Članek
Energetska mesta v družinah
Objavljeno Feb 03, 2016

V vsaki družini ima vsak svoje energetsko mesto. Najprej sta mož - moški, na njegovi levi strani žena- ženska, sledijo otroci po rojstvu. Prvi spočeti otrok je na prvem mestu. Drugi na drugem... To pomeni da ima vsak zarodek svoje mesto. Tudi, če je bil splavljen spontano ali načrtno. Vede ali nevede. Ženske imamo včasih kratko nosečnost, dva tedna, niti ne zavedamo se, da smo noseče, otrok pa je z energetskega vidika tukaj. Posebna zgodba so umetno ustvarjeni otroci. Vsak zarodek je otrok, pa če “gre naprej” ali pa “se jih prime preveč” in jih odstanijo. Vse, kar začne rasti v ženski, je energetsko otrok.
Velikokrat se potem zgodi, da zamenjamo mesta v družini. Ali želi otrok zavzeti mesto očeta, mama, katerega drugega otroka.... In potem nastane v taki družini kaos. In je potrebno nazaj vzpostaviti red. Energetsko se to vse da, tako preveriti, kot popraviti.
Druga zgodba pa je pri ločenih družinah. Vsaka prvo ustvarjena družina je vedno na prvem mestu. To pomeni da če se dva ločita in ima ženska novega partnerja, je njegovo energetsko mesto na koncu, za vsemi njenimi prejšnjimi otroki. In njuni novi otroci sledijo na koncu, ne na začetki, ker je to nova zveza. Ravno tako je pri moškemu, ki se loči. Naprej je prva žena, in njuni otroci, nato je druga žena in njuni otroci. Po pomembnosti se energetski red tako šteje. In vse drugo je zmešnjava. Ta red je potrebno spoštovati, sicer družine ne morejo v polnosti funkcionirati.
Ko se otrok poroči, je njegova družina prva, osnovna in primarna celica. On, če je moški je na prvem mestu, njegova žena je na drugem mestu, levo od njega.
Velikokrat se zgodi, da eden od staršev vzame otroka energetsko za svojega partnerja. In posledično zaradi tega ta otrok ne more normalno funkcionirati v svoji novi družini, ki si jo je ustvaril. Energetsko se je potrebno postaviti nazaj na mesto otrokav primarni družini.
To v praksi nastane velikokrat takrat, ko se starši ločijo in si mama “vzame” sina za partnerja. Energetsko, ne fizično. Do njega se obnaša, kot bi bil njen mož. Kontorlira odraslega, polnoletnega sina. Mu kuha, pere, skrbi kdaj bo prišel domov in zakaj ga ni, prigovarja, ga pošilja v trgovino, nadzira njegovo živjenje. In tako ženska, ki pride v njegovo življneje njega ne more čutiti kot moškega - moža, ker je on že energetsko mož svoji mami. In njegove energje ni čutiti. To vem iz lastnih izkušenj. Moški govori kako te ljubi, s tabo bi bil, imel otroka, ti pa ga ne čutiš. Ne čutiš ga zato, ker je njegova energija ujeta pri mami. In on sam se mora s tem soočiti in spogledati, in energetsko odvezati od mame. To vse je proces. To so spremembe. To ni kar tako, pet minut, pa je ok. Tudi mama čuti in ne želi spremembe. Pride do odločitve tega moškega kaj želi....