Članek
Novi Passat. Uraden začetek prodaje
Objavljeno Dec 02, 2014

Volkswagen v Sloveniji začenja uradno prodajo osme generacije Passata. Vključno z vsemi izpeljankami so do danes izdelali že 22 milijonov Passatov. Vse na tem vozilu je novo. Oblika, tehnologije, motorji, možnosti. Poleg tega postavlja Passat nova merila z maso, ki so jo zmanjšali za do 85 kg, in s porabo, ki je nižja za do 20 odstotkov.

Novi Passat si lahko gledate pri vašem partnerju Volkswagen. Vabimo vas tudi,
da se dogovorite za testno vožnjo. V primeru, da boste novega Passata naročili
še letos, bo za vas navigacijska naprava Discover Media brezplačna. In še ena pomembna novost: novi Passat ima serisko vključeno Jamstvo 6Plus.

Če vas je novi Passat prepričal, ga lahko podprete v njegovi kandidaturi za Slovenski avto leta 2015 ter tako osvojite privlačne nagrade. Vabimo vas,
da si več preberete v nadaljevanju.

Zunanjost. Dizajn novega Passata združuje prečiščeno eleganco in energično moč. Dizajn, ki ni moden, temveč sodoben. Dizajn, pri katerem je vsaka linija premišljena. Novi Passat je nastal na osnovi prečnega modularnega sistema - po zaslugi te platforme je bilo mogoče zasnovati bolj dinamična proporcionalna razmerja (med drugim nižjo karoserijo, daljšo medosno razdaljo, večja kolesa) in obenem izboljšati notranje dimenzije vozila. Passat je tako ohranil vse svoje funkcionalne prednosti, ob tem pa je opazno pridobil na karizmi, ekskluzivnosti in dinamiki. Z novo razvitimi LED-žarometi (LED LOW žarometi serijski za izvedbe Highline) in za vse izvedbe serijskimi zadnjimi LED-lučmi Passat celo ponoči blesti z nezamenljivo podobo. Dejstvo je, da je Volkswagen z novim Passatom postavil na kolesa limuzino in Variant, ki s svojimi čistimi linijami in neizmerno energijo presegata ločnico med srednjim in višjim avtomobilskim razredom. Najuspešnejše evropsko poslovno vozilo tako briše meje med razredi: med srednjim in višjim avtomobilskim razredom oz. med B- in C-segmentom.

Notranjost. Oblikovalci so skladno z ekspresivno zunanjostjo zasnovali notranjost, ki se z estetiko ter čisto in dovršeno podobo ujema s kakovostnim celostnim konceptom Passata. Zaradi številnih novih oblikovalskih rešitev, kot so markanten vodoravni pas z neprekinjenimi prezračevalnimi šobami, in tehnologije, kot je Active Info Display (interaktivni digitalni instrumenti), projekcijski sistem zaslona (Head-up Display) ali ambientna osvetlitev, ki je realizirana kot izjemno tanek pas, se tudi notranjost zdaj predstavlja v tako avantgardni in ekskluzivni podobi kot še nikoli doslej.

Več udobja in varnosti. Novi asistenčni, multimedijski in komfortni sistemi prispevajo k temu, da je individualna mobilnost še bolj vzdržna, da omogoča več povezav, več komunikacije, bolj aktivno vožnjo in da je nasploh še bolj varna. Passat je tako postal vsestranski model, ki s svojimi tehnologijami briše meje med avtomobilskimi segmenti. Med te tehnologije spadajo - poleg digitalnega kombiniranega instrumenta (Active Info Display) in projekcijskega sistema zaslona (Head-up Display) - tudi sistemi, kot so Rear Seat Entertainment, ki temelji na aplikaciji za tablične računalnike, nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in prepoznavanjem pešcev ter še tri svetovne novosti: funkcija Emergency Assist (zaustavitev vozila v sili), Trailer Assist (asistenca za manevriranje s prikolico) in asistenca za zastoje.Več o asistenčnih sistemih ...

Deset motorjev TSI in TDI. Novi Passat bo na voljo z 10 bencinskimi (TSI) in dizelskimi (TDI) turbomotorji z direktnim vbrizgavanjem goriva ter razponom moči od 88 kW (120 KM) do 206 kW (280 KM). Vsi pogonski sistemi so novost v ponudbi za Passat. Poraba motorjev in s tem tudi njihove emisije CO2 so se znižale za do 20 odstotkov. Vse izvedbe so opremljene s sistemom start-stop in rekuperacijo. Za nekatere motorje je opcijsko - za najzmogljivejše pa celo serijsko - na voljo menjalnik z dvojno sklopko (DSG).

Najsodobnejši TDI z močjo 240 KM. Med pogonskimi agregati najbolj izstopa doslej najmočnejši Volkswagnov štirivaljni turbodizelski motor z direktnim vbrizgavanjem (TDI):  to je novi 2,0-litrski biturbo motor z močjo 176 kW (240 KM), ki porabi samo 5,3 l/100 km (to ustreza emisiji 139 g/km CO2). S tem motorjem doseže limuzina največjo hitrost 240 km/h, Variant pa 238 km/h. Zaradi maksimalnega navora 500 Nm je 240-konjski Passat serijsko opremljen s štirikolesnim pogonom 4MOTION in z novim 7-stopenjskim menjalnikom DSG.

Trije nivoji opreme. Enako kot že pri predhodniku, bodo za novi Volkswagen Passat na voljo trije nivoji opreme: Trendline, Comfortline in Highline. Bogato opremljen je že osnovni Passat Trendline: sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili. Od notranje opreme velja omeniti sprednji sredinski naslon za roke s predalom in sprednja sedeža z nastavljivo višino. Funkcionalna oprema vključuje: Keyless-Go (tipko za zagon in izklop motorja), sistem za zaznavanje utrujenosti voznika, funkcijo večnaletnega zaviranja, prikaz prenizkega tlaka pnevmatik, radio Composition Colour s 5-palčnim zaslonom na dotik, napravo za prostoročno telefoniranje Bluetooth, večfunkcijski prikazovalnik Plus, dnevne luči, asistenco za speljevanje navkreber, funkcijo Auto Hold in klimatsko napravo. Poleg tega imajo vsi modeli vgrajen sistem start-stop in program za rekuperacijo. Še bolj izbrana je oprema izvedbe Passat Comfortline, ki serijsko vključuje klimatsko napravo Climatronic s 3-conskim uravnavanjem temperature in tempomatom z avtomatskim uravnavanjem razdalje (ACC). Najbolj bogato opremljena izvedba - Passat Highline - pa poleg klasičnih elementov, kot je oblazinjenje iz alkantare in usnja, serijsko vključuje celo LED LOW žaromete.

JAMSTVO6Plus-Jamstvoza6letzanoviPassat!

Poleg dvoletne garancije po Zakonu o varstvu potrošnikov in Obligacijskem zakoniku vam nudimo JAMSTVO 6Plus, inovativen program jamstev in storitev, s pomočjo katerega boste med vožnjo lahko brezskrbno uživali tudi v tretjem, četrtem, petem in šestem letu starosti vašega vozila ali do 200.000 prevoženih kilometrov, kar nastopi prej. Več o tem ...

DokoncaletanavigacijskanapravaDiscoverMediabrezplačna.

V primeru, da se do 30.12.2014 odločite za nakup novega Volkswagen Passat ali Passat Variant, bo za vas radijsko-navigacijski sistem Discover Media brezplačen.

Navigacijski sistem za radijski sistem Composition Media ima zaslon na dotik s senzorjem približevanja in barvnim zaslonom TFT z diagonalo 16,5 cm ter predvajalnik CD s podporo za datoteke MP3 in WMA in osmimi zvočniki. Sistem ima poleg tega še dve reži za SD-kartice, vmesnika AUX-IN in USB in povezavo Bluetooth za mobilne telefone. Na_zaslonu lahko med drugim prikažete zunanjo temperaturo. Opremljen je z vnaprej nameščenimi zemljevidi za Evropo.