Spoštovani,

Ležim na enem od oddelkov Ljubljanskega Univerzitetnega Kliničnega Centra (UKC).
Kot opažam je pretežno vsa hrana, ki jo pacienti dobimo, slovenskega izvora. Na večini izdelkov je celo poudarjeno, "iz 100% slovenskega mleka" in podobno.

Med dobimo od slovenskega prodajalca medenih izdelkov Medex, vendar sem presenečen opazil, da je poreklo medu, Čile, Mehika.

Prilagam sliko embalaže.

Moje vprašanje se glasi: "Je Slovencem, narodu z zelo dolgo čebelarsko tradicijo, in zaščiteno avtohtono vrsto čebel, zmanjkalo slovenskega medu?" Če je odgovor ne, zakaj se potem ne moremo pohvaliti in na izdelek slovenskega proizvajalca/prodajalca zapisati, "iz 100% slovenskega medu"?

Mar nebi s tem pripomogli slovenskemu čebelarstvu, kot tudi slovenskemu gospodarstvu?
V UKC dnevno pripravijo do 5 obrokov za cca. 1800 bolnikov. Predstavljajmo si, da so v vseh teh obrokih le slovenske sestavine, slovenskih proizvajalcev?

Zelo pomembno je, da se kupci zavedajo, da so oni tisti, ki s svojim povpraševanjem oblikujejo ponudbo.

Včasih jim je to potrebno večkrat omeniti, da se jih prime. Bodite vztrajni! 

Želim Vam lepo nedeljo in vse dobro!

Pacient iz UKC ( ime in priimek je v uredništvu)

p.s.

ČZS BO NA VODSTVO UKC LJUBLJANA NASLOVILA VPRAŠANJE, ZAKAJ NIMAJO SLOVENSKEGA MEDU. KO DOBIMO ODGOVOR GA BOMO OBJAVILI.

Čebelarska zveza Slovenije

vodja javne svetovalne službe v čebelarstvu 01/ 729 61 10, 040 436 515 lidija.senic@czs.si