Zdaj se predvaja
arrevija
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Sprememba ciljev in smeri kolesarjenja Vili Kovačič

POZIV SOVRAŽNIKOM DEMOKRACIJE IN ZMEDENIM PRISTAŠEM CORONA EPIDEMIJE TER NASVET ZA PREDIHAVANJE MOŽGANOV! 


Petkovim »protestnikom«, ki ne vedo kam bi s svojo jezo in sovraštvom in ne vedo za racionalni vzrok svojega početja, kot tudi odstopljenemu Odboru za podnebne spremembe pri Borutu Pahorju, na čelu z Dušanom Plutom, svetujem naj spremenijo tarčo in dajo svojemu kolesarjenju in protestnemu odstopu racionalno in konkretno težo.
Ta teža so naslednje zahteve, ki bi morale biti tarča tako novinarjev RTVSLO kot njihovih kolesarjev. A jim to za enkrat sploh ne pride na pamet, kajti za kaj takega je treba imeti argumente, ki pa so za TARČO in dirigirano pamet nedosegljivi, neobjavljivi. Poglejmo nekaj najbolj pomembnih spregledov:


1. Najprej, čista pitna voda – posebno tam, kjer jo s svojim kanalom C0 v Ljubljani ogroža nedotakljivi ljubljanski šerif Zoran Janković. In se do zdaj ni zgodilo – žal tudi ne s strani nove vlade, nič koristnega in konkretnega kar bi ljubljanskega šerifa in šefa dokončno ustavilo, pri uničevalskem pohodu.


2. Druga prepotrebna tarča je tretja razvojna os z uničenjem najboljših kmetijskih zemljišč od Šentruperta, Braslovč čez goro Oljko do Velenja in čez Velenjsko jezero na Koroško. Opustitev leta 2012 že izbrane trase F-6 Arja vas Velenje, je rezultat pritiska šaleškega lobija in njegovega pod zeleno krinko stalnega pritiska stranke SD nad prebivalci in naravo.


3. Tretja tarča bi morala biti uničevanje unikatne evropske habitatne dediščine s traso projekta 2.tira Divača - Koper v zaščitenem območju doline Glinščice ter
Vinjanskega in Tinjanskega gozda, ki je hkrati stalna grožnja podzemnim vodnim virom s posledico nepredstavljive podzemne ekološke katastrofe.
4. Četrta tarča pa niti ni tarča ampak pobuda - predlog. To je revitalizacija -
modernizacija in elektrifikacija Bohinjske 180 km dolge železniške povezave od Jesenic do Kopra in s tem oživljena povezava Srednje Evrope – Avstrije, Bavarske in Nemčije z Jadransko obalo. Gre za nekoč sijajni gradbeni podvig – katerega modernizacija posebno aktualna danes za povezavo ne le v okviru Slovenije, pač pa tudi med državami srednje Evrope.

Infantilne blodnje avantgardne kolesarske demokracije in obupno zmedeno vzklikanje proti kapitalu zabeljeno z grožnjami s smrtjo premieru Janezu Janši in hkratno ustvarjanje razrednega sovražnika v drugače mislečih državljanih, je zelo nevarno, čeprav je samo po sebi na nivoju infantilnega kljubovanja pet letnega otroka, ki ne vidi, da je cesar nag in ne zna povedati dva stavka o tem kaj, kje in kdo jih ogroža. 

Ob tem pa se reševanje realnih problemov vse bolj odmika tako po zaslugi brezglavih kolesarjev, kot tudi visoko izobraženih »odstopljenih« Pahorjevih izbrancev - vse v stilu leporečja o globalni grožnjah podnebnih sprememb, kot sredstvu za mižanje pred realnimi problemi Slovenije.

V Titovem Velenju - podružnici Severnokorejske Ljudske republike Šaleška dolina, smo kritiki še pred pol desetletja veljali za sovražnika države št.1.

Resnica je da so vseskozi lagali in niso hoteli javno priznati da premoga ne bo dovolj, ob tem pa so pa z drugim očesom vsi, vključno s tedanjim nad-šefom Ivanom Atelškom, vseskozi ciljali na uvoz premoga iz Indonezije.

Ivan Cankar bi rekel: »Boljših varuhov nima neumnost, a neumnost ni samo neumna, ampak je tudi nevarna«.

Zato se kolesarskemu brezumju treba upreti s pozivom kolesarjem, da spremenijo smer, da protestirajo, ne po diktatu, ampak pošteno, PO
ZDRAVI PAMETI IN ZA PRAVE STVARI.

Naj se nehajo igrati z ognjem! Ko bo nastal požar, ne bo kaj gasiti. Ne pihajte v veter, da nas vse skupaj ne odpihne. Kljub usodni domišljavosti, ki je rak rana sedanjega zelene megalomanije, se posvetite konkretnim zelenim projektom in problemom ljudi, ki jih sicer imate vedno na ustih, v možganih pa za njih nimate prostora.

Spoštovani, vklopite pamet - ne sovraštvo in nespamet.

Da zaživi izražanje ljudske volje na volitvah in na referendumih, ne z molkom in z ignoranco o problemu trase Tinjanskega in Črnokalskega slepega črevesa, gnojnici ljubljanskega kanala C0 ter brezumni trasi 3 razvojne osi, ki bo povzročila številna rušenja zaradi tega in drugih brezumnih posegov drugje po vsej Sloveniji.
Kolo je sicer koristna rekreacija, ki lahko okrepi pljuča, da dobijo več kisika, ki pa mora priti tudi do možganov. Slepo sovraštvo zaradi izgube oblasti pa je strup, ki jemlje dih in onemogoča razsodnost.
Na koncu še poziv najmogočnejšemu - stricu vseh stricev iz ozadja! Milan Kučan bi z enim samim resnim pozivom, da je v krizi ne le nespodobno, pač pa za celotno skupnost škodljivo in nemoralno, izzvati srečno usodo in jo ogroziti z ognjem državljanske vojne.
Čarovnik iz dežele Oz bi zlahka umiril proteste in zadeve normaliziral. Čakamo in upamo, da bo boter botrov ozavestil sebe in druge. Na Šarca – Serpentinška, Jerico Korče, SAB, SD in skrajno levo opozicijo pač ni mogoče računati, potem ko jim je izguba oblasti po njihovi lastni krivdi v celoti omračila um. Nobena škoda pa ni, če so vsi navedeni odklonili sodelovanje v partnerstvu za razvoj, celo več – z zavrnitvijo so ga celo razbremenili. Zato naj se partnerstvo za razvoj ustanovi pri ministru za kohezijo Zvonku Črnaču, ministru za infrastrukturo in ministrstvu za okolje in prostor.
Kolesarjem je očitno virus iz pljuč zlezel v glavo! Potrebno bo predihavanje možganov!
Predihavanje je treba začeti takoj, kajti čakalna vrsta je zelo dolga.

Naj zaključim, pamet je boljša kot žamet, ki pa ga bo kmalu zmanjkalo tudi za kolesarje in protivladne nevladne organizacije. Takrat se mora pokazati moč razuma, ne sovražnega brezuma. Čeprav je res, da je človek tudi proti razumsko bitje in po navadi samo od hudega , večinoma ko je
prepozno, postane pameten.
 

Slike članka
Zadnje objave
Pismo Slovencem
Kolumna Jirija Kočica: Memetska kultura je past za misel
Delni prevod teksta »Smrt interneta«
Kolumna Adolfa Hudnika: V lasti ne boš imel ničesar in srečen boš
V sodnih dvoranah ubijajo nedolžne?
Najbolj obiskano
1
2. TIR - slovenski Titanic
2
Telebani za telebane
3
Jugoslavija-Dokončni zlom ječe narodov.
4
Savlov nateg
5
Zločini Komunistične oblasti nad narodi Jugoslavije 2.del