Včeraj sta se na letališču LJMS srečala dva letalca, soimenjaka Peter Prevc in Peter Podlunšek, in z letalom Extra 330 LX, s katerim Podlunšek tekmuje v pokalu Challenger, poletela nad Pomurjem.

Kljub temu, da dogodka nista najavljala, se je pred starim hangarjem Aerokluba Murska Sobota hitro večala množica radovednežev in novinarjev, katerim se je pridružil tudi murskosoboški župan Aleksander Jevšek, ki je obema vrhunskima športnikoma zaželel veliko sreče na vseh nadaljnih tekmovanjih.

Peter Podlunšek, najboljši slovenski akrobatski pilot in edini Slovenec v najhitrejši motošportni seriji na svetu Red Bull Air Race, je izval dobitnika dveh olimpijskih odličij, malega kristalnega globusa in prvega skakalca na svetu, ki je preletel 250 metrov. Peter Prevc, ki se v zraku počuti kot riba v vodi, ni imel nobenega zadržka, da ne bi sprejel izziva. Odporen na vrtoglavico, vajen hitrosti in težkih telesnih obremenitev se je Prevc na trdna tla po precejšnjem obračanju v zraku vrnil nasmejan in z zdravo barvo na obrazu.

Pred poletom s Podlunškom je Prevc povedal, da je še najbolj zanimivo pri vsem tem, da ne ve, kaj lahko sploh pričakuje. "Nekaj izkušenj z letenjem sicer imam, poznam na primer občutek prostega pada, saj sem že večkrat skočil s padalom, vem pa, da bo tole nekaj čisto drugega." je povedal simpatični Prevc, tik preden so se mu uresničile najbolj divje sanje. Dan je bil za doživljanje topgunovskih emocij kot naročen, v zraku so bili padalci ter vojaška letala in nasploh se je na najstarejšem slovenskem letališču kot se spodobi več dogajalo v zraku kot na tleh.

Beri dalje...

Peter Prevc in Peter Podlunšek skupaj med oblake - Avto Magazin