Če je lani ekipa Hyundaija v Nemčiji dosegla odmevno prvo in drugo mesto, saj so Volkswagnovi aduti odstopili ali imeli težave, letos niso bili tako prizanesljivi do tekmecev. Odnesli so prva tri mesta in največ točk pri zmagi na zadnji hitrostni preizkušnji, poimenovani Power Stage.

Na reliju, na katerem Polo WRC še ni zmagal, sta se prvi dan prvak Sebastien Ogier in njegov največji izzivalec Jari-Matti Latvala borila za vsako sekundo, na zanesljivo tretje mesto pa se je uvrščal tretji tovarniški voznik Volkswagna Andreas Mikkelsen. Drugi dan relija, točneje na sloviti Panzerplatte, ki se je izkazala za prelomnico relija, je Ogier povečal prednost pred Latvalo, ta pa pred Mikkelsenom. Tekmecem so ostale le drobtinice, saj je zelo poveden podatek o zmagah na posameznih hitrostnih preizkušnjah: Ogier je slavil na 14, Latvala na šestih, edino Elfyn Evans (Ford Fiesta RS WRC) je zablestel z eno zmago. Pa še to na nedeljski, ko sta dirkača v Polu WRC že spustila tempo, saj sta imela že ogromno prednosti pred tekmeci. Da je bila mera res polna, je Latvala zmagal še na zadnji HP, poimenovani Power Stage, ko za zmago dobi še dodatne točke. Odličen drugi na tej HP je bil Kris Meeke (DS 3 WRC), tretji pa Dani Sordo (Hyundai i20 WRC).

Najboljši od drugih je bil dolgo časa prej omenjeni Meeke, ki se očitno zelo dobro počuti tudi na asfaltu, saj je moral Mikklesen kar pogosto gledati čez ramo. Na žalost je na šesti HP zletel s ceste in tako poškodoval podvozje svojega DS 3, da si je nabral kar lep zaostanek. Njegov kolega v ekipi Mads Ostberg, ki je sicer znan kot specialist za makadamske relije, se je ukvarjal s težavami z zavorami, zato je izkupiček veliko slabši, kot je kazalo na začetku dirke. Kaj pa Hyundai? V Nemčijo so prišli s kar štirimi dirkalniki, saj je priložnost dobil še Nizozemec Kevin Abbring.

Beri dalje...

WRC: Ogier in Volkswagen v Nemčiji suverena - Avto Magazin

Trije Volkswagnovi dirkači so bili razred zase, zato letos nismo bili priče lanskemu presenečenju, ko je na njihovi domači dirki prevladal Hyundai. Prvi...