Članek
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (11)

Kot sem nakazal, bo potrebno iti od stavka do stavka, laži očitno ne bo težko najti, pa še verjetno po tej prvi analizi dodati še kakšno oceno. ...

Objavljeno Jul 31, 2019

ali...
 
O zakulisju III. SLOVENSKE POLITIČNE LIGE


Kot sem nakazal, bo potrebno iti od stavka do stavka, laži očitno ne bo težko najti, pa še verjetno po tej prvi analizi dodati še kakšno oceno.


(2) Video posnetki

Blaž, imel si se za drugega človeka v Gibanju Zedinjena Slovenija, čeprav to nisi bil. LAŽ 012

a) V stranki nisem hotel biti na kakšnem višjem mestu, razloge sem - upam, da dovolj razumljivo - opisal že prej.
b) Po izkušnjah v politični stranki sem bil na prvem mestu (sem le bil tajnik Nove stranke, recimo od 1996 do 2004).
c) Po ostalih političnih izkušnjah sem bil na prvem mestu, od 1996 sem neprekinjeno spremljal in interveniral, seveda v okviru danih možnosti.
č) Zanimivo, da gre "novinka" v stranki takoj razmišljati o najvišjih položajih.

V začetku leta 2017, ko sem vstopila v stranko, sem bila v kontaktu z Andrejem in s teboj. LAŽ 013

a) Zakaj ni sposobna pisati v dvojini, saj sta prišla skupaj z možem Mihom, bila sta - in sta še - nerazdvojni tandem? Resda on izgleda kot kak brdavs, je bil pa glavni skrbnik za vse lažne profile, ki so Ani(ci) prikazovali popularnost.
b) Kako me lahko v prejšnjem stavku "degradira", v naslednjem pa pove, da je bila v kontaktu s Šiškom in menoj? Zakaj menoj, če sem bil nepomemben? Zakaj ni bila v delovnih stikih z Ljubecom, ki se je ves čas na glas hvalil (ko je spil dovolj piva), da je stranka njegova, saj da on vse to financira?

Začela sem delati objave in posnetke, ti si mi obrazložil 90. člen ustave. Jaz sem ga v posnetku obrazložila na preprost način, tako, da je bil večini ljudem razumljiv. LAŽ 014

a) Kako lahko "začne delati objave in posnetke" nekdo, ki je v stranki popoln novinec, in daje na svoje video-posnetke uradni logotip stranke? To je mogoče samo v primeru, ko stranko vodi en sam človek, v tem primeru seveda "ljudovladni diktator" Šiško. Kar je za Ani "preprost način", v resnici pomeni, da ženska nima pojma, za kaj gre. Njena "večina" je tudi izmišljena. Če bi bilo res, da je "njej uspelo obrazložiti 90. člen Ustave", potem bi sedaj vsi gledali prav tisti video in bi bili po teh letih že alarmirani toliko, da bi stranka že samo zaradi te vsebine pridobivala člane. Pa jih seveda ne.
b) Kasneje bom prikazal, kako se je njen "preprost način" razlikoval od nekih kakovostnih najnižjih standardov, ki bi jih pričakovali.
c) Prav zaradi njene in Šiškove samovolje je vrh stranke (vsi ostali, ki niso bili Šiško in Bidarjeva) predlagal ustanovitev omenjene skupine za spletno delovanje, jaz pa sem bil kot "nepomemben" imenovan za njenega vodjo.

Posnetke sem govorila iz glave in jih vedno dala Andreju pred objavo v predogled. Bila sem pač nova v stranki in nisem želela delati kiksov. LAŽ 015

a) Si nov v politiki. Nekaj tednov v stranki. In že si glavni razlagalec, kaj stranka je, pri tem pa se posvetuješ zgolj in samo s Šiškom?
b) Če si nov v stranki, se učiš in sprašuješ. Ani in Miha tega nista potrebovala. Stranka je kot vodka ali viski, pač nekaj nabijaš "iz glave" in že imaš video.
c) Če res ne bi želela delati kiksov, potem ne bi delala take množice videov na tak način, pri tem pa ignorirala številne pripombe članov od vsepovsod.
č) Videi so bili abotni. Poglej v slovar. Dobiš ga na spletu. Guglaj, če je treba...

Moji številni posnetki so postali gledani, imela sem po par deset tisoč ogledov, to pa je tebe zmotilo. Namreč tvoji posnetki so imeli par sto ogledov. LAŽ 016

a) Tu se samo vidi njena obsedenost z nekakšnim "uspehom". "Moji posnetki" so bili praktično vsi na youtube in so bili vsi precej daljši, precej bolj vsebinsko zahtevni, sploh pa nikoli nisem delal na tem, da bi imel "več ogledov".
b) Bidarjeva sicer tega ni sposobna dojeti, ampak moji posnetki bodo ostali v času kot dokument nekih tektonskih premikov v slovenski ustavni ureditvi in politiki, njeni bodo ostali kot meketavo mešanje zraka.
c) Če naj bi me zmotilo število njenih ogledov, je bilo to izključno zato, ker je naenkrat Šiško dal možnost skrajno nepreverjeni osebi (se spomnite, da je dal "preveriti" Roka Melinka, dolgoletnega zvestega soborca?), da postane v javnosti najbolj izpostavljen obraz politične stranke.
č) Moja "intimna" vloga v ZSi je bila, podobno kot v Novi, skrbeti za rast stranke, za njen ugled in prepoznavnost v javnosti. Sem že opisal, da mi je v Novi uspelo, pri šiškovanju pa so bili izhodiščni pogoji popolnoma drugačni.

Jaz nisem bila politik in sem se želela učiti glede zakonov in sem te tudi večkrat poklicala. Od začetka si mi pomagal in mi kaj obrazložil. Kaj kmalu si mi pa začel govoriti naj raziskujem in poguglam. LAŽ 017

a) Aha, torej "nisi politik", "se učiš", imaš pa čisto dovolj pojma, da se pojavljaš v videih stranke in druge poučuješ o tem, česar še niti ne poznaš. Ja, res dober PR.
b) Vsakemu doslej sem še pomagal. Celo tako daleč sem po navadi šel, da sem ljudi "utrujal". Tudi teh, že 11 nadaljevanj bodo prebrali le najbolj vztrajni - in se iz tega kaj naučili. Lepo bi bilo, ko bi lahko rekel samo 6. člen ZVRK in bi ljudje že vedeli, o čem govorim. Zato morajo ljudje uporabiti splet. Gor je tudi kar nekaj mojih videov. Ampak za Ani(co) je študiranje in učenje iz spleta očitno izguba časa. Njej bi naj bi dolžan posvečati posebej več časa, ker ona zna potem tako dobro povedati...
c) Videl sem, da se je prišla le grebsti in dokazovati, ignorirala je vse (tudi moje) pozive, naj ustavi konje, zato me je - povsem logično - minilo razlagati ji, kako in kaj.

Na dan si prišel tudi z idejo, da bi jaz morala pisati besedila kaj bom govorila v posnetkih, da bo par članov to pregledalo in popravilo. Takoj sem povedala, da bo to težko, a sem kljub temu pristala in probala. Že pri prvem poskusu se je zalomilo. LAŽ 018

a) To ni bila le moja ideja. To je bil logičen poziv vseh, ki imajo vsaj 5 dek izkušenj, da je nujno in neizogibno, da se stvari pripravijo vnaprej.
b) Ja, zanimivo, kako je naenkrat težko sestaviti nekaj, kar ima rep in glavo.
c) Resnica je to, da je "pristala in probala" šele takrat, ko so glede tega zvonili že vsi alarmi, točneje na sestanku 10.5.2017, kjer je morala "kapitulirati" in se skesati, ter obljubiti, da odslej bo pa delala po zastavljenem protokolu.
č) Prej (LAŽ 014, točka b) sem napovedal, da bom prikazal, kako pisno izgleda njen "preprost način", ko pride v roke politično vsaj polpismene osebe. No, njen izdelek je šel najprej čez moje roke, potem pa je svoje pripombe dodal še Matija Blatnik. Zdaj pa prepuščam javnost presodi, kdo je tu nor, če Ani(ca) Bidar trdi, da je nameravala "iz glave" govoriti osnovno besedilo, ki ga tokrat prvič (!) vsaj zapisala.

Najprej sem par dni čakala na vaše popravke, ker ti kao nisi imel časa. Andreju sem omenila, da mi je težko pet dni razmišljati o eni vsebini in čakati na tvoj blagoslov o mojem razmišljanju in tudi, da mi je problem knjižno govoriti, ker pač to nisem jaz. Enostavno mi ni šlo, da boš ti popravljal in oblikoval moja razmišljanja. Zaradi tvojega ne odziva  sem posnetek dala v predogled Andreju, ki je posnetek odobril. LAŽ 019

a) Obstajal je protokol. Vsak protokol obstaja zato, da se ga spoštuje. Vsak protokol pa je seveda mogoče izigrati s sklicevanjem na vse možno. Ani(ca) je tokrat uporabila trike, kot je "blagoslov", "moje razmišljanje", "problem knjižno govoriti", "ni pristno", "enostavno mi ni šlo", "mene popravljal", "oblikoval moja razmišljanja". Kokoš blentava je taka, ki se vrže v javnost s tistim, kar ji je ravno tisti čas padlo v glavo. Normalni ljudje, kaj šele politiki, pa vadijo, se pripravljajo in pilijo svoje nastope. Ko bo to dojela, bo verjetno Sava že proti Gorenjski tekla.
b) Skupaj z Andrejčkom so torej vsi trije (ne pozabimo možeka, skritega v ozadju) povozili protokol. To je bil meni drugi resen alarm (poleg vseh trikov z vislicami), da špilajo svojo igro in da so se že odločili iti do konca. Ni me "deklasirala" ona, ampak me je Šiško izdal. Je le vsebinska razlika.
c) Z Matijo sva bila oba zgrožena nad revščino njenega izdelka in preden sva se lotila obdelave, sva se morala dobro pripraviti. Ni lahko z nasmeškom jesti pomij. Zato tarnanje nad "petimi izgubljenimi dnevi" v ekipi, ki dela na škrge in prostovoljno, kaže na skrajno nespoštovanje sodelavcev in nedojemanje resničnega stanja.
č) Ona pa nerada razmišljaš dlje kot pet dni o eni temi...   Ampak taka je pač "naša Ani", sedanja sopredsednica ZSi.

Zaradi tega dogajanja okrog enega posnetka si Andreja označil z izdajalcem in mene z lažnivko. Mislim, da to ni način, da se tako dela z ljudmi, ki so pripravljeni delati v dobro stranke in v dobro Slovenije. Ravno zaradi tega si na sestanku, kjer si vzvišeno sedel en meter stran od nas in gledal v strop, zahteval, da se nama zahvalijo za sodelovanje in naju izključijo, ker se z nama ne da delati. LAŽ 020

a) Njenih samovoljnih video-izdelkov pred tistim, ki bi moral biti prvi "po protokolu", nisem šel štet. Bilo jih je pa kar precej. Naj mi kdo pomaga s štetjem, če se mu ljubi.



b) Ni šlo torej le za "dogajanje okoli enega posnetka", ampak za večmesečni sistematični vdor v stranko in izrecno samovoljo s strani njenega predsednika Šiška.
c) Bidarjeva in Šiško po tem, kar vse sem moral videti in doživeti v letih od 2006 do danes, po moji oceni ne delajo v dobro ne stranke, še manj pa v dobro Slovenije. Imajo popolnoma drugačne interese, ki pa jih pred javnostjo seveda skrivajo. Od teh zapiskov dalje bo to sicer težje.
č) Sem že opisal, da je bil tisti moj poziv, da se umakneta, oziroma da se ju izključi, samo še moj zadnji "dramatični" udarec, tudi z namenom preverjanja, kako se bodo vsi skupaj odzvali. In sem dobil dokaj pričakovani izid, Bidarjeva in Šiško niso niti za trenutek pomislili, da bi se onadva morda umaknila iz aktivnosti vsaj za kak mesec, da se strasti pomirijo. Zato sem vstal, sporočil odstop in odšel. Vedel sem namreč, da moram prav v tistem trenutku oditi, da vam je uspelo izigrati mene. Nisem pa vedel, da bodo izigrali tudi druge, da bodo sledili njihovi izstopi, kaj šele da bodo že isto leto stranko trdno zasidrali ob bok rdeči zvezdi. Tega si pa res nisem predstavljal. Kdor zna, pač zna.

Ko ti je Andrej razložil, da taka zahteva ni v skladu s statutom stranke, da bi bilo najprej potrebno sprovesti disciplinski postopek, si užaljen vstal in odšel. LAŽ 021

a) Glej prejšnjo točko č.
b) Ni bilo užaljenosti. Bilo je nekaj stresa, zaradi Šiškovega teatralnega in nepričakovanega dretja v lokalu, pred vsemi. Bilo je nekaj stresa zaradi spoznanja, da me je dokončno izdal človek, ki sem mu zaupal in pomagal 11 let. Bilo je nekaj klasičnega strankarskega adrenalinčka. Ne pa mešat zraven užaljenosti. Kaj takega lahko pribije le užaljena gospodinja, ki svet okoli sebe dojema le prek čustev. Tistega pa, ki ima ob tem še vsaj malo zdrave pameti - in jo tudi uporablja - pa razglaša za takega, ki po svetu hodi "brez čustev", oziroma "čustvene inteligence". Lepo vas prosim, ne nasedajte takim manipulacijam agentov, ki prihajajo razsuvati in prevzemati stranko.
c) Ker so oni kršili protokol SPLED-a, sem si za konec seveda nekaj dramaturgije privoščil tudi sam. Priznam, v tem "kršenju statuta" sem tudi nekaj malega užival.

Aja, ko te je Andrej vprašal, kaj pa računalnik, ki smo ti ga kupili približno teden pred tem, si rekel da je to za minulo delo. Tudi midva z možem sva prispevala 40€ za računalnik, po katerem sedaj trosiš laži. Če si slučajno pozabil. Pri meni doma smo imeli sestanek na katerem smo zbirali pojezdo oziroma prostovoljni prispevek, ko si rekel, da imaš preslab računalnik, da bi lahko vodil spletno FB skupino stranke ZSi. LAŽ 022

a) Aja, slabi lažnivci ne znajo zapustiti tistih vzorcev, ki so si jih zadali za blatenje drugih?
b)  Sem že mnogokrat pojasnil, da je bil računalnik darilo, da je bil le skromna protivrednost mojega minulega dela za stranko, za Hervarde in za Šiška, in da se moroni, ki se okoli vozijo z BMW-jem, trošijo denar za vožnje s helikopterjem, najemajo Marjana Smodeta, najemajo limuzine pred sodišče in se trkajo po prsih, kako da so domoljubi nekaj mesecev ali par let, pač naj ne oglašajo, da so nekoč celo dali "40 evrov" za nekoga, ki je 23 let deloval za dobro in demokratično Slovenijo ter napravil reči, ki jih oni še danes niso sposobni dojeti, kaj šele spoštovati.
c) Smo prebrali - imam pravico porabljati ure in ure na FB za ZSi, urejati skupino in koordinirati vse spletne dejavnosti (pri čemer mi je oni računalnik že crkoval in se pregreval, zaradi neverjetne porabe spomina že samo s strani Facebook-a), nimam pa pravice pričakovati, da bi mi ta ista ekipa kaj v zameno tudi dala. In potem ko mi nekaj celo dajo in me njihov firer/hefe/vojvod izda, bi naj moral jaz teči domov in jim računalnik prinesti nazaj, sam pa se skriti v kakšno drvarnico in se nikoli več oglasiti. Ja, nekaterim se za čustveno inteligenco res ni bati...   je pač nimajo.

Od februarja do maja nisi naredil čisto nič, potem ko smo ti kupili računalnik, pa si enostavno odšel. Ves čas mečeš naprej, da si računalnik vzel za minulo delo, ko si sodeloval z Andrejem pri društvu Hervardi. Takrat je bil sestanek Gibanja Zedinjena Slovenija, menili smo se nadaljnjem delovanju stranke, nič o Hervardih in tvojem minulem delu. LAŽ 023

a) Od februarja do maja sem lahko samo še opazoval, kako Bidarjeva prodirata v vsakdan stranke, vse več reči se je vrtelo okoli njiju, vse po nalogih/navodilih in željah Šiška. Stranka je obstajala sicer pred tem, nekaj let, pravzaprav od 16. junija 2014, ampak kaj to 20. maja 2017 briga otroke in agente...
b) Nisem "preprosto odšel". Ni bilo ravno preprosto. Bilo je potrebno ohraniti zdravje in vero v človeka. Sem se moral kar potruditi :)

Kot pravni strokovnjak, za kakršnega se imaš, bi lahko ločil pravni status društva in politične stranke. Se ti ne zdi?  LAŽ 024

a) Koza ne more iz svoje kože. Meketa in bode.
b) Ani(ca) je samo znotraj te druge točke dodala 13 laži, pri čemer sem uporabil skrajno konzervativno štetje.
c) Nekaj sem pa res enkrat slišal nekoga govoriti, da je razlika med stranko in društvom ta, da rabiš za ustanovitev stranke 200 članov, za ustanovitev društva pa najmanj 3.
d) Tako da se seveda ne morem ne imeti, kaj šele javno razglašati za "pravnega strokovnjaka", je pa po drugi strani res, da bom menda s 5. in 6. dobljeno zadevo na US pa le podrl kak "nestrokoven pravniški rekord" v državi.

Pa recimo, da imam vsaj nekakšen občutek za jezik, če že ne kar za pravno-filozofskega, če sem bojda čisto solidno prevedel nekaj takega v pol leta. Kaj mislite?

p.s. se zavedate, da smo šele pri drugi točki od desetih? :)

NAPREJ NA 12. DEL

Težki idioti, levičarji in južnjaki se spravljajo na slovenski priimek Babič. Izvori priimkov Imenoslovec prof. Pavle Merku Koliko je točno splošno verovanje, da so priimki na -ič hrvaškega oz. srbskega izvora? Tako kot z verovanji nasploh, ljudje ne morejo vedeti, da se pojavi priimek Babič najprej v Trstu, potem v slovenskem prostoru in šele 200 let pozneje v Srbiji! Zdaj to dopovej ljudem, ki si ponavljajo že dolgo stoletje, da so vsi priimki na -ič balkanski. So tudi. Pripona -ič je lastna vsemu slovanskemu svetu, celo Rusom. Kaj je sploh pomenil Babič? Otrok, ki mu je mati umrla pri porodu in ga je vzredila baba, to je starejša ženska iz družine, iz klana ali iz vasi. Baba je sprva slovanska beseda, ki nima najmanjšega slabšalnega pomena: pomeni poročeno žensko. Danes je ta izraz v večini slovenskega prostora dobil slabšalni pomen, vendar pa v Benečiji baba nima nobenega slabšalnega pomena. Če v Terski dolini srečam 25 let staro žensko in jo nagovorim: "Čujte, baba," mi ne bo zamerila. https://www.mladina.si/93287/izvori-priimkov/

Kritiko Šiška sem jasno oblikoval in objavljal od 20.5.2017 dalje. Kaj jaz morem zato, da se je odločil, da je "najboljša taktika" molk. Verjetno je imel kar prav, ker Ani(ca) ni zdržala in je zdaj pokasirala svoje.

A to govoriš o Srbinu, ki izgleda kot migrant? Je odigral mutavca in po nalogu kirgizistanske agentke igral vunbacitelja. Je povedal, da ni bil sam, da je bilo tam takoj še enih 5 mulcev, s sindromom čivave - in sem se mirno umaknil? Ta tvoj sodelavc ma veliko krizo identitete. Rad bi bil junak, ni pa okrog njega Kosovega polja. Zato zdaj deluje kot Srb na Nikopolju. Sicer pa je tudi vam nočnim besedilo očitno pretežko za razumevanje. Ani ni bila, ni in tudi ne bo nikoli nek faktor. O izdajstvu - kot ga je izvedel Šiško - pa očitno tak veste vse in imate do takega početja simpatije. Jasno, samo takrat, ko to izvajate vi. Če bi vam to kdo naredil, bi se ga šli nalit, spuščat narodnjake in tugovat... Ono... KAKO SI MOGAO, BRATEEEEE