Članek
JANŠA BAJ BAJ!
Objavljeno Jan 26, 2022

Poslanec LMŠ Robert Pavšič je na današnji novinarski konferenci pojasnil zadnje dogajanje, povezano s preiskovalno komisijo, ki ji predseduje. Slednja preiskuje z epidemijo covida-19 povezane vladne ukrepe od nastopa aktualne vlade do marca lani. Kot je pojasnil, je bila ena od njihovih prednostnih nalog analiza procesov odločanja v tem obdobju. Pojasnil je, da se je vlada nenehno sklicevala na stroko, a je slednja »na celi seriji zaslišanj potrdila, da niso bili slišani.« Po Pavšičevih besedah je enako včeraj potrdil nekdanji minister za zdravje Tomaž Gantar, ki da je dejal, da je bila »stroka večkrat podaljšana roka vlade,« kar je nato botrovalo tudi slabši učinkovitosti ukrepov.

Kot je še pojasnil Pavšič, so med včerajšnjim zaslišanjem izvedeli tudi, da so na ministrstvu za zdravje izvedli več raziskav javnega mnenja, pri čemer so v eni od njih med lanskim poletjem med drugim ugotovili, da kar »82 odstotkov anketiranih ne zaupa več vladnim ukrepom.« Gantar je bil po Pavšičevih besedah tako mnenja, da bi morala vlada takrat odstopiti in upravljanje z epidemijo prepustiti nekomu bolj kredibilnemu.

Izvedeli so še eno pomembno zadevo, namreč da se je »predsednik vlade Janez Janša osebno odločil za uvedbo hitrega testiranja, čeprav je bila stroka, sicer ne v večinskem, a zelo proti, vsaj tista s tega področja. In osebno je usmerjal tudi oblikovanje strategije cepljenja,« je poudaril Pavšič, ki je dodal, da je Janša s tem prevzel tudi subjektivno odgovornost za »vse poraze, ki jih je ta vlada doživela na področju upravljanja z epidemijo,« ne zgolj objektivne, ki jo ima kot predsednik vlade. Po njegovem mnenju so te ugotovitve zrele za naznanitev več sumov kaznivih dejanj, a na komisiji o tem še niso razpravljali. Šlo je za »zavestno odločitev in zavestno vtikanje enega samega človeka mimo mnenj stroke v ključne elemente obladovanja epidemije,« je še poudaril.

Aha, Janša odhaja! Hvala Bogu! https://novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/61f165ac67ba4/predsednik-vlade-za-posiljanje-pisem-porabil-334-minimalnih-plac

Dva milijona evrov v ENEM DNEVU se porabi za testiranje PREHLADA!!! Nimamo pa denarja za skrajšanje čakalnih vrst za hujše bolezni. #MAFIJA

Janša, konec je!

Po njegovem mnenju so te ugotovitve zrele za naznanitev več sumov kaznivih dejanj, a na komisiji o tem še niso razpravljali. Šlo je za »zavestno odločitev in zavestno vtikanje enega samega človeka mimo mnenj stroke v ključne elemente obladovanja epidemije,« je še poudaril.