Zelo umazani projekt sedanje Vlade RS - Nepremičninski davek
Božo žabjek

Torek, 25. februar 2014 ob 21:50

Odpri galerijo

Spodnji najostrejši protest gre na vse politične naslove v nedeljo zjutraj po pošti in preko mailov.Zato vas vse Slovence pozivamo, da se prebudite, podrobno preberete tekst in dodate svoje ime, priimek in kraj bivanja (tam, kjer boste Opozorilo prebrali), mi pa ga vnesemo v originalni tekst in pošljemo 1.marca na 130 naslovov. V nadaljevanju, v roku največ dveh dnevov, pa objavimo še tekst vsakega posameznega Slovenca, kjer boste navedli velikost svojega doma in novo željeno odmero davka s strani vlade, mi pa bomo ta dokument, ki bo vseboval še dodaten tekst, enak za vse podpisnike, tedensko pošiljali na slovensko vlado in kasneje, če ne bo odziva, tudi na tožilstva. Ne smemo dovoliti, da nam na račun krvavo prigarane hiše ali stanovanja zdaj politični delomrzneži pokradejo najprej veliko denarja, nato pa, ker nas veliko tega izmišljenega pogoltnega davka ne bo moglo plačevati, še naš dom, nas pa bodo vrgli kot odpadlo železo na prvo črno odlagališče. prosimo vas, Slovenci, zbudite se, borite se zase in nas vse skupaj na istem bojišču - kraji naših domov.

TEKST:

Jaz, Slovenka ali Slovenec, sem se z odpovedovanjem boril in garal, da sem prišel/la do lastnega doma. Ko sem kupil/a zemljišče sem plačal/a davek in zemljišče je postalo moje, ne državno! Da sem gradil/a svoj dom, sem moral/a plačati komunalni prispevek, segel/a sem globoko v žep, da imam danes vodo, elektriko, telefon, odvoz smeti in spet plačal/a davek. Potem sem kupil/a material in plačal/a velik davek nanj. Z mojim domom je država mastno zaslužila, danes pa hoče spet!

 Že v 9. stoletju je cerkev izumila plačljivi odpustek, da so lahko leni in lažnivi, neustvarjalni ljudje bogato živeli, so pa znali lagati. Danes se zgodba ponavlja do potankosti, v Sloveniji z novo vlado in nepremičninskim davkom. Obdavčiti hočejo moje, zapisano v Zemljiški knjigi, uradno vpisano pod mojim, tvojim imenom. Zakaj?

 Je zmanjkalo je razuma (to že davno vsem v politiki), je zmanjkalo (pravzaprav je nikoli ni bilo) pameti in znanja, kako voditi državo v korist naroda? Zdaj so vse poteze usmerjene v ustvarjanje blagostanja peščice in reševanje njihovih goljufij pri grabljenju premoženja. Bančne luknje, stečaje, razprodaje našega premoženja.

 Štiri nazorne zgodbe:

-Imam 26m2 veliko stanovanje v Trzinu in sem lani plačala 20€ davka (NUSZ). Zdaj sem dobila izračun in bi morala za to isto stanovanje plačati 75€, ker pa je v kleti večstanovanjskega objekta še parkirišče, ki sem ga plačala ob nakupu stanovanja, narisano, 3x5m2, hočejo tudi zanj kar 45€.

 

-Imam 50 let staro hišo v sklopu četvorčka v predmestju Ljubljane, hišo sta starša zgradila tudi z lastnimi rokami. Še lani so hoteli 130€, zdaj sem dobila odmero 980€ in 15 € za pripadajočo zemljo v obliki vrtička 66m2. Tudi sosedje so dobili enako odmero!

 -Po desetih letih moratorija sem se lani končno lahko vpisala v Zemljiško knjigo kot 1/6 –ska lastnica stanovanja v velikosti 60 m2. Po prejemu izračuna sem hotela z molotovko pred Parlament, pa vem, da bi potem samo dodatno nastradala. Prejeti izračun je 150€!! Za 1/6 60m2 stanovanja, torej za 10m2 mojega deleža, uradno zabeleženega v ZK. Norci delajo norce iz nas!

 -Imam stanovanje v Šiški, celih 45,7 m2, staro 52 let. Lani sem plačal še 45€, letos pa si gospoda želi že kar 386€. Se sprašujem, kdaj so nam zamenjali parket z zlatimi palicami?


							  

Davek je v poštenih državah namenjen socialni družbi, za šolstvo, zdravstvo, socialno pomoč, oskrbo starejših nemočnih, odpravljanje posledic naravnih nesreč, torej tudi za gasilce in policiste, nova delovna mesta….. V Sloveniji je namerno uničenih 70% kmetijstva, prejšnje cvetoče gospodarstvo je na robu propada, turizem v tej prelepi deželi pa je s pretkanimi prevarami že v  rokah domačih pokvarjenih politikov in njihovih usmerjevalcev preko lažnih tujcev (kot recimo Rimske Toplice).

 V Sloveniji je zadeva postavljena na glavo, tako pač, kot ukažejo tujci. Davek gre za plače birokratov in nesposobnih politikov, za kar 250 županov in njihove ekipe ter za skorumpirane  zagovornike zgrešenih  projektov, za reševanje zavoženih projektov privatizacije, vlaganje našega denarja v delnice in deleže podjetij, od česar narod nima čisto nič, posamezniki pa vile v St. Moritzu, predvsem pa za krpanje vsakoletnih novih bančnih lukenj. Če je davek namenjen blagostanju naroda, potem bi morale številke ostati zgolj v lanskih okvirih pa še iz tako nabranega denarja bi morali pomagali ljudem, ki ne morejo več vzdrževati lastnega doma, ker jim je država skozi politiko ustvarila nemogoče pogoje bivanja in življenja.

In od kje je do potankosti kopiran ta nečloveški nepremičninski davek? Iz že omenjenega Cerkvenega odpustka. Če želiš v nebesa, prepiši tvojo nepremičnino na Cerkev….. Tako je ta umetna tvorba zaživela in obogatela, to isto hoče od vas vaša država.

 Ko tega umazanega izsiljevalskega davka ne boste mogli plačati, vam bo država zato zarubila dom. Torej? Državi, politikom, je edini namen skozi ta davek povečati nepremičninsko premoženje in kasneje zarubljena stanovanja oddajati proti plačilu, iz ljudi pa narediti še večje reveže, kot so. Zgolj in samo to!

Zato jaz Slovenec/Slovenka zelo jasno povem, da tega davka ne bomo plačevali, ker je njegova uvedba namenjena izključno siromašenju nas državljanov. V kolikor vlada in parlament TAKOJ ne umakneta oziroma razveljavita zakona o nepremičninskem davku, potem pri polni zavesti napovedujemo državljansko nepokorščino. Namesto, da se izvršni giljotinarji in vsi politiki ne posvetite vsakodnevnemu reševanju naših stisk, predvsem namerno zavoženemu gospodarstvu, vračilu prisvojenih milijard vaših znancev in političnih prijateljev, potem vedite, da bomo posegli po vseh najostrejših pravno dovoljenih sredstvih in  odstranili vas ter zamenjali pokvarjeno zakonodajo, ki vas ščiti. Zavedajte se, da je vsa vladajoča elita dokazano kriva za propad naše dežele v zadnjih 23 letih, toda zadnja  ekipa daleč največ, z isto osebo na državnem proračunu od leta 2005 dalje, pri rdečih ali črnih!

Je pa to najostrejše sporočilo namenjeno tudi Ustavnemu sodišču, kot dopolnitev že prejetemu zahtevku za Ustavno presojo nepremičninskega davka, le da mi razkrivamo resnično ozadje in posledice in jasno povemo kdo in zakaj je to naredil. Ta nepremičninski davek v sodstvu, kot neodvisni veji oblasti, ne more in ne sme dobiti nikakršne podpore, ker ni namenjen temu, kar zagotavlja Ustava.

Skupina Kazenska ovadba in podpisniki (do sedaj zbrani)

 1.      Božan Žabjek, Ljubljana

2.      Ivi Špelko, Novo mesto

3.      Zdenko Prizmič, Črnomelj

4.      Katarina Rek, Maribor

5.      Zlatko Hernčič, Ljubljana

6.      Helena Gašperšič, Artviže

7.      Drago Ogorevc- Bresternica

8.      Matjaž Andromako, Ormož,

9.      Andrej Hribar, Domžale

10.  Hrvoje Brkljačić, Zreče

11.  Zvone Kelher, Bate

12.  Ljiljana Radosavljević, Maribor

13.  Ivan Ambrožič, Kostanjevica na Krasu

14.  Lidija Povše, Polšnik

15.  Tadej Hasičević, Ljubljana

16.  Lili Remec, Potoče

17.  Penelopa Saksida, Ljubljana

18.  Mirjana Čakardič, Škofije

19.  Helena Krapež Škoberne, Ljubljana

20.  Milko Ozmec, Maribor

21.  Amela Talić, Renče

22.  Barbara Majcen, Kamnik

23.  Jadranka Umek, Ljubljana

24.  Greg Zupan, Melbourne

25.  Aleksander Laznik, Trbovlje

26.  Cveta Žerovnik, Kranj

27.  Tatjana Tulsi Prijatelj, Ljubljana

28.  Nadja Avsec, Brezovica

29.  Ana Jug, Nova gorica

30.  Bojan Berlot, Nova gorica

31.  Vanja Degoricija, Maribor

32.  Ida Vuk, Tržič

33.  Janez Muhvič, Črnomelj

34.  Jože Gorišek, Rimske toplice

35.  Tanja Cvetrežnik, Ljubljana

36.  Ivan Lipovac, Kamnik

37.  Jolanda Miheu, Maribor

38.  Branka Kukovič, Ljubljana

39.  Natalija Jelen, Celje

40.  Uroš Mavri, Cerkno

41.  Samo Ribič, Ljubljana

42.  Cveta Mitrović Matjašič, Maribor

43.  Nejc Jelen, Celje

44.  Luka Jelen, Celje

45.  Marjan Polšak, Celje

46.  Robert Ivešič, Šmartno ob Paki

47.  Stoyan Svet, Postojna

48.  Sonja Umek, Ljubljana

49.  Petra Žitnik, Idrija

50.  Milan Baretić, Vrhnika

51.  Justina Milar, Trbovlje

52.  Vasja Jerovšek, Gozd Martuljek

53.  Marinka Komel, Izola

54.  Zehra Mahmutović, Koper

55.  Petra Mrgole, Trbovlje

56.  Bojan Mehle, Ljubljana

57.  Nastja Rodman, Ljubljana

58.  Mitja Sotlar, Ljubljana

59.  Nataša Tkalec, Maribor

60.  Fatima Kvrgić, Izola

61.  Sašo Klavžar, Spodnja Idrija

62.  Franc Korotaj, Ljubljana

63.  Mira Hace, Ljubljana

64.  Bronislava Hafner, Ljubljana

65.  Iztok Zupančič, Ljubljana

66.  Drago Ogorevc, Bresternica

67.  Alida Blažič. Ajdovščina

68.  Tone Umek, Ljubljana

69.  Maja Guštin, Maribor

70.  Minka Marič, Portorož

71.  Marko Kmetič, Strmec pri Leskovcu

72.  Katja Javornik, Maribor

73.  Drago Pusovnik, Šmartno ob Paki

74.  Iztok Dolinšek, Ljubljana

75.  Mateja Žiberna, Škofije

76.  Zvonka Česnik, Postojna

77.  Vasja Jerovšek, Gozd Martuljek

78.  Damijan Koprivc, Velenje

79.  Robert Gračner, Celje

80.  Mojca podlipnik, Nazarje

81.  Aleš Šketa, Pesnica

82.  Jože Kočivnik, Ruše

83.  Gašper Petrač, Vrhnika

84.  Branko Žele, Temline

85.  Jani Abdić, Kranj

86.  Martina Mlekuž Caraballo, Slovenska bistrica

87.  Sebastjan Kroflič, Celje

88.  Branko Damjanovič, Ljubljana

89.  Stojan Kojić, Ljubljana

90.  Frančiška Vrhovec, Litija

91.  Slavko Cerkvenik, Prelože pri Lokvi

92.  Rok Klobučar, Radoslavci

93.  Janez Podgorelec, Ljubno

94.  Silvester Lasbaher, Maribor

95.  Matjaž Škof, Malečnik

96.  Mojca Golob, Miklavž na Dravskem polju

97.  Darinka Potrč, Maribor

98.  Branka Džaić, Moravci v Slov.goricah

99.  Blaž Benedik, Gorenja vas

100.          Aleksander Pratnemer, Laško

101.          Jadranka Vesel, Kozina

102.          Ana Kugovnik, Črna na Koroškem

103.          David Kristan, Dobrova

104.          Ema Podgorelec, Maribor

105.          Črt Kanoni, Ljubljana

106.          Miroslav Cunjak, Ljubljana

107.          Sebastjan Poljanec, Idrija

108.          Milena Cvetežar, Litija

109.          Gusti Cvetežar, Litija

110.          Gašper Petrač, Vrhnika

111.          Mojca Božiček, Škofja loka

112.          Metka Jernejčič, Logatec

113.          Ljubo Vovk, Polhov gradec

114.          Erno Mikolavčič, Ankaran

115.          Stanislav Kunc, Logatec

116.          Mirjam Goričar, Ljubljana

117.          Jože Štritof, Ljubljana

118.          Miranda Rijavec, Škofije

119.          Vanja Kruh, Nova gorica

120.          Milan Matjašič, Maribor

121.          Tatjana Berlot, Nova gorica

Podpisnike bomo dodajali dnevno!

Lj., 1.marec 2014 (tega dne bo oddano vsem naslovnikom - Vladi, ministrom, DZ, novinarskim hišam!)

Galerija slik

Zadnje objave

Sun, 31. May 2020 at 18:49

0 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 24.5.20
Sploh ni več pomembno, kdo je avtor zločinskega orožja 5G, pomembno je, kdo so hlapci tega avtorja pri nas, ki na veliko dopuščajo postavitev smrtonosnega sistema. Na vislice z njimi, ali pa greste tja vi vsi. Ista pot je tudi za avtorja Korone, ki je vsak dan odločnejši za genocid stoletij. Res so tudi protesti, kot v Nemčiji, ampak ni prave odločnosti, kajti 5G je treba zažgati, Ivan je zelo postranski EU hlapec tukaj. Ni dovolj samo omejiti zločin.

Sat, 30. May 2020 at 18:08

50 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 23.5.20
Le kako najti trenutek, da se izogneš 24 urnim lažem o Koroni? Nikakor, če le hočeš pomagati ozaveščati. Pri nas zdravstveni plačanci že o gripi in Covidu v eni tabletki virusa, ECB o pomoči bankirjem zaradi virusa, Svetovna banka o ropanju Afrike na račun Korona laži, Beli hiši je najpomembnejše sodelovanje s Faucijem in Gatesom, saj nosijo farmacevti mimo mrtvih iz nekega drugega seznama le zelene bankovce. Ljudje pa skoraj tiho mimo resnice o maskah in navdušenem Donaldu, ki že grozi s testiranjem atomske bombe!

Fri, 29. May 2020 at 18:48

67 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 22.5.20
Midva sva pa res čudovita in zelo draga hrana za ovce. Kot so Angelci sodi na letalih, saj iz njih izteče tudi nekaj drobiža zanjo, pa pri nas iz NEK2. Pri COVID-19 skoraj ni iztekov tega drobiža, saj so avtorji in tvorci plačanega zločina isti, najbolj znani elitni in politični zločinci, ki sami ustvarjajo milijarde iz natega. In prav Korona je eden najhujših razlogov, da so se ZDA namerno prezadolžile.

Thu, 28. May 2020 at 18:30

78 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 21.5.20
COVID-1984 politično mutiral Odkar se je na papirju skoraj končala lažna epidemija je svet izgubil dokončno človeško povezavo z resnico in poštenjem. Bankirski izum, največji po letu 1913, je pokazal, kako se dobički lahko višajo z le malo dela, vklapljanjem in izklaplanjem 5G in medijev, strankam v bankah, torej navadnim ljudem pa ni težko

Wed, 27. May 2020 at 20:58

188 ogledov

Bo Palestina končno zlomila zločinski svet?
Čudne so novice, ki prihajajo iz Palestine, točneje tudi iz dežel, ki si nabirajo točke na mrtvih in podporo Sionistov s Palestinskimi zločini. Vemo, da je Trump že pred meseci podpisal dovoljenje za novo krvavo okupacijo Zahodnega brega, saj je vendar Izraelska lutka. A tokrat preseneča podobna lutka, ki je svoje delo opravljala v Siriji, pa še marsikje in vedno znova med vrsticami napovedovala novo veliko Otomansko cesarstvo - Erdogan. Tokrat je stopil na ljudsko stran in Izraelu javno povedal, da ne bo dovolil okupacije Zahodnega brega, ki jo Neatanjahu načrtuje izpeljati julija. Že Erdoganove besede so bile presenečenje - ne bomo nikomur dovolili vzeti Palestinskega ozemlja. Ob njegovem odločnem nasprotovanju, ki pa je vseeno za zdaj še presenečenje, se vse več držav odloča za enako nasprotovanje, med njimi Jordanija in spet presenetljivo Francija in Nemčija. Gre za poštene in človeške namene ali je spet v ozadju hinavsko prikrivanje dogovora? Zaželimo si tokrat poštenja, saj Palestinci že od leta 1917 trpijo, ker so njihovo zemljo obljubili Zahodni zločinci Izraelu, leta 1947 pa so mu jo krvavo podarili. Zakaj Palestina ne bi mogla živeti svobodno in samostojno, čeprav Židovski iztirjenci Sionisti vodijo NWO?  In naj bo na koncu Erdoganovo presenečenje pristno in pošteno, vsaj enkrat, da bo vsaj en narod dobil vrnjeno svobodo in človekove pravice! (virGlobalResearch)

Wed, 27. May 2020 at 18:25

91 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 20.5.20
Čebele bodo še nekako preživele, ljudska rasa je preneumna! Kot ljudje ne dojemajo pomena čebel, Donald dojema le zeleno papirnato ali digitalno resnico. Če si Sionist, pa tudi, če si odvetnik, pomeni, da si zločinsko ZA cepljenje. Hudo je le, ker so s tem povezani tudi računalniški programi. Pa njim kakšen Antivirusni program še pomaga, svetu nič več! Zato pa vsi, ki lažejo o odstranitvi Globoke države podpirajo zločine zoper nedolžne, naj bo Sirija ali Palestina! Logično, kajne?

Zadnji komentarji

Prijatelji

achilles arrowFranc MihičRodovni VrtičkarBranko BrinkoČrt TavšDan SodniMarijan ŽuparićDominik KrajcarDruštvo  CZPNNlom buchelaSodni DanGoran Smuksimon avsecTamara Kranjec-LaganinSTOP The NWODavid KodbaDejan KosAndrej SlovenijaMarko JezernikRadmila ČučakJanez GrilAnsar AllahZlatko herncicbarbka sprukOgard KavonMajin MaražKeyser  SozeRock ForMoneyAna KosGORAZD Gogo VELNER -  DJoʞkoVitomir HorvatDajana  Babič

NAJBOLJ OBISKANO

Zelo umazani projekt sedanje Vlade RS - Nepremičninski davek