Članek
RADOST ŽIVLJENJA:
Objavljeno Aug 11, 2014

RADOST ŽIVLJENJA:

Ob pogovorih z ljudmi in poglabljanji vase, sem ugotovila, da je skupni imenovalec pri "težavnih življenjskih obdobjih" ali "preizkušnjah" pomanjkanje življenjske radosti.

Vsi se rodimo s prav posebnim kompasom, ki nas vodi po poteh življenja, ki nam pomaga pluti skozi sončne in viharne dni... Le da dostikrat pozabimo nanj, ali pa ga ne znamo več uporabljati.

Globoko v nas kot vrelec izvira vodstvo, ki nas usmerja v pravo smer. Indikator, da smo na pravi poti in da počnemo to, kar naj bi počeli, je občutek rodosti, duševni mir in enost s svetom.

Indikator, da delamo nekaj, kar ni dobro za nas in naše višje cilje, pa so nemir, občutek odtujenosti, osamljenosti in znaki žalosti, v hujših primerih celo depresije...

Za občutek radosti je v bistvu potrebno tako malo... V najbolj norem in natrpanem dnevu vašega življenja, ko imate občutek, da boste pregoreli in da se vam bo zmešalo, lahko v roku nekaj sekund ali minut dosežete občutek radosti in duševnega miru.

Potrebno je le, da se umaknete v kotiček, kjer vas ne bo nihče motil, zaprete oči in se vprašate: "Kaj lahko storim, da se bom počuti/a bolje? Kaj je moj naslednji korak?"

Zagotavljam vam, da boste dobili odgovor! Sledite mu!

Četudi bo odgovor: "Pojdi na vrt in poduhaj vrtnice." Ali pa: "Vzemi list papirja in izlij svoje misli."

Storite prvi korak. In dovolite, da pride drugi in tretji... In zaupajte, ter sledite vodstvu.

Ko slediš svojemu vodstvu, ti občutek življenjske radosti ne uide. 

Želim vam, da danes resnično prisluhnete svojemu vodstvu, mu sledite in občutite nepopisano lep občutek ŽIVLJENJSKE RADOSTI.