NAPORNI ODNOSI tudi močno zaznamujejo žensko na njeni poti iskanja lastne avtentičnosti. Namen napornih odnosov je rast. Ne rastemo hitro, če nam gre vse lepo. Rastemo, ko raziskujemo, dopuščamo druge možnosti, doživljamo nove izkušnje … in, ko se kalimo v odnosih, ki so nam naporni (tašča, sodelavci, sošolci, »prijateljice«, sosedje, …).

Marsikatera ženska se z napornim odnosom sreča, ko se poroči. Namreč, poleg moža dobi tudi taščo. Zdaj pa je seveda od arhetipske zrelosti tašče in snahe odvisno, kakšen bo odnos. Ker je snaha mlada, še ni imela obilo priložnosti, da se zmojstri v svojem doživljanju avtentične sebe. Tašča je takšnih priložnosti imela veliko več. Jih je izkoristila? Če jih je in je arhetipsko napredovala po svoji poti, bo lahko zelo dobra tašča. Če jih ni, pa je ostala nekje na sredi poti s svojim ranjenim notranjim otrokom, ki se predaja arhetipu žrtve, čustvenemu vampirju itd.

Kakorkoli, naporni odnosi nas krepijo. Gradijo naš notranji steber. In naporna tašča, če pogledamo na situacijo od zunaj, stori veliko za odraščanje svoje mlade snahe. Da ji možnost, da ozavesti svojo vrednost, postavi zdrave zunanje meje in ovrednoti smisel svojega življenja. Kajti, ko imaš poleg sebe naporen odnos, ki mu ne moreš ubežati, te ta prisili, da ga razrešiš v sebi ali pa izgubiš čisto preveč dragocene življenjske energije, kar te lahko pripelje v bolezen. Ob tem zrasteš. Če pa se odnos nikakor ne popravi, je marsikdaj potreben tudi razhod. 

In podobno velja tudi za naporne odnose z drugimi ljudmi.

NAPORNI ODNOSI ... NPR. Z ARHETIPOM TAŠČE - YouTube

NAPORNI ODNOSI tudi močno zaznamujejo žensko na njeni poti iskanja lastne avtentičnosti. Namen napornih odnosov je rast. Ne rastemo hitro, če nam gre vse lep...