#Slovenija
Belokranjski muzej Metlika

Ponedeljek, 29. marec 2021 ob 12:46

Odpri galerijo

V akciji Naprej v preteklost smo v Belokranjskem muzeju sodelovali že tretjič. Letošnje leto je za našo državo jubilejno, zato je bila akcija tematsko obarvana z zgodovino slovenskega prostora, ki pa seže dlje kot samo 30 let nazaj, ko smo razglasili samostojnost.

Na tem mestu so zbrane vse naše dnevne objave. Postregli smo vam tako s spletno razstavo o vlogi Bele krajine v osamosvojitveni vojni kot tudi s primeri slovenskosti v različnih sferah življenja in zgodovine. Od dragocenih slovenskih besed v morju nemščine, prek arhitekturnih simbolov in plačilnih bonov do vseslovenske ljudske umetnosti in začetkov nacionalnega gledališča.

Vabljeni k branju!

Knjiga metliškega čevljarskega ceha

Plačilni boni za 1, 5 in 10 lir

Bela krajina za samostojno Slovenijo - spletna razstava

Arhitekt Jože Koželj

Pečene pisanice

Prvo Slovensko narodno gledališče

Galerija slik

Zadnje objave

Fri, 3. Dec 2021 at 13:07

43 ogledov

SE VIDIVA V MUZEJU!
Muzeji imamo vidno vlogo v vzgojno izobraževalnih procesih, zato je pedagoška dejavnost vse pomembnejša, pa vendar se delo kustosov pedagogov ne meri samo v pedagoških delavnicah... Kolaž fotografij predstavlja pestrost dela kustosinje pedagoginje v našem muzeju. Bogata belokranjska dediščina in izvirnost pri snovanju vedno novih aktivnosti, ki nas bodo še bolj povezale s šolami in posamezniki, pa sta recept za uspešno delo še naprej.

Fri, 3. Dec 2021 at 08:37

51 ogledov

50 LET SIK
Sekcija za izobraževanje in komuniciranje je ob okroglem jubileju delovanja pripravila film, na katerem predstavlja obseg in pomen dela kustosov pedagogov v slovenskih muzejih in galerijah. Vabljeni k ogledu.

Tue, 23. Nov 2021 at 08:59

101 ogledov

20 LET GALERIJE KAMBIČ

Fri, 8. Oct 2021 at 11:02

262 ogledov

DOBER TEK - MEDENJAKI
V času neolitika, dobi, ki je sprožila preporod človeške vrste in je hkrati močno vplivala na okolje, se je pojavilo poljedelstvo. Vse rastline, s katerimi se ljudje prehranjujemo še dandanes, so bile odkrite že v neolitiku. Na stenah keramičnih posod, najdenih v Moverni vasi, so arheologi odkrili ostanke mleka, mesnih maščob in sledi čebeljih voskov.  Lahko, da so v njih hranili tudi nekaj tako slastnega kot so medenjaki. Recept zanje najdete spodaj. Dober tek :)  

Mon, 26. Apr 2021 at 07:43

590 ogledov

PRAZNUJTE Z NAMI

Tue, 20. Apr 2021 at 09:25

602 ogledov

VIRTUALNI SPREHOD Donacija Kambič
Po sedemdesetih letih neprekinjenega delovanja in komuniciranja z obiskovalci se muzej v današnjem času sooča z novimi izzivi. Svoja vrata je bil muzej, in verjetno še bo, primoran večkrat zapreti. Zato je v predstavljanju svoje dejavnosti začrtal novo poglavje. Stik z obiskovalci in podajanje vsebin se je preselilo na splet in tako je nastal tudi pričujoči sprehod.  Vabljeni k virtualnemu ogledu Donacije Kambič, zbirke umetniških del in kulturnozgodovinskih predmetov.
Teme
Muzej na spletu

Prijatelji

Dežela Uskokov

NAJBOLJ OBISKANO

#Slovenija