Članek
KAKO NASTANE LAŽ
Objavljeno Mar 21, 2014


Torej, mene so majhno, komaj staro dve leti dali od doma. Tako me je mama odstavila od prsi. Šla sem k dedku in babici, ki sta me imela rada...ampak. Oče je komaj čakal, da je otroke zbrcal ven iz gnezda, da je mame ostalo več zanj. Stara starša sta bila očetova starša.

Torej, nekako sem bila dana v ljubečo rejo od 2. do 11. leta. Mama je prihajala dokaj redno. Na njo sem se z...anesla. Otrok čuti, kdo stoji.

Zame je plačevala preživnino. Že takrat sem se spraševala, zakaj preživnino ne plačujeta OBA, zakaj samo mama. ZDRAV OTROK IMA OBČUTEK ZA NARAVNI RED. No, stara mama mi je nekako prišepnila, ko je ta preživnina umanjkala, da sicer mama še ni poslala denarja...a da me ne bodo dali na cesto, ker me vseeno imajo radi. Torej POGOJNA LJUBEZEN. Čeprav so me imeli radi res srčno, to sem čutila...nikoli pa ne veš. Tako sem jaz razumela, da moram biti strašno pridna, nenaravno pridna, če želim ostati in obstati pod varno streho. ZATO SEM ALERGIČNA NA DELOŽACIJE.

No, in na tej točki nastane nepristnost in laž. Narediš vse, da te obdržijo, da pridobiš varnost na nenaraven način.

Tako sem se naučila delati ovinke do prvega naravnega sonca. Kupčkala sem vse, kar nisem smela misliti, povedati, kar me je ogrožalo...(po otroško). Ko je prišla mama, pa sem vse dala iz sebe. TO JE MOJ ŽIVLJENJSKI VZOREC.

Zaznavam v nulo vse, kar je nenaravno...prilagodim se le navidezno in za prvim ovinkom bruhnem kot zmaj, da pridem do ZDRAVJA, do sonca.

Ko sva se z možem poročila, sva živela sedem let na koruzi pod žarki mladega sonca. Potem se sprožijo ti naši vzorci...in interkacija lahko postane problem. TU NAJVEČ POMAGA ZNANJE, VPOGLEDI, OSEBNOSTNA IN DUHOVNA RAST...Najprej se je treba zazdraviti, pozdraviti...pač, kar je realno...potem pa pride na vrsto RAST.

V tem prispevku sem želela vsaj malo prikazati, zakaj nastane NEPRISTNOST, zakaj nastane LAŽ. Temelj je EKSISTENČNI STRAH. Zbrcali me bodo, kje bom živel, od česa...ne smem delati drugim probleme...moram se prilagoditi.

Mene je vedno reševala MAMINA BREZPOGOJNA LJUBEZEN. Tam sem se nadihala svobode, sprejetosti, naravne kreacije...

NIKOLI MI NI BILO JASNO, ZAKAJ NEKDO ZA DRUGEGA NI OK, KO MU NIČ SLABEGA NE POČNE. KAR TAKO. PROJEKCIJE SO HUDIČ!

Zato smo za zrele in zdrave odnose primerni šele, ko smo smo sami sabo naredili obračun. NIHČE NI VEČ IN NIHČE MANJ, NIHČE NI DOBER ALI SLAB...Preprosto živimo po najboljših človeških močeh.

Splača se postati ČLOVEK, ker šele tu uzreš lepote življenja. In tu ni denarja. Tu je samo naša, čisto človeška energija.