Preden se nadaljuje pohod s cepivi, ki jih ne potrebujemo, bi rad, da si malenkost preberete te številke, ki so jih velike farmacevtske družbe morale plačati, ker so izgubile tožbe. Gre samo za največje izmed neštetih tožb:
1.Pfizer 2,3 milijarde dolarjev (obtožba, lažno reklamiranje zdravil, ki so se izkazala za neučinkovita, podkupnine zdravnikov...
2.Novartis 423 milijonov dolarjev ( nezakonito trženje zdravila za epilepsijo, ki ga je reklamirala še za druge bolezni, podkupovanja zdravnikov, lažne trditve, da so zdravila v vladnem programu)
3. Sanofi _Aventis 95 milijonov dolarjev goljufija z neupravičeno visokimi cenami zdravil, ki jih je zaračunaval državi, se pravi davkoplačevalcem.
4. Astra Zeneca 520 milijonov dolarjev (ta je še posbej zanimiiva zaradi povezav s cepivom in Gatesom) Goljufija s podkupovanjem in predpisovanjem zdravil za otroke, veterane, starostnike, ki so bila neodobrena, predvsem za depresije in podobne psihične mišmaše. Globo so jim predpisali na zaslužek 4, 9 milijarde dolarjev, za omenjena zdravila
5 Roche, še ena zgodba povezana z Gatesom in vsem znana afera s Tamiflujem, ki ni nič drugea kot bi naj zdaj bilo cepivo roti COVID.Enaka zgodba. To je ena izmed največjih goljufij do sedaj, še zdaj jih niso obsodili, kolikor vem. Do COVIDA največja, zdaj ni več.
6.Glaxo Smith Kline 3 milijarde dosojene kazni za prodajo neodobrenih in seveda nepreverjenih zdravil.
7. Johnson in Johnson (njeni strokovnjaki so sodelovali na Gatesovi agendi 2019, kjer so se šli simulirano pandemijo, ki je zdaj tu. 1,1 milijarde dolarjev kazni. Kazen za prodajo antipsihotikiov, ki je povzročal številne samomore, epileptične napade, srčne zastoje...Navkljub znanim dejstvom, so ga še naprej prodajali in podkupovali zdravnike.
8. Merck kazen 670 milijonov Kazen za nepošteno poslovanje, navkljub pogodbam z javnimi ustanovami jim je zaračunaval vse brez popustov, klasičen primer državne korupcije.
9. Eli Lilly 1,14 milijarde dolarjev Prodaja neodobrenih antipsihotikov, ki so povzročale številne smrti, debelost in srčne odpovedi.
10. Abbot kazen 1,5 milijarde dolarjev. Podkupovanja javnih uslužbenecev in zloraba javnega sistema zdravstva. Predvsem nepravilnosti z zdravili za epilepsijo in antidpresivi.
Dvomim, da ste vse prebrali. To so vse verodostojni podatki, ki jih lahko vsak preveri. Zbrane so najbolj odmevne tožbe. Zakaj sem to nalepil? Predvsem zato, ker nenehoma poslušam pravljice o dobroti farmacije. Mal si poglejte višine kazni, da vam bo jasno, s kom imate opravka. Na vrsti je pa seveda največja prevara do sedaj.
(Mohor Hudej)