Kot je dejal Hyundaijev glavni oblikovalec Peter Schreyer, so študijo snovali vsi Hyundaijevi oblikovalski studii po svetu, njihovo delo pa so v končni izdelek koordinirali v Los Angelesu. Oblikovalci naj bi se pri svojem delu osredotočili okrog "viteštva", ki je po njihovem mnenju najbolje izraža zamisel, da nekomu ni treba biti glasen, da bi ga slišali in spoštovali. Študiji Vision G Coupé so prav zato kljub velikosti in dramatičnim linijam namenili bolj zadržano podobo.

V osrčju njenega pogona je 5-litrski motor V8 z največjo močjo 425 "konjev" in 518 njutonmetri navora, ki mu visokotlačno vbrizgavanje goriva v kljub visoki moči zagotavlja precejšnji gospodarnost in prijaznost do okolja.

Hyundai bo Vision G Coupé predstavil tudi v nedeljo na prireditvi Pebble Beach Concours d'Elegance v kalifornijskem Montereyu, verjetno pa z njo napoveduje tudi prihodnjo limuzino Genesis.

Beri dalje...

Hyundai Vision G Coupé Concept - Avto Magazin

Hyundai je v Okrožnem muzeju umetnosti v Los Angelesu predstavil študijo Vision G Coupé, s katero napoveduje družino prihodnjih premiumskih modelov, ki...