Če bi vam nekdo povedal, da imate lahko le s štirimi zrni žita na kvadratni meter enak pridelek kot konvencionalno poljedelstvo, ki poseje 200 zrn na kvadratni meter, mu verjetno ne bi verjeli. A ko spoznate modrost naših prednikov in njihov celostni pogled na poljedelstvo, obmolknete nad neumnostmi današnjega časa.

Potrebovali smo le eno stoletje “razvoja” in “naprednega kmetovanja”, da smo uničili 40 % obdelovalnih površin oz. resno poškodovali 96 % vsega, kar imamo na razpolago na tem planetu. Na koncu pa z vsemi strupi in gnojili vred pridelamo na hektar manj, kot so v času starega veka.

Mogoče je čas, da prisluhnemo modrosti vedskega poljedelstva. Če vam hrvaščina ali angleščina ne predstavljata problema, toplo priporočamo v ogled hrvaško oddajo Na robu znanosti, ki je gostila dobrega poznavalca vedskega poljedelstva, prof. dr. Petra Swana.

Na rubu znanosti: Vedska poljoprivreda - YouTube

Vedska organska poljoprivreda je sinteza drevnih i modernih saznanja zasnovana na razumijevanju temeljne, cjelovite inteligencije prirode. Osim što ne koris...