Članek
ZAKAJ SO PROTESTNIKI NESTRPNI DO NOVINARJEV?
Objavljeno Oct 23, 2021
Poslušala sem oddajo "Umetnost možnega", na Radiu Slovenija. V njej so štirje priznani novinarji meddrugim razpravljali tudi o protestih, ki se odvijajo v Sloveniji. O razlogih, zaradi katerih prihajajo ljudje na proteste itd.
Mislim, da že sama njihova razprava lahko delno odgovori na njihovo vprašanje, zakaj so protestniki nestrpni do novinarjev. Tudi sama sem delček teh protestov.
Mojih 8 razlogov zakaj:
1. Pred enim letom mi je v DSO umrla stara mama. Sama, osamljena. Razlog je bil popolno zaprtje doma zaradi strahu pred okužbo s kovidom.
2. Letos mi je 14 dni po cepljenju umrl oče. Cepil se je zaradi strahu pred okužbo s kovidom.
3. Duševne stiske naših otrok, ki so posledica uvedenih ukrepov PCT in prisiljevanje v celodnevno nošenje mask v šoli, ki otroke dobesedno dušijo in jim kratijo osnovno sestavino za življenja, kisik.
4. Tisti, ki prisiljujejo nas in naše otroke v nošenje mask, istočasno masovno veseljačijo na raznoraznih družabnih dogodkih, brez mask. Očitno njih ni strah kovida!
5. Kot zdrava in necepljena oseba sem večkrat dnevno izpostavljena diskriminaciji.
6. Ker znana dejstva o širjenju okužbe s kovidom in obolelosti posameznikov povedo, da dani ukrepi vlade že zdavnaj nimajo več kaj dosti veze z zdravjem.
7. Ker na podlagi tudi lastnih izkušenj ne verjamem več v zmanipulirano statistiko in informacije, ki jih posredujejo vlada in njene službe.
8. Popolnoma nekritično in enoumno poročanje na temo kovida vseh večjih slovenskih medijev v zadnjem letu in pol.
Premiki so se začeli šele v zadnjem času, potem, ko je velika škoda že storjena.
To je mojih osem. Že samo eden pa je več kot dovolj, da se človek odpravi na ulico protestirat. Ne dvomim, da ima večina protestnikov najmanj en razlog od zgoraj naštetih plus še nekaj lastnih. Da boste vedeli novinar Miha Orešnik.
(Tina Žalec, FB)

Tisti, ki prisiljujejo nas in naše otroke v nošenje mask, istočasno masovno veseljačijo na raznoraznih družabnih dogodkih, brez mask. Očitno njih ni strah kovida!

Ker znana dejstva o širjenju okužbe s kovidom in obolelosti posameznikov povedo, da dani ukrepi vlade že zdavnaj nimajo več kaj dosti veze z zdravjem.

Kot zdrava in necepljena oseba sem večkrat dnevno izpostavljena diskriminaciji.

Tisti, ki prisiljujejo nas in naše otroke v nošenje mask, istočasno masovno veseljačijo na raznoraznih družabnih dogodkih, brez mask. Očitno njih ni strah kovida!

Duševne stiske naših otrok, ki so posledica uvedenih ukrepov PCT in prisiljevanje v celodnevno nošenje mask v šoli, ki otroke dobesedno dušijo in jim kratijo osnovno sestavino za življenja, kisik.

Letos mi je 14 dni po cepljenju umrl oče. Cepil se je zaradi strahu pred okužbo s kovidom.

Pred enim letom mi je v DSO umrla stara mama. Sama, osamljena. Razlog je bil popolno zaprtje doma zaradi strahu pred okužbo s kovidom.

Mojih 8 razlogov zakaj: 1. Pred enim letom mi je v DSO umrla stara mama. Sama, osamljena. Razlog je bil popolno zaprtje doma zaradi strahu pred okužbo s kovidom. 2. Letos mi je 14 dni po cepljenju umrl oče. Cepil se je zaradi strahu pred okužbo s kovidom. 3. Duševne stiske naših otrok, ki so posledica uvedenih ukrepov PCT in prisiljevanje v celodnevno nošenje mask v šoli, ki otroke dobesedno dušijo in jim kratijo osnovno sestavino za življenja, kisik. 4. Tisti, ki prisiljujejo nas in naše otroke v nošenje mask, istočasno masovno veseljačijo na raznoraznih družabnih dogodkih, brez mask. Očitno njih ni strah kovida! 5. Kot zdrava in necepljena oseba sem večkrat dnevno izpostavljena diskriminaciji. 6. Ker znana dejstva o širjenju okužbe s kovidom in obolelosti posameznikov povedo, da dani ukrepi vlade že zdavnaj nimajo več kaj dosti veze z zdravjem. 7. Ker na podlagi tudi lastnih izkušenj ne verjamem več v zmanipulirano statistiko in informacije, ki jih posredujejo vlada in njene službe. 8. Popolnoma nekritično in enoumno poročanje na temo kovida vseh večjih slovenskih medijev v zadnjem letu in pol. Premiki so se začeli šele v zadnjem času, potem, ko je velika škoda že storjena.