Voltaren ali Naklofen? Ne hvala, naj se Lek in Krka mažeta z njima!
Božo žabjek

Sobota, 19. april 2014 ob 20:58

Odpri galerijo

Po zelo dolgem času se nepričakovano oglasi pri meni star prijatelj. Presenečenje je pristno, toda njemu se zelo mudi vstopiti.

»Prosim, odpri, hitro, zelo se mi mudi.«

»WC je v prvem nadstropju«  mu še v hrbet povem

»Ne, ne, samo kavč rabim, da lahko slečem hlače in si koleno namažem z Volaternom. Tako me boli že nekaj dni. Grozno.!«

»A, tega pa pri meni ne boš naredil. Pa, če bi te sovražil. Jetra in srce si, če to res hočeš, uničuj doma, pri meni nikakor.«

Zabodeno me gleda z Voltarenom v roki in se sili, da ne odvije zamaška na tubi.

»Ne me še ti, a ni dovolj ta bolečina?«

»Takole se zmeniva – dam ti gabezovo mast in se z njo namaži, medtem pa ti povem kaj več. In po koncu zgodbe ti dam še nekaj žlic zelo koristne sladice. Velja?«

Sicer prikimava a mu ni jasno. Seveda, kot velika večina nasede zdravniku in predvsem farmacevtom, čez pol leta pa bi jokal, ker bi mu v bolnici povedali, da so mu jetra odpovedala.

»Veš, Voltaren je v sestavi diklofenak, praktično enak kot Naklofen. Pa ga farmacevti prodajajo še za odpoved ledvic, razjedo želodca, infarkt, možgansko kap, pa še v ostalih zdravilih sproža toksično delovanje. Kaj bi res tako rad pospešeno na Žale?«

Prijatelj si še vedno maže koleno a njegove oči so kot bi ga že zadela kap.

»Kaj že en mesec uporabljaš Voltaren, da so ti na očeh vidne srčne posledice?«

»Človek, 14 dni. A ti meni nakladaš ali govoriš resno?«

»Vzemi kot želiš, a pri meni zdravil ne boš našel. In odkar jih nimam, sem drugi človek. Tole gabezovo mast ti dam, ko ti jo zmanjka, pa kupiš novo še meni. Zdaj pa še tale skodelica za naslednjo uro, midva pa bova klepetala o časih, ko se nisva videla. Tole je le domača skuta, pomešana z domačo sladko smetano in naravnim čebeljim cvetnim prahom. Počasi uživaj po žličko v naslednji uri!«

Ena ura je minila kot bi mignil, a njegov zadnji stavek je bil končno dojetje:« Torej umremo, ko drugi to hočejo, brez hrane in denarja ali s strupenimi zdravili?«

Prikimam, seveda zelo zaskrbljeno in mu na koncu dam še listič.

 Ribje olje revmatoidni artritis ne le zdravi (dokazano v študijah), ampak ga tudi lajša, saj zmanjšuje vnetje in bolečine (dokazano v študijah). Hkrati je ribje olje zdravo tudi za srce in možgane. Pomagajo tudi kajenska paprika oz. čili (z zdravilno učinkovino kapsaicin) - dobi se tudi v obliki kreme, pomagajo pa seveda tako kapsule kot redna dnevna uporaba same začimbe na hrani, ehinaceja, selen, laneno olje in sveže mleto laneno seme, svetlinovo olje, bromelin, kombinacija glukozamina, hondroitina in MSM (metilsulfonilmetana), SAM (aminokislina S-adenozilmetionin), bozvelija (Boswellia serrata), niacinamid (vitamin B3) in še in še. Narava ve najbolje. Ker pa je tudi Naravo včasih treba preveriti, je bilo vse navedeno preverjeno in dokazano v študijah. (Marusa Lamut)

 »Tole si spravi najmanj tja, kjer hraniš denar. Seveda doma!«

Ko se za prijateljem zaprejo vrata nehote stopim v WC. Tam pa me pričaka neverjeten glas:

»A zdaj boš pa vame stisnil to strupeno tubo? Prijateljica sem ti že deset let, nikoli te nisem izdala, ti boš pa zdaj mene in moje znance na mojem drugem koncu spravil v dokončen pokop?« Šele tedaj opazim, da sem brez pameti hotel tubo iztisniti v WC školjko.


							Enako strupen kot Novartis

DicloDuo, SicloFlex, DicloJet, Naclof, Naklofen, Neodolpasse, Olfen Lactab, Voltaren Dolo, Voltaren Forte,
Voltaren Rapid – pazi DIKLOFENAK

Ne bom pa vam povedal,  kakšen smeh prijatelja je bil čez tri dni, ko me je klical po telefonu


							Gabez, le eden iz bogate narave!

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 1. Feb 2023 at 16:04

64 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 23.1.23
Blizu smo Dnevu spomina na holokaust, ki ga podoživljamo tudi danes. Bo Nemčija s tanki rešila EU kot jo je v 2.Svetovi vojni? Kot EU služkinja zahtevam, da me Črna gora posluša in uboga tudi na sodnem področju. Je bil kraken dostavljen po navadni pošti zaradi manjšh stroškov.

Tue, 31. Jan 2023 at 16:46

79 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 22.1.23
Moraš v Sloveniji tudi uradno postaviti merilnik čistih zračnih zastrupljanj. Je Umetna inteligenca za nas rešitev, saj ne bomo več rabili ne seksa ne zdrave pameti. Norčujejo se iz mene pa si samo o denarju izmišljujem zgodbe. Je Kerry v živo doživel nezemljane in prostitutke v Davosu!

Mon, 30. Jan 2023 at 16:44

92 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 21.1.23
5G v šolah je zelo pomemben, celo 600€. Macron hoče spremembo pokojninskega zakona, zato je milijon Francozov na cesti, kot pri nas. Počasi bodo v delavnicah delali samo še roboti, le na snegu pravi ljudje. Gasilec je beseda leta, politik je prepovedana beseda. Si je ta služil s kovid zločini premiersko mesto v Novi Zelandiji.

Sun, 29. Jan 2023 at 17:01

147 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 20.1.23
Je gospa neverjetno zadovoljna za svoje služabništvo globalistom. Je Finska preblizu Ukrajini in norosti, zato hoče tam vojno še 15 let. A zakaj imajo vlaki iz Kamnika toliko zamude? Bo komisar za EU socialno pomoč pomagal izdatneje predsedničenemu možu?

Sat, 28. Jan 2023 at 16:40

102 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 19.1.23
Aplikacija za ogled porabe državnega denarja je v stadiju nedosegljivo prebivalstvu. Če ljudje nočejo cepiv in krave ne prenehati naravno delovanje je odstop edina rešitev. So vzgojiteljicam odobrili višje plače, torej boste to z višjimi cenami vrtcev pokrili vi sami. Muzej razkrivanja resnice so morali zapreti!

Fri, 27. Jan 2023 at 17:03

90 ogledov

Slovenski in svetovni politični hlev na dan 18.1.23
Politika se dotakne upokojencev le kadar jim bodo ti koristili v njihovih načrtih. Usklajevanje o denarju v zdravstvu ni težko za oblast. Če hoče preživeti mora mož Predsednice dobiti socialno mesečno pomoč 850€. V Trbovljah zelo skrbijo za upokojence, z ogrevanjem jim vzamejo  vse.

Zadnji komentarji

Prijatelji

Ursus BruskinVid Dobnikarachilles arrowFranc MihičRodovni VrtičkarBranko BrinkoČrt TavšDan SodniMarijan ŽuparićDominik KrajcarAni  Bidar osebni blogDruštvo  CZPNNlom buchelaSodni DanGoran Smuksimon avsecTamara Kranjec-LaganinSTOP The NWODavid KodbaDejan KosAndrej SlovenijaMarko JezernikRadmila ČučakJanez GrilAnsar AllahZlatko herncicbarbka sprukOgard KavonMajin MaražKeyser  SozeRock ForMoneyAna Kos

NAJBOLJ OBISKANO

Voltaren ali Naklofen? Ne hvala, naj se Lek in Krka mažeta z njima!