Če te skrbi velikost sramnih ustnic, se pomiri, saj "normalna" velikost ne obstaja. Ženske sramne ustnice imajo namreč zelo različne velikosti, od zelo majhnih do takšnih, ki spominjajo kar na metuljeva krila. Zdravniki pravijo, da so ženske sramne ustnice tako individualne kot prstni odtisi.

Kaj pa širina?

Preozke?

Če se med seksom počutiš, kot da vagina ne oklene dovolj partnerjevega penisa, se pogovori z ginekologom, ki ti bo morda svetoval Keglove vaje. Te bodo okrepile mišice, ki obkrožajo vagino. Vaje so preproste: stiskaj mišice, kot da poskušaš zaustaviti tok urina. Stisni za tri sekunde, nato spusti za tri sekunde. Ponovi desetkrat, vaje pa delaj trikrat na dan.

Preohlapne?

Če je seks boleč, so morda vaginalne mišice preveč zožene ali napete. Za sprostitev poskusi pred seksom z lubrikantom, ki je izdelan na osnovi vode, masirati vhodni del vaginalnega kanala. Če te bo med spolnimi odnosi še bolelo, pojdi k zdravniku.

Najboljši nasveti in triki

  • Privošči si obilico seksa. Redni spolni odnosi ali pa tudi samozadovoljevanje okrepijo mišice, ki obdajajo vagino, pomagajo k intenzivnejšim orgazmom in ohranjajo stene vagine prožne, zaradi česar je seks prijetnejši in kar nekako udobnejši. Vlažnost, ki jo povzroči vzburjenje, pa varuje pred neprijetnim draženjem.
  • Rdeča, boleča in mokra ranica. Ne zamenjaj je s herpesom. Navadno gre za zamašeno in vneto lojnico. Nikar je ne stiskaj. Ranico namaži s hladilno kremo za dojenčke (praška pasta), ki suši kožo, in pazi na higieno.

Beri dalje...

Sramne ustnice - je velikost pomembna? - Zdravje - Cosmopolitan Slovenija

Če te skrbi velikost sramnih ustnic, se pomiri, saj