Članek
NA PRIMER - KAJ S TEM...
Objavljeno Jun 15, 2014

Na duhovni ravni začutiš človeka. Potem ta isti človek ima neko stališče, ki meni ni blizu. Pač, nekaj, kar odstopa od mojega notranjega polja. Stališča naj bi bila  sestavljena iz znanja, čustvenega dela in delovanja.

Sama pazim, da je moj duhovni, človeški del skladen z mojim delovanjem. Seveda, nihče med nami ni brezmadežen. Smo samo bitja, ki iščejo bolj ali manj uspešno ravnovesje.

Zadnjič mi je nekdo rekel, da se meni težko zaupa. Pa vendar, že celo svoje življenje pazim, kaj delam živemu svetu. Pač, kolikor zmorem, znam, vidim...skladno z razvojem.

TU BI PODALA NEKO MNENJE. Do Jugoslavije čutim veliko naklonjenost. To je moja bivša domovina v kateri sem odraščala v miru. Tega mi iz srca nihče ni izpuli. Jaz življenjske izkušnje ne izdajam. In žal mi je, da je razpadla. Pač, to je moje mnenje, ki se navezuje na mojo življenjsko zgodbo. Tako, kot jaz spoštujem tuje zgodbe, tako lahko tudi drugi spoštujejo mojo. S partizanščino in drugimi opredelitvami nimam osebne izkušnje. Zato ta del zgodovine, kjer me ni bilo, potrebujem OBJEKTIVEN VPOGLED...pač, skladno z mojo trenutno razvojno stopnjo. Nekatere teme bom mlela do smrti, ker vpogled širim, višam, poglabljam...

Težko mi padejo nekatera tuja stališča za 100 let.

Branim LASTNO ŽIVLJENJSKO IZKUŠNJO. Samo na to lahko vežem še kako zdravo percepcijo.

Krava ne more biti polž, pes ne more biti mačka...čeprav so nekateri psi crkljivi kot muce. Samo v vzajmenem spoštovanju lahko pridemo do nekaterih DOGOVOROV, KOMPROMISOV...

LASTNE ŽIVLJENJSKE IZKUŠNJE NE DAM IN NE PRODAM.