Razkrijte svojo revščino - četrta zgodba
Božo žabjek

Nedelja, 23. februar 2014 ob 20:51

Odpri galerijo

Ker zgodbo poznam iz prve roke vem, da niti beseda ni izmišljena. In takih je pri nas veliko, samo ljudje iz strahu pred sramoto in izgubo še tega drobiža raje molčijo, na drugi strani pa vlada vehementno laže o novih delovnih mestih, obuditvi gospodarstva. S čim že? Sovražnimi krediti, da sploh  ne bo nič ostalo, ščitenjem tajkunov in svojega političnega osebja, ki jim na umazane načine pomaga na stol, oni pa jim vračajo z zakoni o legalni kraji! Ne, ne znam si predstavljati preživetja z 80€, ne znam si razložiti sramote, ki so nam jih klinčeve elite nagrmadile na naše sicer služnostne, ubogajoče ponižne hrbte. Seveda je vlada Bratuškove daleč najslabša, najbolj proti narodu, brez kančka morale in spoštovanja do Slovencev.

Imate tudi vi podobno lastno zgodbo? Zakaj molčite, povejte, kaj vam delajo, kaj nam delajo. Na protirevscini@gmail.com  jo pošljite, prav tako pa na ta mail lahko sporočite vsi, ki ste pripravljeni osebam iz zgodb, do zdaj štirim, kakorkoli pomagati. Nekaj hrane smo že zbrali, nekaj evrov je odšlo neposredno na naslov obupanih, ne naš!!! Vem, da boste pomagali samo tisti, ki imate le malenkost več od oseb v skrajni revščini, a tudi kilogram testenin bo zelo dobrodošel. Pa temeljit razmislek ali tako državo in take oblastnike sploh hočemo!!

Pozdravljeni,

Pred leti sem prišel v Ljubljano s trebuhom za kruhom saj pri nas, 100 km stran, ni bilo prave možnosti. Sprejel sem delo prodajalca, saj je bilo za polni delovni čas, celo več, po 10 ur dnevno. Res sem moral sprejet zahtevo delodajalca, da odprem sp, če hočem službo, ampak oči so se mi odprle šele nekaj mesecev kasneje. Podpisal sem pogodbo in šele čez čas ugotovil, da mi ne pritičejo nikakršne pravice. V njej so samo delodajalčeve najodvratnejše zlorabe delavskih pravic. Goljufajo mene in ostale z lažnimi navedbami o njihovi proviziji pri prodajnih izdelkih, celo tako hudo, da me je prijatelj vprašal, če mi iz ene tovarne on dostavi izdelke, ker jih uradno dobi ceneje, kot je to navajal moj delodajalec. Po nekaj mesecih pa se je začela kalvarija. Za 10 urno non stop delo je prihajala na moj bančni račun plača do 650 € bruto, kar je pomenilo, da mi ostane za preživetje 300€. Kot sem rekel, sem priseljenec s slovenskega obrobja in sem zato rabil stanovanje. Najel sem ga za sorazmerno še sprejemljivo ceno, 200€ s stroški. In ostalo je 100€. Kako naj s tem preživim? Začel sem zmanjševati hrano in vsi izdatki, tudi za oblačila so se drastično zmanjšali, ampak, če sem hotel delati, tega nisem smel početi dlje časa, saj bi od lakote na delovnem mestu padel skupaj. Medtem je moj delodajalec dobil od Bratuškove dovoljenje, da mu odpišejo 50 milijonov kredita in jih prenesejo na Slabo banko, ostalih 100 milijonov,  že zapadlih pa mu preložijo rok za tri leta. Ta dobrota Bratuškove me je spodbudila, da tudi sam nisem plačal za lasnki oktober in november pokojninskega prispevka in zdravstvenega zavarovanja, kar je zapadlo sredi novembra in sredi decembra. Ampak hudiča, že v začetku januarja sem imel izvršbo Davčne, dober mesec in tri tedne po zapadlosti obeh mesečnih prispevkov. Meni se je to zgodilo, ker je delodajalec goljufal in zlorabljal nas delavce, njemu pa je Bratuškova odpisala goljufijo. Mi lahko kdo razloži, kje živim? Sem vseskozi mislil, da je Slovenija dežela cvetic, kot so mi pravili starši? Sem razumel narobe in so cvetice za tistih nekaj sto izbrancev, ki so zlorabili zanje pisan tajkunski zakon ali pa sem si cvetice narobe predstavljal in to ni nekaj dišečega, darilo človeku?

Po novem letu je stanje še slabše, saj moram kot sp od januarja plačevati še dodatnih 20€ za zdravstvo in plača za januar 15 februarja je znesla, ostanek – 80€. O družini ne morem niti sanjati, celo starše grem obiskat le, če gre kdo od znancev tja dol in me vzame s seboj. Pozna kdo recept, kako preživeti z drobižem? Kako s temi 80-imi € piti in jesti med in mleko, kot to uspe delodajalcu in politikom, celo Pahorju, ki si s plačo ne more kavice privoščiti?

Hvala za dober nasvet in lp pred novim tednom lakote, TD

Galerija slik

Zadnje objave

Sat, 30. May 2020 at 18:08

50 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 23.5.20
Le kako najti trenutek, da se izogneš 24 urnim lažem o Koroni? Nikakor, če le hočeš pomagati ozaveščati. Pri nas zdravstveni plačanci že o gripi in Covidu v eni tabletki virusa, ECB o pomoči bankirjem zaradi virusa, Svetovna banka o ropanju Afrike na račun Korona laži, Beli hiši je najpomembnejše sodelovanje s Faucijem in Gatesom, saj nosijo farmacevti mimo mrtvih iz nekega drugega seznama le zelene bankovce. Ljudje pa skoraj tiho mimo resnice o maskah in navdušenem Donaldu, ki že grozi s testiranjem atomske bombe!

Fri, 29. May 2020 at 18:48

67 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 22.5.20
Midva sva pa res čudovita in zelo draga hrana za ovce. Kot so Angelci sodi na letalih, saj iz njih izteče tudi nekaj drobiža zanjo, pa pri nas iz NEK2. Pri COVID-19 skoraj ni iztekov tega drobiža, saj so avtorji in tvorci plačanega zločina isti, najbolj znani elitni in politični zločinci, ki sami ustvarjajo milijarde iz natega. In prav Korona je eden najhujših razlogov, da so se ZDA namerno prezadolžile.

Thu, 28. May 2020 at 18:30

78 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 21.5.20
COVID-1984 politično mutiral Odkar se je na papirju skoraj končala lažna epidemija je svet izgubil dokončno človeško povezavo z resnico in poštenjem. Bankirski izum, največji po letu 1913, je pokazal, kako se dobički lahko višajo z le malo dela, vklapljanjem in izklaplanjem 5G in medijev, strankam v bankah, torej navadnim ljudem pa ni težko

Wed, 27. May 2020 at 20:58

188 ogledov

Bo Palestina končno zlomila zločinski svet?
Čudne so novice, ki prihajajo iz Palestine, točneje tudi iz dežel, ki si nabirajo točke na mrtvih in podporo Sionistov s Palestinskimi zločini. Vemo, da je Trump že pred meseci podpisal dovoljenje za novo krvavo okupacijo Zahodnega brega, saj je vendar Izraelska lutka. A tokrat preseneča podobna lutka, ki je svoje delo opravljala v Siriji, pa še marsikje in vedno znova med vrsticami napovedovala novo veliko Otomansko cesarstvo - Erdogan. Tokrat je stopil na ljudsko stran in Izraelu javno povedal, da ne bo dovolil okupacije Zahodnega brega, ki jo Neatanjahu načrtuje izpeljati julija. Že Erdoganove besede so bile presenečenje - ne bomo nikomur dovolili vzeti Palestinskega ozemlja. Ob njegovem odločnem nasprotovanju, ki pa je vseeno za zdaj še presenečenje, se vse več držav odloča za enako nasprotovanje, med njimi Jordanija in spet presenetljivo Francija in Nemčija. Gre za poštene in človeške namene ali je spet v ozadju hinavsko prikrivanje dogovora? Zaželimo si tokrat poštenja, saj Palestinci že od leta 1917 trpijo, ker so njihovo zemljo obljubili Zahodni zločinci Izraelu, leta 1947 pa so mu jo krvavo podarili. Zakaj Palestina ne bi mogla živeti svobodno in samostojno, čeprav Židovski iztirjenci Sionisti vodijo NWO?  In naj bo na koncu Erdoganovo presenečenje pristno in pošteno, vsaj enkrat, da bo vsaj en narod dobil vrnjeno svobodo in človekove pravice! (virGlobalResearch)

Wed, 27. May 2020 at 18:25

91 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 20.5.20
Čebele bodo še nekako preživele, ljudska rasa je preneumna! Kot ljudje ne dojemajo pomena čebel, Donald dojema le zeleno papirnato ali digitalno resnico. Če si Sionist, pa tudi, če si odvetnik, pomeni, da si zločinsko ZA cepljenje. Hudo je le, ker so s tem povezani tudi računalniški programi. Pa njim kakšen Antivirusni program še pomaga, svetu nič več! Zato pa vsi, ki lažejo o odstranitvi Globoke države podpirajo zločine zoper nedolžne, naj bo Sirija ali Palestina! Logično, kajne?

Tue, 26. May 2020 at 18:13

104 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 19.5.20
Živali se lahko smejijo, saj njihovih možganov ne poneumlja politika, le namerno jih uničijo laboratoriji. Zato pa virusi politikom uničijo možgane in vojska je zanje edina rešitev. Hudič je le, ko na najvišjih zdravstevnih položajih sedijo res najbolj zabiti in zlobni, vse za svojo korist. Bodo lagali dan in noč in resnice nikoli ne bodo prepoznali, kaj šele hoteli!

Zadnji komentarji

Prijatelji

achilles arrowFranc MihičRodovni VrtičkarBranko BrinkoČrt TavšDan SodniMarijan ŽuparićDominik KrajcarDruštvo  CZPNNlom buchelaSodni DanGoran Smuksimon avsecTamara Kranjec-LaganinSTOP The NWODavid KodbaDejan KosAndrej SlovenijaMarko JezernikRadmila ČučakJanez GrilAnsar AllahZlatko herncicbarbka sprukOgard KavonMajin MaražKeyser  SozeRock ForMoneyAna KosGORAZD Gogo VELNER -  DJoʞkoVitomir HorvatDajana  Babič

NAJBOLJ OBISKANO

Razkrijte svojo revščino - četrta zgodba