namesto, da bi bili vsaj tiho, zdaj še aktivno vršite pogrom nad tistimi otroci in starši, ki so premogli toliko poguma (ali obupa), da so izstopili iz skrajno nečloveškega sistema? Iščete načine, kako bi jim še bolj otežili življenje? Kličete po še večjem nadzoru, še večjih omejitvah, še večjih pritiskih? Ker je očitno treba kaznovati tiste starše in otroke, ki (v nasprotju z vami učitelji in večino ostalih staršev) niso upognili hrbta? Ob tem pa vse to zavijate v "skrb za otrokovo dobro"? Kako skrajno hinavsko, perverzno in izprijeno! Iskreno upam, da se takim učiteljem 10x povrne vse, kar ste počeli in še počnete (in da se povrne seveda tudi tistim redkim izjemam, ki so se dejansko skušali boriti in zavzeti za otroke, ki so otroke in njihovo dobrobit vsaj poskusili postaviti na prvo mesto.... žal jih je mnogo, mnogo premalo). Za vas morda še nekoliko bolj kot za druge družbene skupine velja, da SUŽNJA UBIJEŠ S SUŽNJEM! Da vas ni sram.

Da vas ni sram!!! Kako si potem, ko ste dve leti aktivno, brez kakršnegakoli upora ali vprašanj sodelovali (in še sodelujete in boste seveda pridno sodelovali še naprej) pri zlorabljanju otrok, sploh drznete napisati tak zmazek? Ko ste otroke (OTROKE, VKLJUČNO Z MALČKI V PRVI TRIADI!!!) maltretirali z natikanjem nagobčnikov (jih s tem seveda ves čas psihirali in opozarjali, da "mora biti maskica čez nos"), pa s "socialno distanco" (spontana igra in druženje sta za otroke ena najpomembnejših stvari za njihov razvoj), pa z invazivnim testiranjem (ki je poleg potencialnih fizičnih pošodb za marsikaterega otroka predstavljalo velik psihološki stres, saj so se zaradi vsega psihiranja bali pozitivnega rezultata), itd. itd. itd.? Ob tem pa niste znali povedati drugega kot "da je tako ukazala stroka" in "da vi upoštevate navodila"??? Marsikateri učitelj in ravnatelj bi se zaradi psihične, fizične, čustvene, socialne idr. škode, ki jo je s svojim ravnanjem povzročal otrokom, moral znajti na zatožni klopi! In potem si VI DRZNETE govoriti o socializaciji, o prikrajšanosti otrok, o motenem razvoju in podobne nebuloze? PO VSEM, KAR STE POČELI? Nimate popolnoma nobenega sramu? Nobene morale, etike, integritete? Pa, konec koncev, vsaj nekaj sočutja, občutka in ljubezni do otrok? Nikakršne pravice nimate, da bi kateremukoli staršu, še najmanj pa staršu doma šolajočih se otrok, očitali karkoli. Ne po tem, kar ste (večinsko) pokazali v zadnjih dveh letih! In namesto, da bi bili vsaj tiho, zdaj še aktivno vršite pogrom nad tistimi otroci in starši, ki so premogli toliko poguma (ali obupa), da so izstopili iz skrajno nečloveškega sistema? Iščete načine, kako bi jim še bolj otežili življenje? Kličete po še večjem nadzoru, še večjih omejitvah, še večjih pritiskih? Ker je očitno treba kaznovati tiste starše in otroke, ki (v nasprotju z vami učitelji in večino ostalih staršev) niso upognili hrbta? Ob tem pa vse to zavijate v "skrb za otrokovo dobro"? Kako skrajno hinavsko, perverzno in izprijeno! Iskreno upam, da se takim učiteljem 10x povrne vse, kar ste počeli in še počnete (in da se povrne seveda tudi tistim redkim izjemam, ki so se dejansko skušali boriti in zavzeti za otroke, ki so otroke in njihovo dobrobit vsaj poskusili postaviti na prvo mesto.... žal jih je mnogo, mnogo premalo). Za vas morda še nekoliko bolj kot za druge družbene skupine velja, da SUŽNJA UBIJEŠ S SUŽNJEM! Da vas ni sram. p.s. vse našteto je v bistvu samo vrh ledene gore... ali morda najbolj ekstremno izražen vidik... spodaj pa se skriva še grmada vsega, kar je še od prej narobe z izobraževalnim sistemom (npr. prevelika obremenjenost, "ubijanje" z grmado podatkov, ki lomijo otroško voljo in vedoželjnost ter otroke umerjajo v robotsko piflanje ter seveda odsotnost kakršnegakoli resnega prizadevanja, da bi se pri otrocih razvijalo kritično mišljenje, samoniciativnost, razmišljanje izven okvirjev, kreativnost, avtonomnost, itd. itd. itd.).