Zdaj se predvaja
arrevija
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Česa je najbolj strah opozicije? Kristjan Šarac

Danes velikokrat slišimo s strani opozicijskih strank, njih pripadnikov in osrednjih medijev očitke, da, češ, če Janez Janša ne bi prevzel vladanja spomladi, bi danes počel isto kot počne opozicija - to je rušenje ukrepov in povzročanje razdora.

To se lahko označi le kot nesmisel.Zakaj?

Zato, ker je državnik in politik, kot je Janez Janša, (ki uspešno vodi največjo stranko v Sloveniji kljub primankljaju medijskega prostora in večletnim demonizacijam), scenarij političnega prosperiranja na ta račun predvidel že spomladi.

Te opcije so mu bile znane in vedel je, kaj mu epidemija kot politično orodje v opoziciji omogoča - za to se ni odločil, zato “argumenti”, kaj bi počel, če bi bilo drugače, na tej točki pade, ker se za to početje ni odločil ergo, tega ne bi počel. Ta slika oz. scenarij je bil viden tudi Marjanu Šarcu, ki je ravno iz tega razloga tik pred epidemijo odstopil. Misliti in trditi, da je nek nov politik z znatno manj političnimi izkušnjami predvidel stvari, ki jih krizni menedžer tipa Janša ni, je zato nesmisel. Tako smo zdaj že mesece in mesece priča nekakšnemu rušenju vlade, ki pa v samem bistvu niti približno ni to.

Opozicijskim akterjem ni v interesu vladati, gre zgolj za daljšo predvolilno kampanjo navideznega boja zoper “diktatorja”, ki ne bo dobil epiloga do naslednjih volitev.

Ustvarjajo javno mnenje in v samem bistvu ravno oni delujejo oportunistično z izrabljanjem epidemije v svojo politično korist. Opozicijske akterje je najbolj strah, da bi ob morebitni interpelaciji Janeza Janše le-ta uspela, ker bi to prekinilo njihovo predvolilno kampanjo.

Slike članka
Zadnje objave
Pismo Slovencem
Kolumna Jirija Kočica: Memetska kultura je past za misel
Delni prevod teksta »Smrt interneta«
Kolumna Adolfa Hudnika: V lasti ne boš imel ničesar in srečen boš
V sodnih dvoranah ubijajo nedolžne?
Najbolj obiskano
1
2. TIR - slovenski Titanic
2
Kolumna Adolfa Hudnika: V lasti ne boš imel ničesar in srečen boš
3
Savlov nateg
4
Zločinski ideologi in vodje krvave revolucije na tleh Jugoslavije v besedi in sliki.  
5
Zločini Komunistične oblasti nad narodi Jugoslavije 2.del