Ni vse v besedah in včasih, še preden se tega zave tudi sam, njegova dejanja že govorijo, da ga privlačiš. Nauči se prepoznati znake!

1 Prestraši se čustev in živčki mu uidejo izpod nadzora

Pogovor s punco, ki mu je zares všeč, je zadosten razlog, da mimo vseh ovir, s katerimi poskuša prikriti čustva, na dan privre živčnost.

“Prihod v svet čustev v moških povzroči občutek, da položaj ni več v njihovih rokah, ” v svoji knjigi Skrivnosti o moških, ki bi jih morala poznati vsaka ženska zatrjuje dr. Barbara De Angelis, strokovnjakinja za odnose.

Kemija privlačnosti je zanj spolzek teren, zato ni čudno, da se poskusi nekako zaposliti, denimo s trganjem nalepke s steklenice ali pa si začne gristi spodnjo ustnico in bobnati s prsti po mizi. Ali je zatreskan vate ali pa potrebuje pomirjevala!

2 Njegov glas gre v žametne nižine

Te bolj očara fant z globokim glasom ali tisti, ki je slišati kot ženska? Stavimo, da prvi.

Glede na harvardske raziskave naj bi nižji glas imeli moški z višjo ravnijo testosterona – moškega spolnega hormona – in ob preučevanju afriškega plemena, ki ne pozna metod za načrtovanje družine, so ugotovili, da so imeli moški z nižjim glasom povprečno kar dvakrat več otrok kot tisti z višjim glasom.

Zato ni presenetljivo, da punce že "nagonsko" bolj padamo na tipe, ki svojo pristno moško plat izražajo z glasom.

Fantje pa nas znajo prelisičiti: svoj glas lahko v ključnih trenutkih povsem nezavedno še bolj znižajo, da bi pridobili tvojo pozornost in zanimanje.

3 V drugih moških vidi tekmece, zato se prelevi v bojevnika

Zagret tipček naravnost sovraži, če se punci, ki jo osvaja, preveč približa kdo drug. Sliši se smešno, vendar imajo po mnenju dr. De Angelis moški še danes (kot v daljni preteklosti) občutek, da so gospodarji sveta okrog sebe in da morajo svojo izbranko braniti pred napadi drugih.

Čeprav znaš sama poskrbeti zase, bo morda vztrajal pri svojem in fante v tvoji bližini poskusil očrniti s komentarji v stilu: “Ta je kot John Mayer – najprej je ves osladen, ko stvari postanejo resne, pa izgine! ”

4 Pokaže svoj zabavljaški talent

Tvojo naklonjenost poskuša pridobiti s humorjem, zato stavi na zabaven in duhovit nastop. Kot je ameriški psiholog in terapevt dr. John Gray zapisal v knjigi z naslovom Moški so drugačni – ženske tudi, je med osnovnimi ljubezenskimi potrebami moškega občudovanje.

Ja, prav si uganila, da vtis nate najlaže naredi tako, da te spravi v smeh. To pa je zanj tudi potrditev, da sprejemaš njega in njegove šale ter da sta glede tega na isti valovni dolžini. Bolj ko se ob njem zabavaš, bolj jasne signale mu pošiljaš, da je tudi on tebi všeč.

Preberi še: Kako negativna razmerja iz preteklosti uničujejo tvojo prihodnost ali pa si oglej najbolj glamurozne dopustniške destinacije te sezone.

Priporočamo tudi članek: Kakšno korist imamo od jokanja? -  Raziskave kažejo, da spuščanje vodene sluzi in olja skozi kanale naredi mnogo več, kot samo vlaži in čisti naše oči.

4 skriti znaki, da si mu ZARES všeč - Seks & razmerja - Cosmopolitan Slovenija

Ni vse v besedah in včasih, še preden se tega zave tudi sam, njegova dejanja že govorijo, da ga privlačiš. Nauči se prepoznati znake!