katoliško šolstvo/ Kdaj bo ustanovljena tudi katoliška strokovna srednja šola?
politična korektnost/ Politična korektnost postaja mit, ideologija in orodje prikrite represije
Andrej M Poznič/ Demokracija in svoboda sta vrednoti, za kateri se moramo boriti
Aktualno v družbi/ Ploskanje Timmermansu ogroža temelje slovenske osamosvojitve
Anton Drobnič/ Anton Drobnič, mož neuklonljivih ramen
Utrinki dneva
Spletni Časnik
Ustvarjanje nadomestnih morilcev v posmeh vladavini prava Slovensko krivično sodstvo ima na vesti vsaj pet umorov v sodnih dvoranah, ki so se v resnici zgodili, a so bili pripisani nadomestnim morilcem. V tej luči so vse fraze komisarke Vere Jourove o vladavini prava v Sloveniji posmeh resnici in pravici.
Spletni Časnik
Voditelji naroda se Bogu odkupujejo tako, da pred njim olepšujejo svoja dejanja Voditelji se ponašajo s pozunanjeno pobožnostjo in daritvami (Šarec bere berila pri maši, potem pa zmerja nasprotnike na komunističnih mitingih), pri tem pa si domišljajo, da so zaradi tega Bogu všeč. V resnici pa grešijo proti ljudem in proti Bogu.
Spletni Časnik
Podpiram vlado, glasoval pa bom proti zakonu o vodah Sprašujem pa se, kje so Greenpeace, Fokus, Umanotera, Alpe Adria Green in drugi nevladniki pri projektu drugi tir, kjer gre za nepovratno uničenje narave, podzemnih voda in davkoplačevalskih milijard.
Spletni Časnik
Kdaj bo naša levica sledila španski in odpravila totalitarno dediščino svojih dedov Kdaj bomo pri nas zbrali pogum in očistili sledi naše nekdanje diktature? In kaj bi se zgodilo, če bi desna vlada želela glede levičarske totalitarne preteklosti narediti kaj podobnega, kar glede desničarske totalitarne preteklosti počne španska.
Časnikov koledar dogodkov

KOLEDAR DOGODKOV

Mnenja z mero
katoliško šolstvo/ Kdaj bo ustanovljena tudi katoliška strokovna srednja šola? Cerkev na Slovenskem, katoličani, potrebujemo dobre kristjane tudi na celi vrsti drugih področij: medicinske sestre, obrtnike, tehnike različnih profilov, kmečke gospodarje in gospodarice, gospodinje itd.
anarholevičar/ Imena agresivnih aktivistov so znana, a tožilstvo molči Če država ne more zaščititi državljanov pred histerijo anarhistov, potem je treba uzakoniti splošno pravico do nošnja orožja. Pravica do samoobrambe je namreč temeljna pravica vseh pravic, saj izhaja iz pravice do življenja.
Skrunitev fasade sv. Jožefa in žalitev oseb, ki iščejo pomoč
Panter – zgodovinski simbol slovenskega naroda 1. del
referendum/ Rezultat volitev je odvisen od celostne dolgoročne vzgoje volivcev SFRJ ni propadla zaradi nacionalizma, verskega fanatizma ali ideologije, temveč zato, ker so državo vodili ekonomski analfabeti, ki so znali saditi rožice, a so tiste, ki tega niso ustrezno razumeli, tudi kruto sankcionirali.
Andrej M Poznič/ Demokracija in svoboda sta vrednoti, za kateri se moramo boriti Demokracija in svoboda pa sta vrednoti, za kateri se moramo boriti, ker nas je še dovolj, ki smo izkusili totalitarizem in vemo, da se v njem ne da živeti. Boriti se moramo na notranji fronti zoper petokolonaše totalitarizma, ki prihajajo s FDV.
Aktualno v družbi/ Ploskanje Timmermansu ogroža temelje slovenske osamosvojitve Danes je največja vrednota Evropske zveze kultura LGBTIQ. Presegla je ideološke delitve in razglasila svobodno LGBTIQ-ljubezen za jedro Evropske zveze. Z njo ta stoji in pade, v njenem imenu je dovoljeno vse ...
Marjeta Bec/ Koronapolitika v Avstriji spreminja smer: ji bo sledila tudi Slovenija? Vsi si želimo, da se koronapolitika spremeni, da bo manj omejitev, manj nadzora, nobene prisile glede cepljenja. Super, se strinjam. Zahteva pa to tudi več odgovornosti vsakega posameznika. 
Nizozemska/ Vprašanja za Timmermansa in von der Leyenovo Frans Timmermans, ali smo naenkrat za nekatere evropske politike premalo komunistični. Gospa von der Leyen, ali obstaja v nemških arhivih kakšna fotografija, na kateri bi videli povojne sodnike s kljukastimi križi in bi bilo to znamenje svobode.
mediji/ Nemški mediji podaljšana roka slovenske opozicije Kar nemški mediji objavljajo zadnje mesece, je le stereotipno ponavljanje kritike slovenske opozicije nad slovensko vlado. Nemški novinarji ne vzamejo svojega dela v Sloveniji dovolj resno. Oni sploh ne preverjajo trditev opozicije.
Karantanija/ Nestorjeva kronika pripoveduje o Slovencih V Nestorjevi kroniki, ki je pisana v staroslovenskem jeziku in v cirilici, so opisana zgodovinska dejstva, kje smo Slovenci živeli v začetku IX. stoletja, ko je vladal slovenski knez Gostimisl.
Aktualno v družbi/ Pet sporočil in deset priporočil nedeljskega referenduma Sporočila, ki jih prinaša nedeljski referendum, jasno kažejo, da je dovolj diskusije ali Fajonova ali Šarec. Zanju v slovenski politiki nikoli ne bi smelo biti prostora. Ne zaradi ideologije, ki je pri Šarcu niti ni, ampak zaradi osebne nezrelosti.
Milan Knep/ Voditelji naroda se Bogu odkupujejo tako, da pred njim olepšujejo svoja dejanja Voditelji se ponašajo s pozunanjeno pobožnostjo in daritvami (Šarec bere berila pri maši, potem pa zmerja nasprotnike na komunističnih mitingih), pri tem pa si domišljajo, da so zaradi tega Bogu všeč. V resnici pa grešijo proti ljudem in proti Bogu.
Janševa vlada/ Iz neprestane defenzive je treba preiti v ofenzivo pozitivne zgodbe Časnikov nasvet vladi: Govorica Vlade mora biti kremžarsko jasna in dostojanstvena, živeti havlosko v resnici, a mora tudi nagovarjati drugi pol. Iz neprestane defenzive je treba preiti v ofenzivo pozitivne zgodbe.
Alojz Kovšča/ Alojz Kovšca: “Pokleknil sem samo pred Bogom in pred bodočo ženo” (VIDEO) Kdor ima vero, ima upanje; kdor ve, da je vsako njegovo dejanje nekje zapisano, ker se da čisto vse popraviti in kupiti, razen svoje preteklosti, ta sprejema takšne politične odločitve, ki niso v škodo ljudem.
partnerski odnosi/ Hvalnica življenju in ženi Zelo cenim življenje. Sleherni dan se mu prepustim. Vsak dan ob pogledu na svoje najdražje doživim potrditev vere. Vse je možno, čisto vse, ko se spustiš z vajeti, ki te tiščijo k tlom, in začneš v polnosti živeti.
Anin sklad/ Družine Aninega sklada so prvič poromale na Brezje Družine dobro pripravijo svoje člane na življenje v svetu, če so člani družine predani drug drugemu, si izražajo medsebojno naklonjenost, preživljajo čas skupaj, razvijajo vsak svojo duhovnost in uspešno rešujejo spore in krize.
papež Frančišek/ Danes obhajamo svetovni dan starih staršev in ostarelih Ni pomembno, koliko si star, če si ostal sam ali imaš družino, če si babica ali dedek postal že mlad ali bolj v letih, če si še vedno samostojen ali potrebuješ pomoč, saj ne obstaja starost za upokojitev od naloge posredovanja izročila vnukom.
Družina/ Če družine ne bodo v središču sedanjosti, ne bo prihodnosti Če družine ne bodo v središču sedanjosti, ne bo prihodnosti. Dramatične številke o rojstvih in grozljive številke o pandemiji zahtevajo spremembe in odgovornost.
Marijina prikazovanja/ Marijino sporočilo Pedru Regisu in Gospodovo Giselli Cardii Otroci, molite za svete duhovnike, oni vas bodo tolažili, ko boste preživljali čas stiske. Molite za otroke, da bi odraščali v najboljši zaščiti. Blagoslavljam vas v imenu Presvete Trojice, Očeta, Sina in Svetega Duha. Amen
marko rijavec/ Velika življenjska modrost je vedeti, slišati, razumeti, kdaj je nečesa dovolj V določenem trenutku torej potrebujemo počitek, saj je edino popolno delo, ki ga je človek v resnici sposoben, delo, ki vsebuje tudi počitek, čas brezdelja, čas praznine in čakanja. To je namreč prostor, ki ga človek nameni Bogu.
molitev za Evropo/ Molimo, da bomo svojo domovino gradili, ne rušili, med seboj sodelovali, ne drug drugemu nagajali Klicanje Svetega Duha na člane Sveta Evrope, na člane naše opozicije, na vse prebivalce, da se vrnemo h krščanskim vrednotam, da bi vsi delali za resnično dobro vseh ter našo skupno domovino gradili, ne rušili, medsebojno sodelovali, ne pa nagajali.
Rosvita Pesek/ Odsotnost moralnih in političnih avtoritet je temeljni primanjkljaj naše skupnosti Rosvita Pesek omenja štiri osebnosti, ki so pred tridesetimi leti povezale državljane, da smo se poenotili za osamosvojitev in za spremembo družbenega sistema: Ivana Omana, Jožeta Pučnika, Franceta Bučarja in nadškofa Alojzija Šuštarja.
Video

SLEDI KORAKOV- Roman Žveglič Nekateri so z medvedi, ...

V objektivu
narava in pokrajina/ Narava in pokrajina (foto): Razgledišče Senica Nad Mostom na Soči, ki je bil včasih Sveta Lucija, se dviga vrsta vrhov, med drugim tudi razgledišče Senica. Na ta imenitni razglednik 658 metrov nad morjem se iz Mosta na Soči dvignemo v dobri uri in pol zmerne hoje.
Narava in pokrajina/ Narava in pokrajina (foto): Firstov rep in Loška stena Svet s kočevarskih hribov pada kot v prepad. Ob levem bregu Kolpe se vrsti vrsta sten. Najbolj impozantna je prav Loška stena. Gre za več sto metrov visoko prepadno steno. S Strmca jo lahko preko Firstovega repa dosežemo v uro in pol dolgem pohodu.
Izpostavljeno - DESNO/ Narava in pokrajina (foto): Križevnik Vrh Križevnika (1909), ki je dve uri hoje oddaljen od planine Ravne visoko nad Podvolovjekom, sam po sebi ni nič posebnega. Vendar je to vrh nad Robanovim kotom in že zaradi razgleda se ga splača obiskati. Priporočam.
Izpostavljeno - DESNO/ Ostanki rimskega naselja v okolici Iga Na področju Iga, kjer sta vršaja Iške in Ižice naredile prodno ravnico, ki pa za razliko od barja ni bila zamočvirjena. Tu so bili ljudje naseljeni od nekdaj. Iiz časa koliščarjev, pa v antičnem obdobju in skozi celotni srednji vek.
fotografija/ Fotograf Joco Žnidaršič, njegovi čudeži in milosti V Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma so v počastitev 30. obletnice osamosvojitve odprli fotografsko razstavo znamenitega fotoreporterja Joca Žnidaršiča z naslovom Leta preloma.
Franci Kapler/ Nedeljski pogovor s harmonikarjem Markom Hatlakom Harmonika mu daje ogromno umetniškega prostora, ki ga neutrudno polni s povsem različnimi projekti. Tako ga slovenska glasbena publika lahko občuduje v izvedbah baročne glasbe, tanga, folka, džez roka.
Naš pogovor/ Matej Metlikovič z razstavo Vrt življenja praznoval nekaj osebnih umetniških jubilejev Kot vrt vidim tudi svoje življenje, razvijajoče se v času in prostoru. Tu so moja družina, naši medosebni odnosi, prijateljstva in srečevanja ter različna soustvarjanja z umetnicami/umetniki različnih zvrsti umetnosti.
Igor Gošte/ Stanislav Rožanc o zadnji stavki zasavskih rudarjev Biti zaprt v temni in precej hladni jami ni mačji kašelj,« je povedal Stanislav in dodal, da je vesel, da je bila morala ves čas na najvišji ravni. Prav tako tudi odločenost, da s stavko uspejo.
Izpostavljeno - DESNO/ Ajdovska petomajska komunistična hunta je prva slovenska vlada, ki je dejansko vladala tudi na Primorskem. Ajdovska petomajska hunta ima zelo velik pomen zaradi Primorske. Čeprav je bila vlada komunistična in simbol novega totalitarizma, pa je Primorci niso videli v tej luči. Za Primorce je bila ta vlada simbol osvoboditve in združitve s Slovenijo.
Izpostavljeno - DESNO/ Subverzivno delovanje Udbe povzročilo nesrečo pri gradnji cerkve v Odrancih Huda nesreča, v kateri je umrlo osem Odrančanov, se je zgodila 14. marca 1966 okoli 9.15 dopoldne, ko se je nenadoma porušila velikanska osmerokotna kupola. Pod seboj je porušila glavni zidarski oder in pokopala delavce ter voznike kmečkih vpreg
Izpostavljeno - DESNO/ Zadnji boji v Evropi so se v resnici končali 20. maja na otoku Texel v Friziji, ko so Kanadčani razorožili Nemce Prelivanje krvi se je nadaljevalo tudi po uradni nemški kapitulaciji 8. maja 1945. Končalo se je šele potem, ko so se na otoku izkrcale kanadske zavezniške sile in razorožile Nemce. Zadnji boji med Kanadčani in Nemci so se končali šele 20. maja 1945.
Opazili smo
milko novič/ Ustvarjanje nadomestnih morilcev v posmeh vladavini prava Slovensko krivično sodstvo ima na vesti vsaj pet umorov v sodnih dvoranah, ki so se v resnici zgodili, a so bili pripisani nadomestnim morilcem. V tej luči so vse fraze komisarke Vere Jourove o vladavini prava v Sloveniji posmeh resnici in pravici.
žiga stupica/ Čestitke velikim zmagovalcem referenduma o spremembah in dopolnitvah zakona o vodah V primeru referenduma o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah se je pokazala intelektualna inferiornost selekcije kadra vladne koalicije nasproti kadru opozicije. To je specifična težava političnih strank SDS in NSi aktualne vladne koalicije
Ursula von der Leyen/ Politiki Evropske zveze niso več branitelji krščanskih temeljev Evrope Kako lahko von der Leyen poveličuje nekdanjega partijskega šefa Milana Kučana, ki je v imenu rdeče zvezde dajal nalog za pregon, ovajanje in zatiranje državljanov? Še leta 1990 je odredil uničevanje arhivov, kar je ne le zavržno, pač pa kaznivo.
Zoran Janković/ Bo Upravno sodišče prisluhnilo pritožnikom in razveljavilo ljubljanske volitve Vili Kovačič si prizadeva, da bi postopek potekal na sodišču vsaj zunaj Ljubljane, če ne zunaj Slovenije, saj ne zaupa v sodstvo, sploh v odnosu do Zorana Jankovića. Prisluhnite pogovoru, ki ga je imel Janković za hrvaško TV, pa vam bo to jasno!
Franci Kindelhofer/ Demokratično večino imajo v svojih rokah volivci, ki pa ne padejo z neba
referendum/ Zakon padel, Janković pa bo še naprej gradili kanalizacijo nad vodnimi viri
komunistična diktatura/ Kdaj bo naša levica sledila španski in odpravila totalitarno dediščino svojih dedov Kdaj bomo pri nas zbrali pogum in očistili sledi naše nekdanje diktature? In kaj bi se zgodilo, če bi desna vlada želela glede levičarske totalitarne preteklosti narediti kaj podobnega, kar glede desničarske totalitarne preteklosti počne španska.
slovenska osamosvojitev/ Dan potem ko je bila posajena lipa, se je začela vojna Bil je večer novega začetka, spominjam se, kako je bila posajena lipa. Potem pa jutro, ko so prišle tiste besede, ki si jih ne želiš slišati, kaj šele doživeti: »Vojna!«
Ljubljana mesto heroj/ Jankovič postavlja spomenik osamosvojiteljem na mestno margino V Ljubljani je očitno narobe prav, saj Jankovič postavlja spomenik osamosvojiteljem v predmestje, Kidrič pa še vedno stoji in kriči v Parku Sveta Evrope.
referendum/ Ustavnopravni in drugi absurdi novega referenduma
vitomir gros/ Kako se je del Demosove večine nekritično podredil ostankom komunizma
okoljevarstveniki/ Hujše kot materialno je duhovno onesnaževanje okolja
Izpostavljeno - DESNO/ Kam gredo Jankovićeve zmagoslavne proslave? Ljubljana ostaja v glavah sedanje mestne oblasti miselno ujeta v času, katerega resnica je ostala zakopana v slovenskih hostah, napojenih s krvjo slovenskih deklet, žena, fantov in mož, ki so verjeli vanjo. Pa čeprav vsak v svojo.
Izpostavljeno - DESNO/ V Ljubljani so praznovali zmago v državljanskem spopadu Če se Zveza borcev čuti dedinja teh zmagovalcev, potem ima kaj praznovati, saj praznuje dejstvo, da si je popolnoma podredila slovensko družbo.
Janez Janša/ Poglavitno vprašanje ni, zakaj ljudje protestirajo, marveč: Zakaj so protesti proti Janezu Janši vedno številčnejši Ali je bil in ali misliš, da bo kdaj kakšen shod ZA Jankoviča? Jankovič ne predstavlja nič. Janša predstavlja moč – spremembe. Tako sem zaključil. Janševa močna, nekateri bi rekli ‘radikalna’ načela tendirajo po močnih spremembah.
Življenjski slog
levičarska propaganda/ Psi čuvaji ali volkovi v ovčjih kožuhih? dr. Ivan Štuhec: “Ko ni več razlike med Frankfurter Allgemeine in Suddeutsche Zeitung, vsaj ko gre za poročanje o neki drugi državi, kot v zadnjem času o Sloveniji, se lahko vprašamo, kaj se dogaja z mediji in z novinarji.”
France Pibernik/ IN MEMORIAM France Pibernik (1928–2021) France Pibernik: "Pokazalo se je, da Balantič ni napisal niti enega političnega verza, da torej v slovenski javnosti nastopa zgolj kot pesnik izjemnih literarnih kvalitet svoje generacije."
slovenska zgodovina/ Kdo je izumil glagolico in kaj je kdo komu ukradel “Hrvati ukradli kranjsko, mi njim svetnika”, v katerem je omenjen sv. Hieronim. Časopisni članek, ki govori o slovenskem svetniku Sv. Hieronimu, kaže na nepoznavanje zgodovinski dejstev in resnice o tem, kaj je kdo komu ukradel.
posvojitve otrok/ Lahko istospolno usmerjeni posvojijo otroke? Znana aktivistka Metka Mencin je na TV zatrdila, da so splavljeni otroci, evtanazirani bolniki in starostniki, posvojitve otrok v istospolne skupnosti pač politične odločitve. Ja, tudi Auschwitz, Huda Jama, … , so bile politične odločitve! Halooo …
Tamara Griesser Pečar/ Zgodovinopisje in dehistorizacija? Za zgodovinarja je važna samo zvestoba dejstvom, ali z drugimi besedami rečeno, zgodovinska resnica, ki je ena in nedeljiva. Ne obstajajo različne zgodovinske resnice. Kakor je 2 + 2 = 4, tudi ne moremo negirati Auschwitza in Kočevskega roga.
Naši pogledi/ Nedeljski pogovor z Vilmo in Danijem Siter, prejemnikoma papeškega odlikovanja pro eclesia et pontifice Vilma in Dani Siter skupaj zaslišala Božji klic in ustanovila društvo Družina in Življenje (DiŽ). Besedo Življenje v imenu društva sta zapisala z veliko začetnico (Jn 14,6), kar predstavlja Božjo dimenzijo zakonskega in družinskega življenja.
Mitja Steinbacher/ Strategije ekonomike sobivanja z virusom covid-19 Za sobivanje z virusom covid-19 je treba zagotoviti, da okuženi v povprečju okužijo manj kot eno osebo. To je mogoče doseči z omejevanjem dogodkov, na katerih je možnost okužbe zelo velika: kjer se ljudje družijo dolgo časa v zaprtem prostoru ...
politična korektnost/ Politična korektnost postaja mit, ideologija in orodje prikrite represije Katja Ferletič: “Življenje v tako omejujoči družbi, ki s svojim digitalnim monopolom usmerja in uokvirja mišljenje in prepričanje posameznika, postaja nesprejemljivo.”
Anton Drobnič/ Anton Drobnič, mož neuklonljivih ramen Anton Drobnič je živel v izjemnem času in je s prijatelji prepoznal svoje poslanstvo pogumnega pričevanja za tiste in v njihovem imenu, ki so bili poklicani v mučeništvo za državo in svobodo, ki jo imamo danes za samoumevno.
Jože Pučnik/ Nikdar se ne bo zgodilo, da bi moč resnice ugasnila Sanjali so o zmagah, misleč, da jim je zaradi zaslug vse dovoljeno, tudi grozljiv povojni genocid nad slovenskim narodom, zaradi katerega so se znašli na seznamu množičnih morilcev prejšnjega stoletja s Titom na čelu.
Franci Kindelhofer/ Ko je na srca potrkala domovina Nastanek samostojne Slovenije je posledica ravnanja modrih in pogumnih ljudi, ki so bili ob kritičnem času na pravem mestu. Ob visoki obletnici želim svoji domovini mirno sožitje med državljani za skupen cilj: srečna Slovenija.
prikaži časovnico

Časnik

pred 3 dnevi
Kdaj bo ustanovljena tudi katoliška strokovna ...
Državni zbor je sredi julija le potrdil novelo Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, ki ...
(0)
pred 4 dnevi
Politična korektnost postaja mit, ideologija in ...
S prvim julijem se je začelo šestmesečno slovensko predsedovanje Svetu Evropske zveze. Premier Janez ...
(0)
pred 4 dnevi
Rezultat volitev je odvisen od celostne ...
Družba, ki je izrazito naklonjena delitvi tujega premoženja, zelo hitro zdrsne v kaos, ko premoženja zmanjka. SFRJ ni ...
(0)
pred 5 dnevi
Hvalnica življenju in ženi
Mogoče kdaj naše življenje skrene s poti, kar nam ni pogodu. Vendar se vse zgodi z razlogom. Zaupanje Vanj je ...
(0)
pred 5 dnevi
Družine Aninega sklada so prvič poromale na ...
V soboto, 24. julija, so na Brezje k Mariji Pomagaj poromale družine z več otroki, ki so povezane v Aninem ...
(0)
pred 6 dnevi
Danes obhajamo svetovni dan starih staršev in ...
V torek, 22. junija 2021, je izšlo sporočilo svetega očeta Frančiška skupaj z video sporočilom, kakor ...
(0)
pred 6 dnevi
Demokracija in svoboda sta vrednoti, za kateri se ...
Demokracija in svoboda pa sta vrednoti, za kateri se moramo boriti, ker nas je še dovolj, ki smo izkusili ...
(0)
Jul 24, 2021
Če družine ne bodo v središču sedanjosti, ne ...
Ne bomo zmogli vzdrževati proizvodnje in varovati okolja, če ne bomo pozorni do družin in otrok. Trajnostna rast ...
(0)
Jul 24, 2021
Ploskanje Timmermansu ogroža temelje slovenske ...
Evropski rasizem: Opraviti imamo z demonstracijo večvrednosti pripadnikov določenih regij, če hočete po starem: ...
(0)