Članek
PASAVEC - DRUGIČ IN ZADNJIČ
Objavljeno May 24, 2022
Ob silnem navdušenju občinstva, ki se je razvnelo ob moji zadnji objavi in se (malce pričakovano) razdelilo na dva dela, so oponenti oporekali zapisu in se zavzemali za bolj poglobljene razprave o samem obstoju virusa, razpravljali o teti, ki je imela hudega pasavca in omenjali kuhanje neužitinih juh.
Njim nasprotna je bila druga stran - konstruktivisti – ki so oplemenitili družabno omrežje z lastnimi pozitivnimi izkušnjami, dali konkretne nasvete za boj s pasavcem, od cinkovega mazila do števil, ki pomagajo, pa seveda počitek in spanje.
Končni izplen je ena hudo znervirana »prijateljica« manj in spoznanje, da je služiti narodu včasih res težka služba.
Naj samo še enkrat dahnem, za primer, če bi NIJZ spremenil informacijo o pasavcu, imenovanem tudi herpes zoster, ker bi jeseni spet radi cepili in testirali, govoričili pa bodo o opičjih kozah:
»Bolezen je lahko prepoznavna in tudi samoozdravljiva.
Med redkimi zapleti izstopa huda kronična bolečina (nevralgija).
Izbruh bolezni lahko nakazuje na oslabitev imunskega sistema in je lahko kazalnik nekega drugega obolenja.« (povzeto po NIJZ)
Moto današnjega dne: Strah je votel, okrog ga pa nič ni.
(Darija Lovšin)
komentar pri Dariji:
Preverjeno najbolj hitro in učinkovito pomaga homeopatsko zdravljenje. Že nekaj let po velikem stresu dobim pasavca. Vsako leto vsaj enkrat. Še zdravniki niso mogli verjeti, da sem ga pozdravila v treh dneh, ko so me hospitalizirali zaradi drugih težav in so iz skoraj že suhih mehurčkov vzeli bris in ga dali na preiskavo, s katero se je potrdil herpes zoster. V zgodnji fazi minejo težave v nekaj dneh.

Tokrat je lahko sram vsakega, ki nasede.

Ob silnem navdušenju občinstva, ki se je razvnelo ob moji zadnji objavi in se (malce pričakovano) razdelilo na dva dela, so oponenti oporekali zapisu in se zavzemali za bolj poglobljene razprave o samem obstoju virusa, razpravljali o teti, ki je imela hudega pasavca in omenjali kuhanje neužitinih juh. Njim nasprotna je bila druga stran - konstruktivisti – ki so oplemenitili družabno omrežje z lastnimi pozitivnimi izkušnjami, dali konkretne nasvete za boj s pasavcem, od cinkovega mazila do števil, ki pomagajo, pa seveda počitek in spanje. Končni izplen je ena hudo znervirana »prijateljica« manj in spoznanje, da je služiti narodu včasih res težka služba. Naj samo še enkrat dahnem, za primer, če bi NIJZ spremenil informacijo o pasavcu, imenovanem tudi herpes zoster, ker bi jeseni spet radi cepili in testirali, govoričili pa bodo o opičjih kozah: »Bolezen je lahko prepoznavna in tudi samoozdravljiva. Med redkimi zapleti izstopa huda kronična bolečina (nevralgija). Izbruh bolezni lahko nakazuje na oslabitev imunskega sistema in je lahko kazalnik nekega drugega obolenja.« (povzeto po NIJZ) Moto današnjega dne: Strah je votel, okrog ga pa nič ni. (Darija Lovšin)