Nobena Balantičeva pesem ne pove več, temveč vsaka pove vse
Spletni Časnik

Četrtek, 25. november 2021 ob 22:06

Konec meseca novembra bo minilo 100 let od dne, ko se je rodil pesnik France Balantič (1921 – 1943). Literarna veda ga označuje kot klasika slovenske poezije. Pesnikovi sestri – Minka in Tilka sta mi pred več kot 20 leti posredovali spomine na brata pesnika. Ocenjujem, da ima izpoved obeh sester izredno sporočilno moč in da je vredno, da so njuni spomini v skrajšani obliki predstavljeni širši javnosti.

The post Nobena Balantičeva pesem ne pove več, temveč vsaka pove vse appeared first on Časnik.

undefined

Zadnje objave

Wed, 8. Dec 2021 at 23:33

19 ogledov

Kdo nasprotuje slovenski kulturi in evropskim vrednotam v javnem šolstvu?
Podpisani se oglašamo z nejevero in zgražanjem nad javnim in ostrim nasprotovanjem slovenske pedagoške stroke, da se v Zakon o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja med cilje vzgoje in izobraževanja uvrsti dodaten cilj, ki poudarja slovensko kulturo in evropske vrednote. The post Kdo nasprotuje slovenski kulturi in evropskim vrednotam v javnem šolstvu? appeared first on Časnik.

Wed, 8. Dec 2021 at 00:11

77 ogledov

Danes praznujemo brezmadežno spočetje Device Marije
V današnjem svetu, ko je veliko govora o tem, kdaj se začne življenje, je še pomembneje, da poudarimo praznik brezmadežnega spočetja Device Marije. Cerkev v bogoslužnem koledarju obhaja kar dva praznika začetka človeškega življenja: Gospodovo oznanjenje Mariji in praznik njenega brezmadežnega spočetja. The post Danes praznujemo brezmadežno spočetje Device Marije appeared first on Časnik.

Tue, 7. Dec 2021 at 21:46

67 ogledov

Ivica Švab je prejemnica Černetove nagrade za leto 2021
Ivica Švab je prejemnica Černetove nagrade za njeno dolgoletno delovanje na vzgojnem, dobrodelnem in verskem področju na Tržaškem, in sicer v okviru Slovenske zamejske skavtske organizacije, Slovenske Vincencijeve konference in Marijine družbe Marije milostljive v Ul. Risorta. The post Ivica Švab je prejemnica Černetove nagrade za leto 2021 appeared first on Časnik.

Tue, 7. Dec 2021 at 00:27

110 ogledov

Odpreti vsa vrata pomeni prepih
Ustanovitev nove sredinske stranke Konkretno je vsekakor korak v pravo smer. To je moja osnovna ugotovitev, ki pa temelji na želji, da bi lahko sedanja vlada po volitvah okrepljena nadaljevala delo z udobno večino. Moje priporočilo vodstvu stranke pa je: ne pošiljati na vse konce signale, kako odprta je stranka in da bi z vsakomer sodelovala. The post Odpreti vsa vrata pomeni prepih appeared first on Časnik.

Mon, 6. Dec 2021 at 04:17

90 ogledov

Kaj bo storil Masleša, da bodo zločini zoper civiliste na jugoslovanskih mejah raziskani in kaznovani?
Masleša in njegovi številni sodelavci bi morali flagrantne kršitve mednarodnega prava na meji, ki so jim bili priča, kazensko preganjati s pravnimi sredstvi. The post Kaj bo storil Masleša, da bodo zločini zoper civiliste na jugoslovanskih mejah raziskani in kaznovani? appeared first on Časnik.

Sat, 4. Dec 2021 at 22:16

175 ogledov

Sleci, Jeruzalem, obleko svoje žalosti in bede in obleci lepoto veličastva, ki je od Boga
Bodimo pozorni na razliko: lepota predbožične osvetlitve in privlačnost dobrot, ki se nam ponujajo, so drugega reda kot lepota in dobrota, o katerih govorita prerok Baruh in Janez Krstnik. The post Sleci, Jeruzalem, obleko svoje žalosti in bede in obleci lepoto veličastva, ki je od Boga appeared first on Časnik.
Teme
aktualno v družbi mnenja z mero odsevi preteklega časa france balantič

Zadnji komentarji

haapy yack :

20.10.2021 14:09

Svetovne novice UK News Novice ZDA Novice EU Narava resničnosti Splošno pravo Objavil Richard Willet Objavljeno 20. oktobra 2021 Tako zevajoče predvidljivo ... Opozorilo "Covid", ko "Delta plus" preplavi Veliko Britanijo - Boris v pripravljenosti in "ne bo okleval ukrepati" (storiti vse, kar mu Kult pove) BORIS JOHNSON "ne bo okleval z ukrepanjem", če bo nova različica "Delta plus", ki se razširi po Veliki Britaniji, povzročila nov porast hospitalizacij in smrti. Nova različica, uradno imenovana AY4.2, je po vsem svetu sprožila alarm, znanstveniki pa pozivajo Združeno kraljestvo, naj izvede več o novem sevu in njegovem možnem vplivu na cepljenje. Okužbe mutacije so se povečale od julija in zdaj predstavljajo osem odstotkov vseh zaporednih primerov Covida v Združenem kraljestvu. To pomeni, da je bilo v državi doslej odkritih 14.385 primerov Delta Plus. Uradni predstavnik predsednika vlade je dejal: "To je nekaj, kar zelo pozorno spremljamo. "Ni dokazov, ki bi nakazovali, da se ta varianta, AY4.2, lažje širi. "Za to ni dokazov, vendar kot bi pričakovali, jih pozorno spremljamo in ne bomo obotavljali, če bomo ukrepali." Vsaka mutacija, za katero se izkaže, da je manj dovzetna za udarce, ki so jih dali milijonom Britancev, bi lahko ogrozila pot Združenega kraljestva k okrevanju od pandemije. Znanstveniki se bojijo, da je novi sev 10 do 15 odstotkov bolj prenosljiv kot prvotna Delta mutacija. Ugotovitve so le iz predhodne analize z raziskavami nove variante. Vladni vir je priznal, da je o varianti do zdaj malo znanega, ministri pa upajo, da se to ne bo spremenilo v širši problem.

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Nobena Balantičeva pesem ne pove več, temveč vsaka pove vse