Članek
VILINSKO SPOROČILO ZA 12. MAREC: moška in ženska energija
Objavljeno Mar 12, 2014

(¯`♥´¯) .♥.•*¨`*♫.•  
 ´*.¸.•´♥ MOŠKA IN ŽENSKA ENERGIJA ❀ ☮ ☯

"Uravnovesite energije. Postanite male princeske ki sprejemajo in pozabite vse akcije, ki so domena moških. Moški postanite odločni in osvojite male princeske." <3


V vseh nas je kombinacija ženske in moške energije. Jin in jang. In ko sta ti dve energiji v ravnovesju, stvari potekajo harmonično. Tako kot ladja, ki ima enakomerno naložen tovor, brez težav prepluje oceane. Medtem, ko se lahko zaradi nepravilno porazdeljenega tovora nagne in celo potone.
Včasih so bile vloge po spolih jasno ločene. Zato tudi ni bilo težav z uravnovešanjem energij. Moški so bili lovci, ženske smo bile nabiralke in skrbele za dom in naraščaj. Skozi tisočletja so se vloge spreminjale. In živimo v dobi, ko se ženske borimo ob bok moškim. Ko smo poleg mater tudi lovke in borke. In v tem boju velikokrat pozabimo, kdo resnično smo. Pozabimo na našo čudovito žensko energijo, na našo ženstvenost.
To se še posebej izraža v zvezah. Velikokrat smo ženske tiste, ki "lovimo" moškega, namesto, da bi bile skrivnostna in plaha srna, ki se lovcu prikaže na jasi, nekajkrat pomežikne z dolgimi črnimi trepalnicami... Nato pa se poda v dir... In če si lovec te srne resnično želi... Bo naredil vse, da jo ulovi.
Dandanes veliko žensk misli, da je biti ženstvena nekaj slabega, nekaj v povezavi z vlogo žrtve, nekaj v povezavi z življenjem njene matere, ki je poskušala v vsem ustreči možu... In bila v tej vlogi nesrečna. Veliko žensk vlogo partnerice, žene, matere..., povezuje z nečim slabim, nečim manjvrednim... S tem, da se ženska vda, namesto, da sledi svojim sanjam.
Vendar temu ni tako. Pomembno je, da ohranjamo svojo unikatno žensko energijo, da jo negujemo in slavimo. To ne pomeni, da smo ves čas kot male punčke, ki samo čakajo na "očetovski lik" v moškemu, ki jo bo odrešil vsega in popolnoma poskrbel za njo... Pomeni samo, da namesto da posnemamo moške in se preminjamo v brezobzirne borke... Da negujemo svojo žensko energijo in si utiramo svoje lastne poti-unikatne in individualne.
Vsaka izmed nas ima v sebi zasanjano princeso in strastno Amazonko. Biti ženska je nekaj tako posebnega in lepega. Ne posnemajmo moških, ampak novim generacijam žensk pokažimo, kako čudovito je biti ženska. Ker smo lahko ob enem nežne in močne.
In dragi moji moški... Ne sledite trendu "metroseksualcev" in večnih fantkov... Bodite ponovno moški. Tisti resnični moški, z veliko začetnico. Tisti moški, ki svojim damam odpirajo vrata, pomagajo nositi vrečke iz trgovine in ki poskrbijo, da se njihova ženska ob njih vedno počuti varno. Biti moški ne pomeni, da ne točite solz. Biti moški pomeni, da ste zreli, častni, ljubeči in odgovorni. Da v partnerici vidite čudovito bitje, ki vam je enakovredno, ne pa drugo mamo, ki je dolžna skrbeti za vas in ustreči vsaki vaši muhi.
Bodimo čudovite ženske, zrele in ljubeče. In prav tako moški-bodite čudoviti možje, zreli in ljubeči.
Mir, ljubezen in blagoslov <3
A. Butterfly