Razkrijmo svojo revščino - tretja zgodba
Božo žabjek

Sobota, 22. februar 2014 ob 17:21

Odpri galerijo

Še ena kratka a zelo nazorna zgodba. Država izigrava državljane z vedno kasnejšim upokojevanjem, čeprav že zdaj ne morejo za časa svojega življenja porabiti, kar so državi vplačali v pokojninski sklad (denar iz njega od leta 1991 odhaja neznano kam,kajne Peterle?, in za izživljanja). Še zelo malo pa se bomo upokojevali predno nas položijo v krsto, oprostite v peč, kdo pa bo še imel za krsto. In potem zlorabe inštitucij, ki bi morale revnim dajati socialno pomoč. Če imaš 50m2 nikakršne zemlje, ki je vredna 50 €, potem imaš dovolj za preživetje in ti ne pripada pomoč. Če pa imate hišo in rabite oskrbo, ker nimate sorodnikov, pa vam bodo hišo zaplenili in jo, kot v Ljubljani prodali kar lastniku Tovarne, ki oddaja svoje prostore CSD-ju. Za razliko od recimo Petana, ki ima 150 milijonov nagrabljenih iz Bank, pa so mu jih tretjino kar na Slabo banko prenesli, ostalo pa bo lahko spet vračal šele čez tri leta, če!! Seveda on pokojnine sploh ne bo rabil, a jo bo vseeno dobil. Verjetno bo osnova za izračun 150 milijonov?

Čudi me, da predvsem ljudje pred upokojitvijo tako nemo opazujejo, kako jih država izigrava in jim krade, kar jim pripada, išče vsak dan nove izgovore in zase najema vsak dan nove kredite? So tiho, da jih ne bo država nategnila še več kot petkrat?

Zato, če je vaša zgodba nazoren primer slovenske revščine, ste znotraj 400.000 oseb pod življenskim pragom, pišite nam zgodbo na protirevscini@gmail.com, pomagajte tudi prijateljem in znancem, ki nimajo interneta, naj naša gospoda izve, kako se izživlja nad najmanj 20% prebivalstva

Sem hotela javno zapisati, pa sem si premislila

Pišem sem. Mojemu najdražjemu je bilo rečeno, da gre v penzijo aprila 2013. Ni imel 40 let delavne dobe, imel je 38 in nekaj, skoraj 39, upoštevali so, da je bil samohranilec in baje nekaj vojaščine. Zato bi šel v penzijo aprila 2013. 
01.01.2013 so spremenili zakon, vojaščina je odpadla, da je bil samohranilec, ker ni bil na porodniškem dopustu tudi, in tako so mu podaljšali čas za vsaj tri do pet let. Kako naj bi bil na porodniškem dopustu, ko pa je bil edini zaposlen? Mati njegovega otroka je bila takrat nezaposlena in ni mogla koristiti porodniškega dopusta. Še v bolnici je bila manj kot tri dni, ker je bila tujka.

In tako sva oba na zavodu, on pri 60tih, jaz pri 53tih, ker sem zaprla s,p., ko je on zgubil po desetih letih - za določen čas - službo, naš mulc, ki ima dopolnjenih 19 let, pa hodi v drugi letnik, ko bi pa res lahko imel že končano poklicno šolo in bil zaposlen kot frizer.

Midva sva brez rednih prihodkov. Nihče naju pri tej starosti ne zaposli, državo pa boli tisto, česar itak nimajo, ne spodaj ne zgoraj! Je pa še vedno mnogo njih na socialki, ki nočejo delati, ker dobivajo več penezov kot bi jih, če bi bili zaposleni. Poznam osebne primere. 

Socialke ne moreva dobiti, ker sva multi milionarja, zaradi tiste nekaj krpe neobdelane zemlje, ki niti naša pravzaprav ni, saj imava še sodediče, kar 14 njih, zemljica pa je od leta 1971 že neobdelana. Kako preživiva ne bom razlagala

Tako to je. 

Kar pošlji Borutu Pahorju, morda se bo zamislil nad problemi, ne samo nas, tudi drugih. 

Večje sranje je, če nekaj imaš, kot če resnično nič nimaš. Poznam ogromno takih. 

LP,

VK

Galerija slik

Zadnje objave

Tue, 26. May 2020 at 18:13

42 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 19.5.20
Živali se lahko smejijo, saj njihovih možganov ne poneumlja politika, le namerno jih uničijo laboratoriji. Zato pa virusi politikom uničijo možgane in vojska je zanje edina rešitev. Hudič je le, ko na najvišjih zdravstevnih položajih sedijo res najbolj zabiti in zlobni, vse za svojo korist. Bodo lagali dan in noč in resnice nikoli ne bodo prepoznali, kaj šele hoteli!

Mon, 25. May 2020 at 18:29

102 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 18.5.20
Korona nateg je izjemno pomemben, zato WHO posluša ukaze dan in noč. Da pa pomotoma ne bi izginila, so novi in novi stolpi 5G zelo pomembni. Ko jih združimo pa dobimo zdrav izdelek hudičev - smrtonosno cepivo. Zato so cirkuške vojaške parade vsak dan, po celem svetu. Ob strani sta izginotje Francije in Slovenije.

Sun, 24. May 2020 at 18:08

84 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 17.5.20
Kdo bi si mislil kako obsežne vojaške operacije so potrebne za obvladovanje ovac? Pa hkrati kako politične poslušne ovce vodijo celo ljudstva? Res pa te politične ovce brez možganov podpirajo 5G zločine, hkrati pa ne dojemajo, da so namenjeni tudi njim, ker so te ovce na prenizkem razredu vladarjev. Pa lepo noč z robotko!

Sat, 23. May 2020 at 18:50

102 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 16.5.20
Peticija zelo povezana tudi s COVID-19 Celo, če bi rekli, da je razlog podpisa peticije zgolj zaradi ogabnih laži povezanih z namernim uničevanjem ljudstev, bi bilo dovolj tehtno, da podpišemo peticijo. Kar so si danes v večernem dnevniku privoščili na Javni TV je zares grozljivka, kot bi prihajala iz ust filmskega ali resničnega Drakule. "Svet navdušeno podpira iskanje......(za nadaljevanje klikni naslov članka)

Fri, 22. May 2020 at 17:51

149 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 15.5.20
Satanizem skozi mnogo strank, edina prihodnost večine politikov. Oni sicer l lutkovno masko, vi pa pdtaknjeno za lažno Korono čimprej snemite. Vam tudi proti vojaški državi ne bo pomagala. Bo pa mladim pomagalo, ko obdavčijo stare z davkom na Korona virus. In kot ne smete vedeti zakaj je vaš bližnji umrl ne smemo vedeti, zaradi kakšnih vaj imamo epidemijo!

Thu, 21. May 2020 at 20:18

105 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 14.5.20
Končajmo z RTV naročnino Mnogi ljudje sploh ne gledajo Javne TV, ker nimajo skorajo kaj gledati, pa morajo zato vsak mesec plačati naročnino. Precej jih TV sploh ne gleda več, ker je to orodje poneumljanja javnosti, a tudi oni morajo RTV naročnino plačati. Vsebina je kuharsko spletkarska, plačano politično zavajajoča in zavestno ukazana za širjenje strahu....../za nadaljevanje klikni naslov članka/

Zadnji komentarji

Prijatelji

achilles arrowFranc MihičRodovni VrtičkarBranko BrinkoČrt TavšDan SodniMarijan ŽuparićDominik KrajcarDruštvo  CZPNNlom buchelaSodni DanGoran Smuksimon avsecTamara Kranjec-LaganinSTOP The NWODavid KodbaDejan KosAndrej SlovenijaMarko JezernikRadmila ČučakJanez GrilAnsar AllahZlatko herncicbarbka sprukOgard KavonMajin MaražKeyser  SozeRock ForMoneyAna KosGORAZD Gogo VELNER -  DJoʞkoVitomir HorvatDajana  Babič

NAJBOLJ OBISKANO

Razkrijmo svojo revščino - tretja zgodba